• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Мутон иска Сафари да бъде по-трудно рали

Събота, 13 Април 2019 | Найроби, RallyXpress
Мутон иска Сафари да бъде по-трудно рали

ПОСЛЕДНИТЕ новини от Найроби съобщават, че
делегатът на ФИА за безопасност в световните серии Мишел Мутон е поискала от организаторите на кандидатското състезание за WRC – Кения Сафари Рали което ще се проведе като предвестник на шампионатния кръг през 2020 г., да бъде направено като по-трудно събитие. Според вестник Дейли Нейшън в Найроби, желанието на Мутон е да види „ралито Сафари като истински тест за „човек и машина ”. Такъв тест трябва да бъде „трудна работа за сегашната култура на WRC“, в която доминират спринтьорите.

„Маршрутите Сафари Рали за 2019 г. трябва да бъдат твърди и да показват едно наистина старо преживяване на Сафари”, завява единствената жена, класирала се на подиума на африканската надпревара.

Мутон се състезава в Африка два пъти, завършвайки трети през 1983 г. на трето място, когато общото разстояние на събитието беше 5035 км.!

Мутон иска Сафари да бъде по-трудно рали

снимка: в. дейли нейшън
ДИСКУСИИ НА ХАРТИЯ… Мишел Мутон, делегатът на ФИА по безопасността и Финеас Кимати, ръководителя на африканския проект за връщането на Сафари Рали в световните серии, обсъждат детайлите за състезанието през юли тази година. 


Проектът за ралито кандидат за 2019 г. е дълъг 786 км, от които 255 км са предвидени за хронометриране.

Изявление, публикувано от Рали WAR в Найроби, гласи:

„Маршрутът беше перфектен, но можеше да бъде подобрен, за да стане по-труден за шофьорите с оглед на безопасността. Работата ще продължи по предложените [от Мутон] промени, за да направят състезанието по-конкурентоспособно, но и безопасно. Тези промени ще бъдат приложени в готовност за Сафари Рали 2019 между 5 и 7 юли тази година, ” каза Финеас Кимати, главен изпълнителен директор на проекта Сафари Рали WRC."

1983 SAF Michele Mout 3th M

снимка: мартин холмс, англия
САФАРИ, КЕНИЯ, 1983 Г. Мишел Мутон кара по тасето на класическата африканска надпревара, за да завърши трета след 5035 км!!!

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

fiat lex!

смяна в екипа

планинско

история на колела

Национални

от първа ръка

WRC

на континента

нова генерация

далеч-далеч

История БГ

Играчки

бенефис

Автобои Неделчев