• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Матон с обяснения за COVID-несигурността

Понеделник, 11 Май 2020 | Париж, RallyXpress
Матон с обяснения за COVID-несигурността

ВЪВ ФИА ОБМИСЛЯТ „НЕЩО“
ЗА ЧАСТНИТЕ ЕКИПИ ОТ WRC,
НО НЕ СЕ КАЗВА КОНКРЕТНО

Help buton 1
В ИЗЯВЛЕНИЕ за няколко авторитетни интернет портала, Матон говори също и за това, че „…ще вземем [ФИА] предвид трудностите на частните отбори и още веднъж ще прегледаме WRC2, WRC3, както и първенството на юниорите. Разполагаме с точна информация за броя на събитията, които сме в състояние да имаме през втората половина на сезона. Знаем, че ще трябва да направим нещо, за да им помогнем“, обяснява шефът. Какво и как обаче от неговите думи така и не става ясно.

ДИРЕКТОРЪТ на департаментът Рали в Международната автомобилна федерация (ФИА) Ив Матон (на снимката) обяви преди дни, че съжалява, че независимо от регулярните контакти с екипите от WRC, той като директор на ралитата във федерацията не е в състояние да даде по-пълна и конкретна информация затова, кога ще бъде възобновен шампионата.

Екипите на производителите са участвали в няколко последователни и редовни срещи на заинтересованите страни по развитието и прогнозирането на мерките около пандемичната ситуацията.

„Бих се радвал да общувам повече, но особено за  федерацията това е ценно само в случаите, когато информация е точната и актуална“.

Да припомним, че след като се изиграха три от кръговете (Монте Карло, Швеция и Мексико), световното първенство бе стопирано заради COVID 19, кото две от състезанията (виж ТУК) – са в позиция на изчакване (Аржентина и Италия), а Португалия тотално бе отказана.

Според Матон, департаментът ежедневно се опитва да намери имаме информация и работи в тясно сътрудничество с промотора и организатори на събития тази година, за да бъде възможно най-скоро рестартирано първенството.

Матон не желае да обсъжда неща, които са несигурни и неточни в несигурната обстановка днес.

„Сега не мога да ви кажа дали ще се върнем в Кения. За Финландия или Турция - със сигурност е трудно да се даде конкретна информация“, допълва белгиеца.

Матон с обяснения за COVID-несигурността

колаж: rallyxpress

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

първи опит

в очакване

по трасето МСА

по етапа Върбица

национални

сефте в небето

в тайм-аута

а как в бъдеще?

отсрочка

за сезон 2022

история БГ

Играчки

техниката

Автобои Неделчев