• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Комшиите мислят за първия си спринт в юли

Петък, 12 Юни 2020 | София, RallyXpress
Комшиите мислят за първия си спринт в юли

ФИА СИЛНО ИСКА СТАРТА НА
СЪСТЕЗАНИЕТО В МАРМАРИС

2020 Rally Turkey
ЖЕЛАНИЯТА на Париж са, от сегашният силно редуциран календар за световните серии, със задължителните и възможните предохранителни мерки около пандемията, стартът на състезанието в Мармарис да бъде запазен. Това обаче, както и в повечето европейски държави зависи единствено от държавническите решения и разпоредби, за които до момента няма някакви ясни индикации.

НАМЕРЕНИЯТА на турската федерация в моторспорта – Тюркие Отомобил Спорлари Федераасиони (TOSFED) планира началото на закъсняващия по цял свят автомобилния сезон 2020 да започне в края на следващия месец. Това науча сайтът с новините в българския автомобилен спорт от свои приятели и колеги в Истанбул.

За момента в TOSFED обмислят вариант първото турско състезание, валидно за тази година, да бъде 50-километров рали-спринт на някоя от по-малките национални писти. Тази разновидност на спринта е особено популярна във Великобритания.

Използва се основното трасе на съоръжението, но към него се прибавят и две-три къси  излизания, извън комплекса на пистата, за да се увеличи километража и да се разнообрази конфигурацията на цялата схема от няколко специални етапа.

Възможните варианти за началото на турския сезон са края на идния месец – 18/20 или в първите два уикенда на август.

Такива намерения е споделил на най-младия президент, избиран начело на автомобилната власт в Турция – 35-годишният Ерен Ючлертопрагъ (на снимката горе).

Изглежда доста показателно, че в превод фамилията на Ючлертопрагъ означава „човек на земята“/“земен човек“, идеалното съчетание, допълващо младостта и амбициозността на новия избрания по-рано през годината нов лидер на автомобилния спорт при комшиите.    

Комшиите мислят за първия си спринт в юли

КОЛАЖ от публикуваната на сайта информация за евентуалния световенвариант на Ипър Рали.


Според информацията, която RallyXpress научи от своите приятели и колеги обаче, за момента от Министерството на младежта и спорта все още няма разрешение за масови събирания (разбирай и спортни мероприятия – бел. ред.) предвид противоепидемичните ограничения, въведени в страната.

С две думи – напълно закономерно и логично - в ТОSFED са работили по няколко възможни варианта на префасонирания спортен календар, първият от които да бъде приложен веднага, щом като правителството свали ограничителните мерки около коронавируса.

2019 TUR Ogier 016

снимка: архив на rallyxpress
ПОСЛЕДНА ПОБЕДА ЗА ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА… Себастиян Ожие спечели турското рали през миналата година и това беше не само последната победа за Ситроен Спорт, но и последна надежда за французина, че ще може да дублира титлата си от 2018 г.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев