• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

Кой реши за промените на правилата на WRC?

Събота, 22 Февруари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Кой реши за промените на правилата на WRC?

ЗАЩО СИЕСЛА ВНЕЗАПНО
РЕШИ ДА ЗАРАЖЕ WRC?

НОВИНАТА, че Оливие Сиесла (на шаржа от wrc) напуска своята позиция с незабавно действие още по времена ралито в Швеция бе разпространена тутакси в мрежата. Преподавателят в университетите в Регенсбург и Дъблин 4 сезона направи за WRC толкова, колкото никой друг не бе свършил през последните три десетилетия. Защо обаче стана това и дали тази оставка бе хвърлена без какъвто и да е коментар, без да е обявен, кой ще замества досегашния шеф на промоторската структура, както и има ли това връзката с внезапно „подкрепящата“ визита на Жан Тот в Торсби, са все въпроси, които – засега- нямат отговор. Личи обаче логичната последователност, говореща за нещо много повече от едни предвидими тежки, но и успешно решени проблеми в основно събитие от WRC. Може би катастрофалното шведско рали, е било просто краят на една „война“, чиито победител винаги е известен?

Olivie Ciesla

КОГАТО стана крайно, че вероятно единственият начин, по който може да се проведе шведското рали, е след драматично съкращаване на трасета и програма, съществуваха сериозните опасения, че ще бъдат приложени постоянните регламенти, които уточняват как трябва да се присъждат шампионатните точки, ако WRC събитията се съкратят:
 
„…3.3.3 Приписване на намалени точки

Ако едно от състезанията не може да бъде проведен изцяло, точките от шампионата се присъждат въз основа на установената класификация:

- Пълни точки, ако са изпълнени 75% или повече от планираната дължина на специалните етапи;

- Получаване на половината точки, ако са изпълнени 50% или повече, но по-малко от 75% от планираната дължина на специалните етапи;

- Една трета от точките се присъждат, ако са изпълнени 25% или повече, но по-малко от 50% от планираната дължина на специалните етапи…“


Бюлетин от директорът на събитието преди началото (бюлетинът включва общо 9 страници с изменения в рамките на поредица от промени в маршрута) посочва следното:
 
„РАЛИ ШВЕЦИЯ
Дата: 11. 2. 2020
Време: 14:00 ч.
От:
Директорът на състезанието
До:
Всички състезатели/членове на екипажа…

…3. ТОЧКИ НА ШАМПИОНАТА
Всички състезатели са информирани, че в съответствие с чл. 3.3.3 от Правилника за на ФИА за 2020 г. ФИА реши и поясни, че продължителността на специалните етапи в маршрута за рали Швеция 2020, изменен в Бюлетин 1 (171,64 км), се счита за 100% от „планираната дължина на специалните етапи „за присъждането на шампионски точки.

Стиг Руне Кернсли
Директор на състезанието“
 
Кой реши за промените на правилата на WRC?

колаж: rallyxpress
ПЪРВАТА ОТ ДЕВЕТ СТРАНИЦИ… включени в Бюлетин №2, който директорът на рали Швеция Стиг Руне Кернсли издава на 11 февруари и който включва всичките първоначални изменения, предвидени заради динамичното променящите се метеоусловия.


:: Колкото и решението да бъде приветствано
на основание справедливост, изненадващо е,
че фундаментална и безпрецедентна промяна
в правилата за спорт на ФИА може да бъде
обявена от организатор на събития, преди да
бъде одобрена… от Световния съвет ФИА.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

in memoriam

темида

анализ

анализ

национални

да почерпи

в сериите WRC

карантинно

...без отговор

край с легендата

история БГ

Играчки

техниката

Автобои Неделчев