• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Йос Капито е новият шеф на Уилямс Ф1

Понеделник, 11 Януари 2021 | от Тодор Христов/Англия
Йос Капито е новият шеф на Уилямс Ф1

62-ГОДИШНИЯТ германец Йос Капито (на снимката), който от средата на миналата година е част от британския тим, е новият изпълнителен директор на Уилямс Ф1. Като шеф на Фолксваген Моторспорт, Капито се разписа в историята на световните серии като най-ефективният мениджър, записал в четирите години на присъствие на Фау-Ве четири титли при пилотите (2013-2016 със Себ Ожие) и четири титли при производителите за същите години с Фолксваген Поло R WRC. Новата позиция на Капито в отбора е като изпълнителен директор (СЕО).

Но новото назначение на германецът идва в сложен за емблематичния британски екип от Формула 1.

Първо фамилията на сър Франк Уилямс напусна отбора, след като в продължение на дълги 50 години екипът в Дидкот бе негова собственост, управлявана през рифовете на тежките икономически трудности.

Отделно легендата сър Франк, заради своето здравословно състояние, не бе в състояние да удържа предприятието, поето в последно време от Клари Уилямс, преди активите на Уилямс Рейсинг да бъдат продадени на американския инвестиционен фонд Дорилтон Кепитъл.

Отделно от своята бляскава рали-кариера в световните серии, където Йос Капито е познат повече с успешното ръководство на тима на Фолксваген Моторспорт, отколкото като бивш пилот, германецът има значителен опит от предишната си работата си за БМВ, Порше и Заубер и Форд.

Йос Капито е новият шеф на Уилямс Ф1

НОВИЯТ ВАРИАНТ НА УИЛЯМС Ф1… ще има и нов изпълнителен директор.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

2020 Matton SM 001Австралия и Нова Зеландия – планирани за 2022. За тази възможност се изказва директорът на ралитата във ФИА Ив Матон (на снимката), предвиждайки място в календара за догодина едновременно и на двете състезания. „И двете [страни] имат добър шанс да бъдат част от първенството в една и съща година“, казва белгиецът. Да припомним, че новозеландците имаха силни претенции към участието си в световните серии, което трябваше да е за сметка на австралийския кръг от WRC.

Сериозно префасониране. Седем състезания от първенството на Острова планират за този сезон в Моторспорт UK, автомобилната федерация на Обединеното кралство. Това са Обиколката на Ирландия (Белфаст), Корби Сиитс Рали (Клактън), Джим Кларк Рали (Дънс), Ники Грист Стейджис (Булт Уелс), Грампейн Стейджис (Банчори), Тракроуд Рали (Скарбъроу) и Конуей Рали (Ланлъндо). Този вариант на календара на Моторспот UK за 2021 очевидно са „вариант оптимистичен“, като се има предвид поредицата от „затягане-разхлабване“ на антипандемичните мерки, налагани от правителството на Борис Джонсън.

2021 GB Rally Championship

­ Новата кола – в средата на сезона. Оливър Солберг и и Оле Кристиан Вейби ще оглавят представянето на производителя на Хюндай Моторспорт в световните серии на WRC 2 тази година, започвайки участията си с печелившата Хюндай i20 R5, преди в средата на сезона да получат чисто новата  Хюндай i20 N Rally2.
2021 WRC2 SolbergVeiby

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

за догодина

до баба вида

мобилизация

антиковид

всичко в мрежата

финска връзка

тест-краш

истински тест

финландски дубъл

в тестовете

история БГ

Играчки

техниката

Автобои Неделчев