• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

И Шкода влезе в играта, съперниците са трима

Понеделник, 14 Януари 2019 | Париж, RallyXpress
И Шкода влезе в играта, съперниците са трима

ДЪЛГООЧАКВАНАТА регистрация на чешкия производител Шкода Моторспорт в шампионата WRC2 Pro най-накрая бе направена във възможния най-последния момент според изискванията на ФИА. Шкода се присъединява към Ситроен Тотал и Форд M-Sport, които вече бяха направили своята регистрация за първия сезон на WRC2. Данните за влизане в началото на първия кръг от световните серии тази година 2019 г. показват, че всеки един от трите отбора е регистрирал участието си с един-единствен пилот.

Гай Грийнсмит ще се състезава за М-Спорт, французинът Йоан Бонато ще кара за Ситроен, а единствения пилот, който няма да отговоря на националността на своя автомобил е финландецът Кале Рованпера (на снимката горе), който продължава да е във фокуса на интересите на Млада Болеслав и Шкода.

Забавянето на Шкода Моторспорт вероятно е и причината ФИА все още да не е публикувала одобрения от нея списък със заявките за рали Монте Карло.

Вече обаче е известно, че регистрираните участници са в  84 автомобила по списък, от които 11 са заявените екипажа на WRC, един частен участник в WRC Мауро Миеле (Ситроен DS3 WRC), трима конкуренти в първия шампионат на WRC2 Pro, седем непрофесионални екипажи в WR2 и два R-GT автомобила (Абарт 124 и Порше 911), както и общо 31 автомобила от категорията R5.

И Шкода влезе в играта, съперниците са трима

снимка: лична фейсбук страница на гъс грийнсмит
ШАМПИОНАТ НА ТРИ РЪЦЕ… След регистрацията на Шкода Моторспорт в WRC2 Pro, вече може да сме сигурни, че в първото му издание, може да няма четвърти в класирането, но подиума ще бъде зает изцяло.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Рали

пред сезон 2019

прощъпуник

Анализи

Национални

старт зад граница

WRC

в мексико

отвъд ламанш

за сигурността

История БГ

Играчки

500 думи

Автобои Неделчев