• ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

  • ...НЯМА ДА ИМА КУАТРО АВТОМОБИЛИ В СТАРТА НА ВТОРИЯ СПРИНТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ КРАЙ ИХТИМАН ТОЗИ УИКЕНД...

Джим Кларк Мемориал се връща в GB рали-сериите

Сряда, 06 Март 2019 | Единбург, Шотландия, RallyXpress
Джим Кларк Мемориал се връща в GB рали-сериите

ДОМАКИНИТЕ БЕЗ ПОВЕЧЕ
ИЗЯВЛЕНИЯ ДО МОМЕНТА,
В КОЙТО „НЯМА ПЕЧАТ“

2019 JCRM Rally LogoBU2a
ОРГАНИЗАТОРИТЕ на едно от най-тачените и зарани името на своя патрон ралита на Острова обявиха, че до окончателното официализиране на решението за затваряне на обществени пътища от Шотландския парламент и докато не бъдат окончателно потвърдени датите а състезанието, от щаба на Джим Кларк Мемориъл Рали няма да бъдат правени повече никакви декларации. Реалното време за очакваната промяна е края на месеца. С малко късмет и добра воля, скоро „печатът“ ще бъде сложен!

ОРГАНИЗАТОРИТЕ на Джак Кларк Мемориъл Рали са силно окуражени от последните събития в шотландския парламент, които ще помогнат за преодоляване на бариерите за затваряне на обществени пътища в Шотландия.

Положителният изход от подобен ход, който обосновано се очаква, ще приведе страната в съответствие с други части на Великобритания, включително Северна Ирландия, остров Ман, Нормандските острови, Уелс и Англия.

Това вече бе направено на територията на Англия с решение на парламента от миналата година.

Наскоро приключилата обществена консултация по новите предложения доказа, че има огромно желание за подобен ход, който ще е от полза не само за феновете на моторните спортове, но и за много други спортни интереси и занимания.

Процесът на обществени консултации привлече 3 788 отговора, от които малко повече от 98% бяха положителни и в посока на планираната промяна.

Джим Кларк Мемориал се връща в GB рали-сериите

снимка: официален сайт на джим кларк мемориъл рали
ЛЯТОТО НА 2013… Майкъл Мур, член на Шотландския парламент и бивш секретар на страната, дава старта на най-популярното в цяла Великобритания местно рали. Година по-късно инцидент на трасето става причината за смъртта на 2 зрители и един пилот, а други шестима от публиката саранени.


Бизнес и търговски интереси, както и местните власти, също приветстваха тези положителни стъпки, особено на остров Мюл и в шотландските граници, които доведоха до създаването на спорта на „континента“ Великобритания.

За тази цел организаторите на Джим Кларк Мемориъл Рали поддържат контакт и продължават да работят със Шотландския съвет по границите и полицията в Шотландия с надежда, че ралито може да се върне по-скоро, отколкото по-късно.

Вече са налице договорености и планове за улесняване на бързото възобновяване на спорта след приключване на парламентарния процес.

Потенциалните състезатели, официални лица, доброволци и фенове в цяла Великобритания се съветват да отбележат двете важни дати - 24 и 25 май 2019 г., за да планират маршрутите си до източните шотландски граници.

20130601 JCRMemo Crash

колаж: rallyxpress
ФАКСИМИЛЕ ОТ ПУБЛИКАЦИЯТА ЗА ПОЧЕРНЕН МЕМОРИЪЛ… На пътя край Литъл Суиндън автомобилът на Дейвид Карни, 26-годишен, ирландец, отскача от трамплин и завъртайки се над живия плет, където пада насред публиката. Според Джон Ламонт, представител на местните власти, вината за инцидента не е на екипажа Дейвид Карни/Рей Фицпатрик.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев