• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

Грибел ще рестартира европейското участие

Понеделник, 25 Февруари 2019 | Берлин, RallyXpress
Грибел ще рестартира европейското участие

29-ГОДИШНИЯТ офицер от магистралната полиция на Германия – Мариан Грибел (на снимката) ще направи рестарт на своята европейска програма тази година, регистрирайки се във „висшата лига“ на континенталното първенство на ФИА. За разлика от миналия сезон, в който той спечели националната титла на Германия с Пежо 205 R5, европейските стартове на полицая тази година ще бъдат с Шкода Фабия R5. Рестартът идва, след като Мариан Грибел направи пауза от един сезон в европейската си програма.

Предварителните сметки показват, че производството на Млада Болеслав ще бъде най-широко застъпеното в регионалната надпревара.

Очевидната цел, която Грибел и неговият тим са си поставили е призово място в общото класиране на европейския шампионат за 2019 г.

До този момент пилотът на два пъти вече е бил притежател на титли от шампионата на Стария континент.

През 2016 г. той печели първото място при юношите, състезавайки се с Опел Адам, а на следващата година завърши като първенец сред младежите до 28 години.

Грибел ще рестартира европейското участие

снимка: интернет
ИМА ВЕЧЕ И БУНДЕС-ТИТЛА… След двата  приза в ЕRC, Мариан Грибел взе и титлата на Германия по време на паузата от континенталните надпревари.


Най-доброто представяне на Грибел бе през миналата година, когато с наградното си участие в WRC с автомобил от WRCar (Ситроен DS3) заради спечелените две европейски победи, германецът завърши на финала 8-и, но без да печели точки за нито едно от двете големи първенства, за които той не бе регистриран.   

:: Две нови имена за младежкия екип на ADAC Опел Рали Юниор

ДВЕ НОВИ имена на пилоти бяха обявени за младежкия екип на ADAC Опел Рали Юниор, който ще участват в европейския шампионат на ФИА 2019. Това са 20-годишният швед Елиас Лундберг и белгийският Грегоар Мюнстер. Състезателите на ADAC Опел спечелиха младежкия шампионат на Европа за последните четири години. Междувременно беше обявено, че Опел планира да замени съществуващия модел Опел Адам R2 с модернизиран Опел Корса R2 през идната година (на снимката).

2020 Opel Corsa R2

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Пропуск само в една скоростна. Ветеранът в отбора на Хюндай Моторспорт Дани Сордо спокойно спечели португалското първенство Сераш де Фафе Рали зад волана на Хюндай i20 R5 (на снимката долу), печелейки всички, с изключение на един от етапите. Най-добре пласиралият се португалски пилот е втори - Рикардо Теодосио (Шкода Фабия  R5). Педро Мейрелес се оттегли с проблеми в управлението на своя Фау-Ве Поло GTI R5. Междувременно решението на Льоб да влезе в Тур дьо Корс (4-ти кръг от световните серии) като част от своята ограничена програма тази година означава, че Хюндай ще прати Андреас Микелсен на скамейката. Въпросът е, дали това ще е само временно или може да се очаква, че изведнъж програмата на деветкратният световен шампион няма да се окаже пълна, а не ограничена?

2019 SAS POR Sordo R5

» Тъжна новина Един от най-именитите журналисти и работещи в областта на РR британски експерти – Колин Уилсън, не успя да се справи с коварната болест. Той бе бивш представител на ФИА WRC Рали Комисията за медиите, главен прес-офицер за британското GP, както и на Ломбард RAC Рали, работеше с много медии, включително координиране на успешното рали шампионат. Той беше успешен аматьорски състезател в ралитата, който се състезаваше с Анди Доусън и Джими Макрий, и чийто най-голям конкурентен успех беше второто място на Сиркуит дес Арден в Белгия през 1984 г. с Нисан 240 RS, когато партнира с Пенти Айрикала.
 
» Щастливи старини! 81-годишните рали пилоти Рауно Аалтонен (Фин) и Розмари Смит (Ирл) – на снимката долу - от бяха почетни гости на тазгодишното изложение Рейс Ретро във Великобритания. Също така присъства Пол Павел, който към края на собствената си кариерна кариера се състезава четири пъти в Ралито на RAC с Рауно. Розмари Смит спечели най-важната победа в шампионата за Хилман на ралито Тюлип от 1965 г.

2019 Aaltonen Rosemary Smit

» Първият тотален сблъсък? 2:5 е резултатът във финала на белгийското Хаспенгоу Рали, където Прис Принсем и Седрик Шерейн (двамата с Вау-Ве Поло GTI R5) се наложиха над пет Шкода Фабия R5.

» Времето променя графика. Последното зимно рали в националния норвежкия шампионат, Нумезда Рали, бе отменено поради метеорологични причини. Вместо това се проведе съкратено рали-спринт, спечелено от Андрес Грьондал (Форд Фиеста R5).

» Може да си го позволи – пак сменя „коня“. За пръв път в своята 27-годишна кариера, Насер Ал-Атия тази година ще заложи в ралитата на Фау-Ве Поло GTI R5. Колата ще бъде управлявана от Аутотек Моторспорт, който отбор ще пусне тази кола в първия кръг от рали в Близкия изток в Катар през втория уикенд март.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

рали българия

над сливен

планинско

от историята

Национални

от първа ръка

WRC

под въпрос

in memoriam

след полета

История БГ

Играчки

бенефис

Автобои Неделчев