• ...ФИНЛАНДСКИЯТ СТАРТ ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЕ РАЗДЕЛЯ С НАЙ-СТАБИЛНИЯ СПОНСОР В ШАМПИОНАТА...

     

  • ...ПАНДЕМИЯТА В БЕЛГИЯ СЕ РАЗРАСТВА, ВЕРОЯТНОСТТА WRC РАЛИ ИПЪР ДА БЪДЕ ОТМЕНЕНО СЕ УВЕЛИЧАВА С ВСЕКИ ДЕН...

  • ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ МАНШ НА ДЕЛВИНО, ЦАРСКИ ДЕМОНСТРАТИВНО НАПУСКА БЛАГОЕВГРАД...

В Уелс – нечуван лимит за фенове в м'спорта

Неделя, 13 Септември 2020 | Кардиф, RallyXpress
В Уелс – нечуван лимит за фенове в м'спорта

НАЦИОНАЛНАТА асамблея на Уелс и административните власти в тази част на Обединеното кралство, са определили безпрецедентен лимит от 30 (тридесет!) зрители за всякакъв вид събития, независимо от това дали се провеждат на закрито или открито. Тази драконовска разпоредба, разбира се, засяга и състезания като ралито, провеждано ежегодно в комплекса Суит Лемб, който има площ от… 1000 акъра (точно 4.5 квадратни километра). За този факт съобщи „нашия човек на Острова“ Тодор Христов (на снимката).  

Причината е затягането при спазването на антивирусните правила и протоколи, които се налагат заради пандемичната ситуация с коронавируса.

Определената минимална бройка от зрители, независимо от събитието и мястото на неговото провеждане, трябваше да бъдат обсъждани допълнително в Националната асамблея на Уелс преди 2 дни, но по въпроса засега няма никаква допълнителна информация.

Това става в момент, в който се очакваше, че е неотложно отварянето на моторните спортове, за да не се стигне до необратимите щети, които очевидно ще бъдат нанесени.

Можете ли да си представете? Максимум 30 човека! Това при положение, че публиката за всяко от ралитата локалния шампионат на Уелс MRF-BTRDA, обичайно е над 6000, а в националния Пирели Уелс Рали Шампионат зрителите започван от над 10 000.

социологическо проучване показва, че между 83.4 и 90.2 на сто от тях са и тези местни фенове, които всяка година са край скоростните отсечки на Уелс Рали Великобритания

В Уелс – нечуван лимит за фенове в м'спорта

снимка: официален сайт на btrda
АКО ВСЕ ПАК ТЕЗИ РЕГУЛАЦИИ ОСТАНАТ… Тази седморка от зрители и двамата маршали са 1/3 от публиката, на която ще бъде разрешено да присъства в ралитата в Уелс. Останалите 2/3 трябва да бъдат изридвани с кучета, някъде в района другите 4.3 квадратни километра.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

в квалификациите

преди делвино

старт след ремонт

опции за титлите

след глобата

рекорден търг

въпроси за Ипър

за Белгия

сезон 2021

за юбилея

история БГ

Играчки

техниката

Автобои Неделчев