• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Будар за Себ Ожие: Той взима най-доброто от колата

Събота, 03 Август 2019 | от Мартин Холмс, Юваскийла
Будар за Себ Ожие: Той взима най-доброто от колата

С ШЕСТКРАТНИЯ световен шампион Себастиен Ожие в отбора на Ситроен Спорт и сега, след осем ралита от новия сезон, беше идеален момент да попитаме за онова, което мисли спортния директор на отбора Пиер Будар (на снимката). „Особеното при него е, че той може да вземе най-доброто от колата, дори ако [колата] не е най-добрата. Той успя в крайна сметка да я използва по най-добрия начин, дори и да не е с най-добрата настройка. И мисля, че навсякъде, където се бори, някой път се бори, защото може да почувства, че няма да постигне най-добрия резултат от колата, с тази кола с настройката, която има в този момент“

Будар продължава с описанието:

„И от друга страна, когато трябва да спечели нещо, кратка печалба, дори ако настройката на колата не е добра, той е в състояние да получи този резултат. Дори, разбира се, когато не може да се бори дългосрочно в състезанието, Себ е в състояние да се бори в краткосрочен план, дори ако това е много трудно. "
 
Характерна за правилата на WRC е, че лидерите на шампионата трябва да бягат първия ден начело на колоната, нещо особено притеснително за макадамовите етапи.

„Със сигурност е доста трудно за него да бъде първи на пътя. Особено в някакъв стартове, както в Сардиния, за него беше страшно трудно.

„Чистенето“ на пътя е толкова горямо, че чувството му, че не може да направи нищо, не позволява да получи мотивацията да се бори, защото знае, че няма да може да направи нищо.

„Дори и да е най-добрият, дори да има най-добрата кола, дори ако е в най-добрата ситуация, той не може заради почистването на път“

И с настоящата скорост на пилота на Тойота Отт Танак, той продължава да е най-добрият в света? „Със сигурност смятам, че е така. Факт е, че Себ все още е световен шампион. Разбира се, той е най-добрият. Но както виждате, двубоят е много близък с Танак и дори с Нювил.

„Но, за да бъдете световен шампион, трябва да сте най-добрият пилот, а също и да се справите с цялата ситуация. А тази, вероятно, не е точно ситуацията, в която и най-добрият пилот ще направи най-добрият резултат.“

Будар за Себ Ожие: Той взима най-доброто от колата

снимка: motorsport.com
ВЪПРЕКИ ТЕЖКАТА СИТУАЦИЯ И СЛАБАТА КОЛА… Себастиян Ожие продължава да бъде по думите на Будар, най-добрия пилот в световните серии.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

не-бенефис

за сезон 2020

пробив във FIVA

на кръстопът

Национални

към юбилея

отказ

WRC сезон 2020

за догодина

във фокус

история

Играчки

бенефис

Автобои Неделчев