• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Абсолютна доминация на Мишлен в сериите

Петък, 06 Септември 2019 | Париж, RallyXpress
Абсолютна доминация на Мишлен в сериите

НАТИСКЪТ за разработването на нови гумени фирми в световните серии намаля напълно и причината за това е, че Мишлен сега е единствената марка, активно регистрирана във ФИА за доставка на гуми за WRCars. Въпреки че някои промени продължават да се забелязват при гумите, използвани за макадам, развитието на по-малко използвани асфалтови гуми - обикновено използвани само четири пъти в годината - се забави драстично. Отборите се явиха в ADAC Рали Германия все със същите три различни опции за смеските.

Това бяха твърдите (H5), меките (S6) и различните гуми FW3 за екстремно мокри условия, гуми, които се използват единствено когато има много вода на трасетата или има прекомерно количество кал, нещо, което се очаква при второ преминаване през отсечките.

Пирели също са регистриран доставчик на гуми, но доставят гуми само за автомобили R5.

Понастоящем използваните в WRC етапи на асфалтови отсечки имат различни характеристики.

%снимка1%
Все по-гладките пътища в Корсика стават все по-сходни с пътищата на Каталуня, далеч са от грубите и грозящите спуквания пътища в Германия и чувствителните към времето трасета на Монте Карло.

Неизвестният фактор сега са очакванията за асфалтовите пътища, открити в Рали Япония, които се предполага, че ще бъдат включени в бъдещите календари на WRC.

Основният акцент в работата с гуми се отнася до спукванията, причинени все по-често при пилотиране, било от удари в скали, вградени извън пътя, или когато автомобилите се връщат на асфалтовия път, който е над нивото на заобикалящата земя и колелата търпят ужасяващи удари.

::ИНФОМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Най-после победа след 17 години. Третият кръг на тазгодишния регионален шампионат на ФИА за Близкия изток бе ралито на Ливан, спечелено от Насер Ал Атиях и ко-пилота Матьо Бумел (на снимката долу). Това е лично постижение за Ал Атия, който се състезава на това асфалтово събитие от седемнадесет години, но той така и не бе успял да е спечелил събитието. Основният му съперник беше Роджър Фехали, който поведе, но трябваше да се оттегли след спукана гума. Ал Атиях завърши над седем минути пред Мицубиши Лансър Ево 9 на Родри Рахи.

2019 Lebanon Nasser

» Италиански „шеврон“ по-бърз от Фабия? Лука Росети (Ситроен C3 R5) завърши начело в ралито Дел Фрой Венеция Джулия, 6-и кръг от италианския шампионат. От второ до четвърто място са Шкода Фабия R5 на Андреа Грюнола, Джандоменико Басо, Антонио Руши. Алесандро Перико се оттегли от участие, след като получи с проблеми със спирачките, докато Форд Фиеста R5 Mk II на Симоне Кампедели пропадна в класирането след две последователно спукани гуми.


2019 EsNRC Oli Solberg» Да те изпоти… 17-годишно хлапе! Тридесет и шест години естонският шофьор на Форд Фиеста WRC Георг Грос спечели южното рали след тежка рали-битка с Фау-Ве Поло GTI R5 на седемнадесет годишния (!) Оливър Солберг (но снимката), като крайният печеливш марж беше 3,9 сек. Солберг обаче спечели рали шампионата в Латвия, както и регионалната балтийска купа на ФИА. Нещастно рали за финландския шофьор Мико Хирвонен, който имаше счупен задвижващ вал на своята Форд Фиеста R5.

» Крехка преднина за Сало. Изключително бързото рали Ойли Яломен, кръг от финландски национален шампионат (провежда се северно от Турку) беше спечелен от Юха Сало (Шкода Фабия R5), след като Себастиан Линдхолм (на снимката долу) бе лидер, преди да нагъне непоправимо своя Фолксваген Поло GTi R5. Така един кръг преди края на първенството, Сало поведе във финландските серии с аванс от 4 т. на Теему Асунмаа.

2019 FNRC LIndholm

» Единият от шампионите на петлите почти ясен. За четвърти път Лионел Бод (Ситроен DS3 WRC) спечели кръга от френския шампионат на макадам -  Рали Тере де Лозер, който се базира южно от Клермон-Феран. Бод чувствително увеличи шампионската си преднина. Втори беше друг пилот със Ситроен Тибо Дюрбе (DS3 WRC). Автомобилите Строен заеха първите три места.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

на балканите

на зелено сукно

мир на душите...

сефте в небето

национални

изчакване

в тайм-аута

а как в бъдеще?

отсрочка

изчакване

история БГ

Играчки

техниката

Автобои Неделчев