• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

Неделя, 27 Август 2017 | Кюстендил, RallyXpress
Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

СЪБОТНИТЕ пресявки за финалния старт от шампионата на планинарите свиха въпросителните за неделя от пет на три. Отпадането на Косю Йорданов (ЕФКО Рейсинг Тим, Рено Меган, НС3 - двигател) след първото изкачване към Студен кладенец и това на заралията Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2, RC4) в третата тренировка вчера (двигател), а също и това формално отвориха вратите на Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Хонда Сивик) и Димитър Божилов (Дунев Рейсинг, Ситроен Саксо, RC2) към дублиране на титлите им от миналото първенство.

Миналото лято Дългия  направи това под Столетов, а тогавашният пилот на Рангелов МС закова титлата именно на Студен кладенец.

Така за днес остава да се решават единствено въпросите около главната титла за 2107 г., за първото място в НС4, както и да се разбере дали водачът при тимовете в момента Дунев Рейсинг (93 т.) ще е на върха или „джорданите“ (86 т.) ще си върнат отмъкнатата им от ЕФКО Рейсинг Тим титла миналата година.

За титлата на титлите нещата са ясни – Юли Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2) води на шуменския инженер Христо Манолов (Боила, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) с 18 т. – 86:68 и всичко ще се решава между двамата – няма пилот, който би могъл да обърка генералното класиране, така че и единият, и другият могат да разчитат на единствено на своята техника и своята езда.

Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

снимка: асен илиев
НЕДЕЛЯ ЛИ ЩЕ Е ВЪРХЪТ НА ДВУГОДИШНАТА КАРИРА… След два сезона и 11 старта от април 2016 г. насам, днешното 12-о състезание за Юли Телийски е най-важната битка.Най-вероятно в НС3, за да не рискува втората си поредна годишна победа, днес в двете качвания Стоев ще заложи на дефанзивна тактика – завършване заради титлата.

Разликите между Йордан Тодоров (Джордан Рейсинг Тим) и партниращият му тима Александър Димитров-Пъчката (двамата карат Ситроен Саксо) е изцяло в полза на тим-лидера, който води с 4 позиции и с близо 4.5 сек.

При положение, че това се повтори и след днешните два състезателни манша, Тодоров си връща шампионското звание от 2016 г., а Пъчката отново, както в предишната година ще е първи асистент на Джордана.

2017 KUS Pachkata AI 003

снимка: асен илиев
ВСИЧКО НА МЕСТАТА СИ ОТ 2015-А… Александър Димитров е в позицията на догонващ след квалификациите, но Пъчката знае и може да се концентрира и да е бърз, когато титлата се крепи на тези два фактора.

По-сложно е при Божилов. Малките шансове на Динко Иванов блокираха вчера в третото изкачване, така че пилотът на Дунев Рейсинг вече и на практика е шампион. Да но, от неговото постижение и по-предно класиране, в комбинация с позицията и постижението на Юли Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9), трябва да се реши спорът за тимовото класиране.

Ако се базираме на постиженията в квалификациите, работата е на кантар: Телийски Божилов са съответно на 2-о и 13-о място, докато двата „саксофона“ на Джордан Рейсинг Тим – на Йордан Тодоров и Александър Димитров-Пъчката, са съответно 4-и и 8-и.

2017 KUS Bojilov AI 002

снимка: асен илиев
ЛИЧНОТО ГАРАНТИРАНО, СЕГА ИГРАТА ЗА ТИМА… Димитър Божилов е изправен пред трудната задача да намери точната мярка между достатъчна сигурност и желана скорост, за да подкрепи силно Телийски в спора с „джорданите“.

И все пак - да се сещаме, че в моторспорта всичко е възможно, а 10-те състезателни километра между Богослов и Студен кладенец са достатъчни, за са объркат сметките и на най-прецизните състезатели.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев