• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Панайотов: Работата за юбилея започва веднага след финала

Четвъртък, 30 Август 2018 | Шумен, RallyXpress
Панайотов: Работата за юбилея започва веднага след финала

НАЙ-МАЛКО ДВА варианта на трасетата и почти толкова възможности за промяна на програмата на юбилейното рали Стари столици имат шуменци за следващата година. Тогава най-старата автомобилна надпревара, единственото бензиново състезание с непроменено във времето име и 49-годишна история ще отбележи половин век. От началото на този сезон Савко Панайотов (на снимката), който също без прекъсване е директор на Стари столици от 1986 г. насам, прави своите бележки как да бъде отбелязана кръглата годишнина.

Според ветеранът в рали-администрацията, работата по подготовката на 50-ата годишнина ще започне – както се казва - още този понеделник, независимо, че за всеки един поотделно от щаба на Стари столици вече е набелязал идеите си за догодина.

„Една от тях е да променим схемата на старта и на финала на състезанието, както и да променим трасетата в такъв формат, че да стигнем до една от древните столици на България –коментира Панайотов. - През всичките тези години, в които всички около състезанието – градът, Община на Шумен, целият екип, сегашните и предишните спонсори на състезанието, заместник-директорите – Димитър Георгиев и Петър Минчев, който е председател на АСК Стари столици, всички тези хора са работили за това състезание. Така че сега ние имаме, може би, едно от най-добре организираните ралита в шампионата.“

Панайотов: Работата за юбилея започва веднага след финала

снимка: rallyxpress
ЗЛАТНО ПРИЗНАНИЕ ОТ ОБЩИНАТА… По случай кръглата годишнина на най-дълголетният спортен и автомобилен директор Савко Панайотов получи Златната значка на Община Шумен.


Отчитайки факта, че надпреварата винаги е била добре подготвяна, но и че Стари столици винаги е страдало от липсата на идеалните терени, доайенът сред организаторите, винаги е имал трезва преценка за стойността на ралито – повече национална, отколкото с интернационална марка.

Всъщност, ако се изключи 2013 г., когато Стари столици бе кръг от Балканското първенство по рали и онези сезони като междинната спирка от Албена до Сливен, шуменската надпревара никога не е надскачала националното, но високо стойностно си значение.

Така за Панайотов, безспорния авторитет по продължителност начело на Стари столици, със знанията и огромния опит сега 50-ия старт ще заема много важната част от историята на шуменското автомобилно състезание.

„През всичките тези 48 старта съм бил част от организацията – в началото като съдия на ЧК, по-късно в щаба на ралито, а от 1986 г. непрекъснато съм директор на единственото българско състезание, което не е сменяло името си – колкото и големи и каквито и да са били трудностите – и не е записано прекъсване.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев