• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Още от Тура: ФИА с добавка в правилата за пауърстейджа

Сряда, 04 Април 2018 | Париж, RallyXpress
Още от Тура: ФИА с добавка в правилата за пауърстейджа

ЗАРАДИ РАЗБИРАЕМИТЕ съображения за безопасност и прецедентите от началото на тази година, Международната автомобилна федерация (ФИА) е била мотивирана, за да въведе допълнителни правила за последния от скоростните етапи в кръговете от световните серии. Добавката, която се прикача към досега действащите регулации ще е с незабавно приложение и ще бъде въведена в сила още от 12-ата скоростна отсечка на Тура, 16-киометровия етап Коти-Шиавари. Това е последният етап от френския кръг в световните серии.

За промяната ФИА е била оторизирана от електронен-вот на членовете на Световния съвет за решението, че състезателите, които не започват участието си по реда си в колоната, няма да имат право на точките от финалния специален етап.

ФИА е категорична, че неотдавнашните примери за умишлено по-късно стартиране увеличават разстоянията между конкурентите и по този начин се създава несигурност за зрителите.

Предполага се, че промяната в регулациите се дължи на ужаса на организаторите на WRС, че промените в реда на стартиране в пауърстейджа нарушават формалностите по награждаването и планираното телевизионно излъчване.

Подобна промяна на правилото не е била предложена за останалите скоростни отсечки, когато пропуснатите места в колоната също създават несигурност за зрителите.

Още от Тура: ФИА с добавка в правилата за пауърстейджа

снимка: архив на rallyxpress

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев