• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Мишел Нандан обяснява фаула на Хюндай в Несте Рали Финландия

Четвъртък, 16 Август 2018 | от Мартин Холмс, Босталзее/Германия
Мишел Нандан обяснява фаула на Хюндай в Несте Рали Финландия

ЛИДЕРИТЕ световните серии и при пилотите, и при производителите – Хюндай Моторспорт, имаха ужасяващо време в Несте Рали Финландия. Единственото спасително удовлетворение за тях бе ата 4-о място на Хейдън Падън, но също и не по-малко лошото представяне на най-близките им съперници M-Спорт. Нито един от трите пилоти на Хюндай (лидерът при пилотите първенство Тиери Нювил, Андреас Микелсен и Хейдън Падън) не записаха най-бързите времена и етапни победи.

Така че, в момента, в който директорът на екипа Мишел Нандан се появява в сервизния парк на ADAC Рали Германия, бе попитан как се е случило всичко това?
 
- Хюндай i20 не се представя истински във Финландия. Не зная защо. Сигурно не направехме толкова много тестове на този тип пътища, колкото и на други… А ние знаем, че нашата кола не е толкова конкурентна, когато имате много условия като във Финландия и твърда настилка на повърхност.

Това е минус на нашата кола, който не сме решили. Мисля, че ни липсва малкото необходимо, за да накараме пилотът да добие увереност. А когато той не е 100% сигурен, че не може да атакува в подобно много бързо състезание като Финландия, където ако не сте напълно концентрирани, губите много време.

Колата беше по-добра от миналата година със сигурност. Поради тези условия ни беше трудно да поискаме от Хейдън да натисне още и да атакува. Ние сме само в положение, в което искаме да получим точки от всяко рали, а за нас беше по-важно да получим повече точки, отколкото да се опитаме да се качим на подиума.
 
- Всъщност, очаквахте ли резултатът да е толкова лош, колкото той се оказа?
- Очаквахме да приключим четвърти, може би трети, така че в крайна сметка резултатът е добре. Е, малко по-лошо от очакваното, но не чак толкова лошо.

Мишел Нандан обяснява фаула на Хюндай в Несте Рали Финландия

снимка: мартин холмс/англия
ОТКРОВЕНО КАЗАНО… Мишел Нандан е категоричен, че не е наясно, защо Хюндай Моторспорт се представи така катастрофално по време на Несте Рали Финландия.


- Ще има ли недостигът на колата и на други митинги тази година?

- Всъщност това се очакваше повече във Финландия. Знаехме, че трябва да се опитаме да направим всичко възможно. Ние наистина не искахме да спечелим. Тук вече, в Германия, е малко по-различно. Подготвихме ралито по малко по-различен начин. От друга страна знаем, че в Германия винаги се представяме добре.

А целта винаги е една и съща. До края на сезона не е важното само да спечелиш, а да получиш точки, защото искаме да спечелим шампионата на производителите.

2018 FIN Neuvile MS

снимка: архив на rallyxpress
ВТОРИ ПЪТ ПРЕЗ СЕЗОНА… След корсиканското рали и във финландската класира Тиери Нювил не успя да спечели нито едно най-добро време, записвайки „нула“ етапни поледи
 
- И вашите прогнози за другите стартове тази година в световното първенство. Има ли други, за които ще имате лошо чувство?

- Турция е нова за всички, но това е митинг, където пътната позиция със сигурност ще бъде важна отново, така че ще бъде трудно за Тиери, но иначе знаем, че на този тип чакълена повърхност колата ни се представя сравнително добре.

Испания е малко сложна, защото на асфалт трябва да свършим повече работа, но направихме известно подобрение, а със сигурност и „още нещо“ ще дойде за Испания. Така че трябва да е добре.

За другите два кръга - Уелс и Австралия, винаги се представяме добре там. Затова мисля, че останалата част от сезона не трябва да бъде толкова трудна. Разбира се всичко може да се случи, но сме добре подготвени за това!
 
- Технически, какви промени претърпя колата през втората половина на годината?
- Досега не сме направили много неща. Работихме много по въпроса за асфалта, но по-скоро по отношение на настройката и с окачването. Някои нови неща трябва да се появят към края на сезона, но ще видим дали искаме да ги използваме или не. Ще зависи малко и от това как протичат състезанията и от нашата позиция в световното първенство.
 
- И обичайния въпрос по това време на годината, каква е ситуацията около пилотите?

- В момента, когато плановете на пилота за следващата година не са наистина приоритет, няма защо да мислим за това. Нека първо да завършим това рали и да се съсредоточим върху Турция, тогава ще видим какво ще направим.

Но продължаване на договорите с нашите четирима сегашни състезатели е опция за следващата година. Ще обсъдим ситуацията около септември, не преди това. Тогава ще видим какво ще направим.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев