• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Първият, лошият сезон от 20 г. за "кивито" Хейдън Падън

Понеделник, 30 Октомври 2017 | от Мартин Холмс, Дийсайд, Уелс
Първият, лошият сезон от 20 г. за

ГОВОРЕЙКИ в сервизния парк в Дийсайд след края на Уелс Рали Великобритания, Хейдън Падън (на снимката горе, вдясно) отразява сезона си от 2017 г., който започна трагично за него в Монте Карло, а след това доведе до принудителна „почивка“ за предишното рали от световните серии в Испания. „Аз просто искам да се върна в колата и да се състезавам, да се върна в ритъм - категорично е „кивито“. -  Периодът беше много дълъг, така че вероятно бях малко „ръждясал“, за да започна, но трябваше да стана отново силен.“

Независимо, че правеше всичко възможно по силите си, новозеландецът не успя да отлепи от 8-ото място в генералното след Гартерйнио 1 (12.61 км), на която и позиция завърши в Уелс.

„Това определено не беше добър сезон, но през годините на рали – вече се събраха 20 - това е първата лоша година, която имах по този начин.

„Мисля, че хората забравят, че имахме много технически проблеми през първата част на сериите, особено в първите четири или пет състезания. Това наистина ни извади от равновесие. И когато сте така и се опитвате да играете, то е трудно нещата да вървят добре.

Първият, лошият сезон от 20 г. за

снимка: мартин холмс/англия
УВЕРЕН, ЧЕ Е НАПРАВЕНА СТЪПКА НАПРЕД… За Хейдън Падън сезонът е най-лошия за цялата му 20-годишна кариера в спорта.


„Така че, когато нямаме проблеми, скоростта е добра. Мисля, че направихме стъпка напред тази година, успяхме да бъдем в първите три по-често на етапите. Наистина се справям добре с новия ми колега Себастиан Маршал. Ние сме добри приятели. Вероятно сме толкова разочаровани, че не бяхме в Испания, така че сега просто работим усилено, за да опитаме да върнем нещата правилно."

Но какви са мислите на Хейдън за колата? При какви обстоятелства Hyundai i20 Coupe WRC се справя добре и при какви обстоятелства е по-трудно?

„Мисля, че като цяло пакетът е добър. Всички автомобили имат малко предимство на различни митинги. Винаги сме работили добре на трасета с голямо сцепление. Когато стане малко „хлъзгава“, може би се борим малко повече и очевидно видяхме, че в Испания е имало проблем с недостатъчното сцепление на асфалта.

„Но отборът работи доста здраво, за да излекува това. Това наистина е въпрос на намиране на правилните комбинации между амортисьорите и пружините и диференциала и има много параметри и нови параметри, които можем да настроим на автомобила тази година. Просто се опитва да намери правилната комбинация.

2017 GBR Haydn Padon FB 003

снимка: лична фейсбук страница на хейдън падън
МНОГО УСИЛИЯ, НО ЗАКОВАН НА ОСМА ПОЗИЦИЯ… Само в едно от скоростните изпитания (Аберхиран 2, 13.91 км) Хейдън Падън успя да завърши втори, като не му достигна 0.5 сек, за да спечели срещу Яри-Мати Латвала. Тази година Падън е печелил само една скоростна отсечка и то в рали Швеция…

Хейдън отново е включен в отбора за последния кръг от 2017 г. в Австралия, но какво е бъдещето на Хейдън с екипа на Хюндай WRC Тим?

„Дискусиите се провеждат със заинтересованите страни по отношение на 2018 г. Имаме доста ясен договор, че правим всички митинги през 2018 г.

„Аз просто се съсредоточавам върху шофирането. Плановете в Хюндай Моторспорт напоследък бяха доста силни. - За да бъда честен, изобщо нямам представа какво става.

„Дори за Испания не знаехме до последната минута. Детайлите, които познавам, са много ограничени, така че просто се появя случай и карам. И това е точно така, както е в момента…“

Какви технически промени са планирани за следващата година?

„Можем да видим в WRGB, че са въвели нова аеродинамика за колата на Тиери [Нювил], която ще продължи до следващата година със задната броня, задните четвъртити панели, страничните „престилки“.

„За Испания имаха предната броня и задното крило. Мисля, че ще има много повече технически - не толкова промени толкова, колкото актуализации - това просто е постоянно развитие. Не зная точно, не съм сигурен в плана, но ще има още неща.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев