• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

В битка за титлата и купата: кой как би спечелил победа

Петък, 16 Ноември 2018 | София, RallyXpress
В битка за титлата и купата: кой как би спечелил победа

САМО ДВЕ ВМЕСТО И ТРИТЕ

2003 INT Ilia Zarski 002
ПРЕДИ 14 ГОДИНИ стандартът на Георги Петров можеше да бъде повторен от Илия Царски (на снимката). Но тогава, поради много и различни причини, панагюрецът отказа Интерспийд Рали и като резултат загуби авантажа си. В края на сезона, за да притежава и титлата в ралитата не му стигнаха точно толкова точки (13.5 т.), колкото евентуално можеше да спечели край Белград дори и ако само се беше „возил“.

ПИЛОТЪТ на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов (на снимката) и неговият навигатор Недялко (Еди) Сивов са на прага не само на втора титла през сезона, но и на първия дубъл от шампионски звания, печелен в един сезон от един екипаж.

В рали спорта, това не се е случвало от далечната 1995 г., когато старозагорецът Георги Петров печели и трите корони в един и същи сезон. (виж също и карето вдясно).

От друга страна, ако в неделя след обед Ангелов/Сивов завършат като шампиони (виж възможните варианти – по-долу), мегапортите ще се запишат и като първият екипаж в рали-дисциплините, спечелил и двете в една година.

Впрочем анализът на възможните и невъзможните варианти за това кой от претендентите в генералното класиране може да е третият официален шампион в спринта, се допълва и от вариациите за възможностите на претендентите за „малкия трофей“ – титлата за 2WD.

В битка за титлата и купата: кой как би спечелил победа

снимка: пресслужба на мегапорт
ПРИ 7:1 ЩЕ УСПЕЯТ ЛИ ЗА ПЪРВИ ДУБЪЛ… Ангелов/Сивов спечелиха титлата в ралитата, сега при комфортно съотношение на възможностите ще успеят ли да я дублират и с тази в спринта?


В момента съотношението на челната тройка в общото подреждане, направено неофициално от сайта с новините в българския автомобилен спорт е Ангелов/Сивов 50 т., следвани от Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) - 30, Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора, Ситроен C2 R2) – 22 т.

:: Анализът е на базата на
неофициалното класиране
в шампионата за 2018год.,
направено от
RallyXpress.

2018 RS Standin 12

Най-малки шансове, без всякакво съмнение, имат действащите до тази неделя шампиони от Стара Загора. И без каквито и да е анализи това се разбира много ясно от Дитко Иванов, който не пропуска да подчертава невъзможността да се конкурира с далече по-силните 4х4 автомобили.

Така на сливенската права остават само шампионите за 2018 г. Ангелов/Сивов и бившите първенци на страната за 2015 г. Василев/Добрев.

2018 VID Gosho Vas SD 005

снимка: rallyxpress
ЗАЛОГ НА ФЕНОВЕТЕ И ДОМАШНИТЕ СТЕНИГошо Василев има два сериозни коза в спора с Миро Ангелов – сливенските фенове и стените у дома, които винаги помагат…

Шансовете на мегапортите са 7:1 срещу тези на двамата сливналии. Защото всяко класиране на Ангелов/Сивов от 2-о до 7-о място, дори и при победа на победа на  екипажа на Дианел Рейсинг, дублира успехът им от големия шампионат.

Възможностите на старозагорците да завършат втори, а те вече почти са си подсигурили бронза, са ако се класират 4 места преди Василев/Добрев, който пък не трябва да са по-напред от петата позиция.

Ако обаче се направи сравнение на положението на Ангелов/Сивов и това на Иванов/Желев, то заралиите са в тройно по-неизгодна позиция.

От една страна те са само на 4 т. пред Димитър Божилов/Христо Христов (Дунев Рейсинг, Ситроен Саксо) в генералното класиране.

2018 DRY Dinko AI 007

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПОД ТРОЕН НАТИСК… Защита на мястото на подиума в края на сезона, както и преследването на титлите от „малкия трофей“ и в RC4 поставят заралиите Динко Иванов и Живко Желев в най-тудното в най-трудното положение от всички претенденти.

От друга страна двата екипажа са в тройна битка – една за третото място в генералното, втората – за победата в 2WD и, третата – за победата в RC4.

И за „малкия“ трофей, и за класа заралиите са с 50 т., а Божилов/Христов – с 36. Така че за да стигне до втората си титла от рали-спринта в два последователни сезона, за шампионите, освен първото място, още и класирането с 5 места пред софиянци ще е равнозначно на победа.

Титлата отива в АСК Дунев Рейсинг само при  положение, че Иванов/Желев се класират 5-и или по-надолу, но конкурентите им трябва да са първи измежду всички 29 „двуколесни“. Точно същите са и опциите за двата екипажа в RC4.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев