• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Анализи

…а най-печелившото шаси за сезон 2017 в сериите WRC е…

Понеделник, 15 Януари 2018 | София, RallyXpress
…а най-печелившото шаси за сезон 2017 в сериите WRC е…

ДО НАЧАЛОТО НА втората година от новата ера в световните рали серии остават осем дни, след което със старта на 46-ия шампионат на планетата ще започнат сравненията на пилоти и отбори, на качествата на автомобилите за този сезон и на пилотите, на които общо-взето не се наложи да играят на „музикалните столове“ през зимата.

Ожие и М-Спорт станаха световни шампиони и празненствата в Довънби Хол бяха такива, каквито не се помнят от времето на 1979 г.

Тогава за първо и последно до миналата година, на Бьорн Валдегард и Форд Ескорт RS 1800 спечелиха и двата шампионата, в третата по ред световна надпревара.

...

Първият, лошият сезон от 20 г. за "кивито" Хейдън Падън

Понеделник, 30 Октомври 2017 | от Мартин Холмс, Дийсайд, Уелс
Първият, лошият сезон от 20 г. за

ГОВОРЕЙКИ в сервизния парк в Дийсайд след края на Уелс Рали Великобритания, Хейдън Падън (на снимката горе, вдясно) отразява сезона си от 2017 г., който започна трагично за него в Монте Карло, а след това доведе до принудителна „почивка“ за предишното рали от световните серии в Испания. „Аз просто искам да се върна в колата и да се състезавам, да се върна в ритъм - категорично е „кивито“. -  Периодът беше много дълъг, така че вероятно бях малко „ръждясал“, за да започна, но трябваше да стана отново силен.“

Независимо, че правеше всичко възможно по силите си, новозеландецът не успя да отлепи от...

6 от 10 автомобилни титли се решават в Шумен днес и утре

Събота, 07 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
6 от 10 автомобилни титли се решават в Шумен днес и утре

ЧАСОВЕ ПРЕДИ старта на 48-ото рали Стари столици, само трима от общо десетимата носители на титли в шампионата за 2017 г. могат да бъдат назовани. Това са победителят в RC5 Симеон Симеонов (Хюндай i20 Купе – 197.4 т.), най-бързата дама през годината – Виктория Гъркова (Хюндай i20 Купе – 61 т.) и първенецът в категорията на нехомологираните автомобили – Тодор Атанасов (ВАЗ 2108, 93.6 т.).

Едната причина е, че финалното състезание има най-ниският коефициент за годината (1.0), така че бонуси за класирането няма.

И, второ, тримата са натрупали такъв аванс, че дори и да победят в Шумен, съперниците им Денис Станчовски...

Андреас Микелсен пожертван заради Себастиян Ожие?

Сряда, 06 Септември 2017 | Париж, RallyXpress
Андреас Микелсен пожертван заради Себастиян Ожие?

ИЗНЕНАДВАЩОТО изявление, направено от Ситроен-Рейсинг, че Андреас Микелсен е освободен от екипа, бе обяснено от директорът на тима Ив Матон (на снимката) в статия, публикувана на интернет страницата на най-авторитетното европейско спортно издание Л’Екип

Същият текст лично бе публикувана от Матон и в социалната мрежа Туитър.

Заглавието е повече от интригуващо: „Ожие, нашето приоритетно досие“ и под него дава обяснения, защо на Ситроен-Спорт се е наложило да откаже на норвежеца, „за да може да подпише в Хюндай Моторспорт.“

В текста от Матон също се отбелязва, че подписването на Себастиян...

Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

Неделя, 27 Август 2017 | Кюстендил, RallyXpress
Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

СЪБОТНИТЕ пресявки за финалния старт от шампионата на планинарите свиха въпросителните за неделя от пет на три. Отпадането на Косю Йорданов (ЕФКО Рейсинг Тим, Рено Меган, НС3 - двигател) след първото изкачване към Студен кладенец и това на заралията Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2, RC4) в третата тренировка вчера (двигател), а също и това формално отвориха вратите на Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Хонда Сивик) и Димитър Божилов (Дунев Рейсинг, Ситроен Саксо, RC2) към дублиране на титлите им от миналото първенство.

Миналото лято Дългия  направи това под Столетов, а тогавашният пилот на...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  » 
Автобои Неделчев