• ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

  • ...ЗА ФИНАЛА НА СЕРЕС ИВАН ВЛЪЧКОВ СМЕНЯ И АВТОМОБИЛА, И СЕРИЯТА! СУДЕНТЪТ ДЕБЮТИРА ПРИ "МАКСИМАЛИСТИТЕ"...

     

  • ...ПЕТ ЕКИПАЖА ОТПАДНАХА ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА НА  ВИДИНСКИЯ СПРИТ ДНЕС НАДВЕЧЕР...

Анализи

Пет индивидуални и отборна титла разиграват на Осогово

Петък, 25 Август 2017 | София, RallyXpress
Пет индивидуални и отборна титла разиграват на Осогово

КРАЯТ НА ШАМПИОНАТА в планинските изкачвания наистина ще се окажат финале гранде в дисциплината, след като пет индивидуални титли и новият отборен победител ще станат известни в неделя в късния след обед. Нещо, което се случва рядко в един шампионат, а още по-рядко това става в последното състезание за годината.

Освен това плюсовете в полза на финала над Кюстендил могат да се допълнят и от факта, че в момента и в шестте категории разликите между лидера преди Осогово и оспорващите мястото му пилоти са критично малки.

За двама пилоти – Юли Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2, 86 т.)...

Чакат се големи размествания след финала на спринт Видин

Петък, 28 Юли 2017 | Видин, RallyXpress
Чакат се големи размествания след финала на спринт Видин

СЕРИОЗНИ РАЗМЕСТВАНИЯ се очакват след неделния финал на рали-спринта във Видин, втори кръг от крайно неясният дори и до момента шампионат в дисциплината за 2017 г. Причината е, че трите екипажа в генералното класиране, след дряновското начало на първенството в средата на юни, отсъстват от заявките за този уикенд. Това са Титов/Георгиев (Мегапорт, Ситроен DS3 R3T Макс, 18 т.), Герджиков/Китанов (Мегапорт, Рено Клио RS, 15 т.) и Тодоров/Башкехайов (Боила, Рено Клио RS, 12 т.). А без да броим възможностите на трите тандема, това означава, че екипажите отдолу тутакси ще се възползват, за да променят позициите си.

До...

Троя финишира, сега БФАС да каже част ли е от шампионата

Понеделник, 03 Юли 2017 | София, RallyXpress
Троя финишира, сега БФАС да каже част ли е от шампионата

ДВАНАДЕСЕТ  ДНИ преди третото (или второто?) рали от националния шампионат по рали – Твърдица-Елена (15/16 юли), около класическото първенство има много повече объркване, отколкото някаква яснота.

Дали скромната българска експедиция в Чанаккале бе единствено добър опит за младите екипажи на Хюндай Рейсинг в Троя Рали или състезателите могат да се надяват, че ще им зачетат заработените в класирането точки? Кой да ти каже?

Би трябвало това да направи централата на автомобилната власт. Днес е шестия ден откак съобщението за „незачитането“ на турския кръг за шампионата отиде в електронното...

Издънка с „правило 12“ бърка дълбоко в джоба на тимовете

Вторник, 27 Юни 2017 | София, RallyXpress
Издънка с „правило 12“ бърка дълбоко в джоба на тимовете

КАЗУСЪТ СЪС незачитането на турското рали Троя като втори кръг от националния шампионат по рали тази година има две страни. Едната е чисто спортната и в основата и е голямата издънка в националните регулации.

Втората – чисто етичното отношение към комшиите, с чиито 14 екипажа след зимните договорки в Истанбул, гостите върнаха малко от лустрото на най-старото ни автомобилно рали, покриващо се все повече с патината на красивите спомени. Турците със сигурност разбират, че толкова имаме, толкова даваме…

Когато обаче става дума за „правило 12“ нещата придобиват друг вид.

Погледнато формално,...

Две години и осем месеца трая „раждането“ на рали спринта

Сряда, 21 Юни 2017 | София, RallyXpress
Две години и осем месеца трая „раждането“ на рали спринта

ДВЕ ГОДИНИ И ПОЧТИ ОСЕМ месеца бяха нужни,  за да бъде завършено въвеждането на първия от т. нар. „нови“ шампионати в програмата и календара на Българската федерация по автомобилен спор (БФАС). „Раждането“ започна с много надежди и още повече „ура, да живей!“ около открития спринт Самоков през февруари 2014 г. Точно по това време се появиха и най-малко трима експерти, упорито претендиращи за бащинството на новата у дисциплина.

Обаче в края на същата година мераците им за „авторство“  у тях се изпариха в момента, в който се разбра, че шампионатът така и няма да бъде завършен.

Междувременно...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  » 
Автобои Неделчев