• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи

Заразата на БГ-скандалите вече налази и планинските стартове

Четвъртък, 12 Април 2018 | София, RallyXpress
Заразата на БГ-скандалите вече налази и планинските стартове

ТОВА ИЗГЛЕЖДАШЕ неизбежно – скандалите и взаимните обвинения, нападките и опитите да бъдат изопачени реалните факти – за съжаление – налазиха и чистият и скромен през последните десет сезона планински шампионат.

През последните три години коментарите за това първенство винаги започваха с тайната надежда, че отминалия без тупурдии сезон няма да е последният и този шампионат ще остане лъскавата страна на българския автомобилен спорт.

Можеше ли и тази година коментара за изминалата година да започне с надеждата, че набраната инерция от последните години, в шести пореден сезон...

Още от Тура: ФИА с добавка в правилата за пауърстейджа

Сряда, 04 Април 2018 | Париж, RallyXpress
Още от Тура: ФИА с добавка в правилата за пауърстейджа

ЗАРАДИ РАЗБИРАЕМИТЕ съображения за безопасност и прецедентите от началото на тази година, Международната автомобилна федерация (ФИА) е била мотивирана, за да въведе допълнителни правила за последния от скоростните етапи в кръговете от световните серии. Добавката, която се прикача към досега действащите регулации ще е с незабавно приложение и ще бъде въведена в сила още от 12-ата скоростна отсечка на Тура, 16-киометровия етап Коти-Шиавари. Това е последният етап от френския кръг в световните серии.

За промяната ФИА е била оторизирана от електронен-вот на членовете на Световния съвет за...

Дългата битката на Ситроен завършва с победа у дома

Четвъртък, 29 Март 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Дългата битката на Ситроен завършва с победа у дома

СИТРОЕН правеше дълги експерименти, търсейки високопроизводителният автомобил 4х4, започвайки с ВХ4ТС през 1085 г. Но нещата не вървяха до 1999 г., когато се появи Ксара Т4. Този автомобил бе лицензиран за френските първенства още на следващата година, като беше съобразено той да няма пряк конфликт с дейността на корпоративната фирма Пежо в световните серии. Като резултат Филип Бугалски спечели 8 национални титли с него – 7 на асфалт и една на макадам, а в допълнение в Испания местният ас Хесус Пурас спечели състезание у дома с Т4 през 2001 г.

От ФИА моделът окончателно получи своята хомологация като...

Тиери Нювил взема Швеция, вече има нови лидери в WRC

Неделя, 18 Февруари 2018 | Карлщад, RallyXpress
Тиери Нювил взема Швеция, вече има нови лидери в WRC

ЗА ПЪРВИ ПЪТ от много дълго време световните серии по рали имат нов лидер. Това е топ-екипажът на Хюндай Моторспорт Тиери Нювил (на снимката) и неговият навигатор Никола Гилсул (Хюндай i20 WRC).

За първи път на толкова ранен етап от световното първенство ехният тим печели победата в конкуренцията на "карето" и излиза начело в класирането на производителите (54 т), изпреварвайки с една-единственаточка Тойота Газоо Рейсинг и с 9 отбора на Ситроен.

След рязко пропадане, което граничи с тотален провал, световните шампиони от М-Спорт са едва 4-и – 43 т., а за първи път нито един от тримата пилоти в екипа не...

…а най-печелившото шаси за сезон 2017 в сериите WRC е…

Понеделник, 15 Януари 2018 | София, RallyXpress
…а най-печелившото шаси за сезон 2017 в сериите WRC е…

ДО НАЧАЛОТО НА втората година от новата ера в световните рали серии остават осем дни, след което със старта на 46-ия шампионат на планетата ще започнат сравненията на пилоти и отбори, на качествата на автомобилите за този сезон и на пилотите, на които общо-взето не се наложи да играят на „музикалните столове“ през зимата.

Ожие и М-Спорт станаха световни шампиони и празненствата в Довънби Хол бяха такива, каквито не се помнят от времето на 1979 г.

Тогава за първо и последно до миналата година, на Бьорн Валдегард и Форд Ескорт RS 1800 спечелиха и двата шампионата, в третата по ред световна надпревара.

...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев