• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Анализи

Първият, лошият сезон от 20 г. за "кивито" Хейдън Падън

Понеделник, 30 Октомври 2017 | от Мартин Холмс, Дийсайд, Уелс
Първият, лошият сезон от 20 г. за

ГОВОРЕЙКИ в сервизния парк в Дийсайд след края на Уелс Рали Великобритания, Хейдън Падън (на снимката горе, вдясно) отразява сезона си от 2017 г., който започна трагично за него в Монте Карло, а след това доведе до принудителна „почивка“ за предишното рали от световните серии в Испания. „Аз просто искам да се върна в колата и да се състезавам, да се върна в ритъм - категорично е „кивито“. -  Периодът беше много дълъг, така че вероятно бях малко „ръждясал“, за да започна, но трябваше да стана отново силен.“

Независимо, че правеше всичко възможно по силите си, новозеландецът не успя да отлепи от...

6 от 10 автомобилни титли се решават в Шумен днес и утре

Събота, 07 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
6 от 10 автомобилни титли се решават в Шумен днес и утре

ЧАСОВЕ ПРЕДИ старта на 48-ото рали Стари столици, само трима от общо десетимата носители на титли в шампионата за 2017 г. могат да бъдат назовани. Това са победителят в RC5 Симеон Симеонов (Хюндай i20 Купе – 197.4 т.), най-бързата дама през годината – Виктория Гъркова (Хюндай i20 Купе – 61 т.) и първенецът в категорията на нехомологираните автомобили – Тодор Атанасов (ВАЗ 2108, 93.6 т.).

Едната причина е, че финалното състезание има най-ниският коефициент за годината (1.0), така че бонуси за класирането няма.

И, второ, тримата са натрупали такъв аванс, че дори и да победят в Шумен, съперниците им Денис Станчовски...

Андреас Микелсен пожертван заради Себастиян Ожие?

Сряда, 06 Септември 2017 | Париж, RallyXpress
Андреас Микелсен пожертван заради Себастиян Ожие?

ИЗНЕНАДВАЩОТО изявление, направено от Ситроен-Рейсинг, че Андреас Микелсен е освободен от екипа, бе обяснено от директорът на тима Ив Матон (на снимката) в статия, публикувана на интернет страницата на най-авторитетното европейско спортно издание Л’Екип

Същият текст лично бе публикувана от Матон и в социалната мрежа Туитър.

Заглавието е повече от интригуващо: „Ожие, нашето приоритетно досие“ и под него дава обяснения, защо на Ситроен-Спорт се е наложило да откаже на норвежеца, „за да може да подпише в Хюндай Моторспорт.“

В текста от Матон също се отбелязва, че подписването на Себастиян...

Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

Неделя, 27 Август 2017 | Кюстендил, RallyXpress
Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

СЪБОТНИТЕ пресявки за финалния старт от шампионата на планинарите свиха въпросителните за неделя от пет на три. Отпадането на Косю Йорданов (ЕФКО Рейсинг Тим, Рено Меган, НС3 - двигател) след първото изкачване към Студен кладенец и това на заралията Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2, RC4) в третата тренировка вчера (двигател), а също и това формално отвориха вратите на Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Хонда Сивик) и Димитър Божилов (Дунев Рейсинг, Ситроен Саксо, RC2) към дублиране на титлите им от миналото първенство.

Миналото лято Дългия  направи това под Столетов, а тогавашният пилот на...

Пет индивидуални и отборна титла разиграват на Осогово

Петък, 25 Август 2017 | София, RallyXpress
Пет индивидуални и отборна титла разиграват на Осогово

КРАЯТ НА ШАМПИОНАТА в планинските изкачвания наистина ще се окажат финале гранде в дисциплината, след като пет индивидуални титли и новият отборен победител ще станат известни в неделя в късния след обед. Нещо, което се случва рядко в един шампионат, а още по-рядко това става в последното състезание за годината.

Освен това плюсовете в полза на финала над Кюстендил могат да се допълнят и от факта, че в момента и в шестте категории разликите между лидера преди Осогово и оспорващите мястото му пилоти са критично малки.

За двама пилоти – Юли Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2, 86 т.)...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев