• ...ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА: НЕЯСЕН ДРЕБЕН ПРОБЛЕМ КАРА ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ДА ПРАВИ ДОПЪНИТЕЛЕН ВТОРИ ДЕН С ТЕСТОВЕ...

  • ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

Анализи

Две години и осем месеца трая „раждането“ на рали спринта

Сряда, 21 Юни 2017 | София, RallyXpress
Две години и осем месеца трая „раждането“ на рали спринта

ДВЕ ГОДИНИ И ПОЧТИ ОСЕМ месеца бяха нужни,  за да бъде завършено въвеждането на първия от т. нар. „нови“ шампионати в програмата и календара на Българската федерация по автомобилен спор (БФАС). „Раждането“ започна с много надежди и още повече „ура, да живей!“ около открития спринт Самоков през февруари 2014 г. Точно по това време се появиха и най-малко трима експерти, упорито претендиращи за бащинството на новата у дисциплина.

Обаче в края на същата година мераците им за „авторство“  у тях се изпариха в момента, в който се разбра, че шампионатът така и няма да бъде завършен.

Междувременно...

К’ва битка, к’ва история ще се пише? За к’ви 5 лв. говорим?

Четвъртък, 08 Юни 2017 | от Страшо Димов, София
К’ва битка, к’ва история ще се пише? За к’ви 5 лв. говорим?

НАЙ-МАЛКО ДВАМА и най-много други шестима могат да се окажат претенденти (включително действащият председател Владимир Илиев) за мястото на бъдещ като президент на БФАС по време на съботното общо събрание на клубовете.

Такива изглеждат възможностите, които в продължение на 93 дни упорито се джуркат от миксерите във фабриката за слухове.

До момента девет спрягани имена и… нито една официално обявена кандидатура. Програма или кризисни действия за излизане от черна ситуация? Номинации от клубове, които застават зад някое от тези „спрягани“ като глаголи имена?

Ама вие сигурно се шегувате?...

Най-атрактивният шампионат отново с най-много проблеми

Сряда, 10 Май 2017 | София, RallyXpress
Най-атрактивният шампионат отново с най-много проблеми

КОЙТО И СПОНСОР да попитате, в която от трите автомобилни класики на българския шампионат би имал най-големи интереси да рекламира (колкото и да звучи като приказка от 1001 нощ), без колебание ще посочи пистовото първенство, титулувано у нас със странното определение „шампионат на затворен маршрут“.

Колкото и от смислова гледна точка, толкова и от семантиката, наименованието е невярно и неточно. То си е също толкова смешно, колкото и опитът преди години това първенство да бъде коронясано като „Български шампионат на туристическите автомобили“, макар в гонките я имаше, я нямаше 3 истински...

Миро Петков няма време, тест с Естер-а отложен за лятото

Петък, 28 Април 2017 | София, RallyXpress
Миро Петков няма време, тест с Естер-а отложен за лятото

EДИНСТВЕНО време не стига на Мирослав Петков (на снимката), за да завърши работата по купеният в началото на годината болид от Формула Естер, с който пилотът имаше намерение да стартира във възстановения шампионат Мир и дружба в Германия по-късно през годината, който сега е известен под названието HAIGO Хисторик Къп. През февруари Миро получи радиаторите за автомобила, докато беше на тестове на пистата Барселона със своя швейцарски Емил Фрей Рейсинг, за който работи. Ангажиментите му към тима обаче са толкова много, че българинът практически оставя нещата.

„Само временно, защото не ми стига...

Само кризите ли намаляват участниците и в планинското?

Събота, 22 Април 2017 | София, RallyXpress
Само кризите ли намаляват участниците и в планинското?

ОТКЪДЕ ИДВА високата посещаемост на пилотите през последните три години в първото състезание от планинския шампионат в Шумен? Въпросът често се задава, а баналният отговор е силната организация на Мемориал Валери Великов. Това, че за три сезона шуменският старт се промени радикално е ясно. По това няма спор.

Но колцина се сещат, че дори и да беше същата работа на шуменци бройката на участниците през октомври надали щеше да е същата, както през април.

Печалбата, която АСК Стари столици предвидимо заложи в състезанието е преди всичко датата на Мемориала.

Само трябва да се сетите, че 10 от...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев