• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

Анализи

Най-атрактивният шампионат отново с най-много проблеми

Сряда, 10 Май 2017 | София, RallyXpress
Най-атрактивният шампионат отново с най-много проблеми

КОЙТО И СПОНСОР да попитате, в която от трите автомобилни класики на българския шампионат би имал най-големи интереси да рекламира (колкото и да звучи като приказка от 1001 нощ), без колебание ще посочи пистовото първенство, титулувано у нас със странното определение „шампионат на затворен маршрут“.

Колкото и от смислова гледна точка, толкова и от семантиката, наименованието е невярно и неточно. То си е също толкова смешно, колкото и опитът преди години това първенство да бъде коронясано като „Български шампионат на туристическите автомобили“, макар в гонките я имаше, я нямаше 3 истински...

Миро Петков няма време, тест с Естер-а отложен за лятото

Петък, 28 Април 2017 | София, RallyXpress
Миро Петков няма време, тест с Естер-а отложен за лятото

EДИНСТВЕНО време не стига на Мирослав Петков (на снимката), за да завърши работата по купеният в началото на годината болид от Формула Естер, с който пилотът имаше намерение да стартира във възстановения шампионат Мир и дружба в Германия по-късно през годината, който сега е известен под названието HAIGO Хисторик Къп. През февруари Миро получи радиаторите за автомобила, докато беше на тестове на пистата Барселона със своя швейцарски Емил Фрей Рейсинг, за който работи. Ангажиментите му към тима обаче са толкова много, че българинът практически оставя нещата.

„Само временно, защото не ми стига...

Само кризите ли намаляват участниците и в планинското?

Събота, 22 Април 2017 | София, RallyXpress
Само кризите ли намаляват участниците и в планинското?

ОТКЪДЕ ИДВА високата посещаемост на пилотите през последните три години в първото състезание от планинския шампионат в Шумен? Въпросът често се задава, а баналният отговор е силната организация на Мемориал Валери Великов. Това, че за три сезона шуменският старт се промени радикално е ясно. По това няма спор.

Но колцина се сещат, че дори и да беше същата работа на шуменци бройката на участниците през октомври надали щеше да е същата, както през април.

Печалбата, която АСК Стари столици предвидимо заложи в състезанието е преди всичко датата на Мемориала.

Само трябва да се сетите, че 10 от...

Пинас вижда грешка в регулациите за сериите на 2017 г.

Понеделник, 17 Април 2017 | Алзенау, Германия, RallyXpress
Пинас вижда грешка в регулациите за сериите на 2017 г.

ТИМОВИЯТ мениджър на Хюндай Моторспорт Ален Пинас (на снимката на Мартин Холмс) смята, че в правилата за 2017 г. има съществена грешка. Правейки преглед на наредбите той сочи системата от Тур дьо Корс и същината на новите прави за регистрирането на трима пилоти за всеки регистриран отбор. Той може да номинира двама от тях за точките в шампионата на производителите, нов всеки регистриран отбор може да бъде представен само от един тим. Пинас признава, че при старата система от два автомобила той е имал повече проблеми.

Тогава на производителите е било разрешено да включат втори тим , както и...

Планинските държат все още високото нивото на БГ-спорта

Сряда, 05 Април 2017 | София, RallyXpress
Планинските държат все още високото нивото на БГ-спорта

ДАЛИ ТРАДИЦИЯТА или набраната инерция от последните години, но в пети пореден сезон националният шампионат в скоростните планински изкачвания продължава да държи най-високото ниво от четирите класически дисциплини на БГ-автомобилизма.

Като се има предвид, че спортът отдавна се е насочил по склона надолу, любопитно е да видим още колко сезона ще се запази това небивало чудо!

Така впечатленията от предишните години се налагат и сега, при това още в най-бързия и кратък анализ на изминалото първенство.

За да бъде оценено като добър шампионат, не е необходими тежки анализи, дълги сметки и...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев