• ...ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА: НЕЯСЕН ДРЕБЕН ПРОБЛЕМ КАРА ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ДА ПРАВИ ДОПЪНИТЕЛЕН ВТОРИ ДЕН С ТЕСТОВЕ...

  • ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

Анализи

Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

Неделя, 27 Август 2017 | Кюстендил, RallyXpress
Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

СЪБОТНИТЕ пресявки за финалния старт от шампионата на планинарите свиха въпросителните за неделя от пет на три. Отпадането на Косю Йорданов (ЕФКО Рейсинг Тим, Рено Меган, НС3 - двигател) след първото изкачване към Студен кладенец и това на заралията Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2, RC4) в третата тренировка вчера (двигател), а също и това формално отвориха вратите на Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Хонда Сивик) и Димитър Божилов (Дунев Рейсинг, Ситроен Саксо, RC2) към дублиране на титлите им от миналото първенство.

Миналото лято Дългия  направи това под Столетов, а тогавашният пилот на...

Пет индивидуални и отборна титла разиграват на Осогово

Петък, 25 Август 2017 | София, RallyXpress
Пет индивидуални и отборна титла разиграват на Осогово

КРАЯТ НА ШАМПИОНАТА в планинските изкачвания наистина ще се окажат финале гранде в дисциплината, след като пет индивидуални титли и новият отборен победител ще станат известни в неделя в късния след обед. Нещо, което се случва рядко в един шампионат, а още по-рядко това става в последното състезание за годината.

Освен това плюсовете в полза на финала над Кюстендил могат да се допълнят и от факта, че в момента и в шестте категории разликите между лидера преди Осогово и оспорващите мястото му пилоти са критично малки.

За двама пилоти – Юли Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2, 86 т.)...

Чакат се големи размествания след финала на спринт Видин

Петък, 28 Юли 2017 | Видин, RallyXpress
Чакат се големи размествания след финала на спринт Видин

СЕРИОЗНИ РАЗМЕСТВАНИЯ се очакват след неделния финал на рали-спринта във Видин, втори кръг от крайно неясният дори и до момента шампионат в дисциплината за 2017 г. Причината е, че трите екипажа в генералното класиране, след дряновското начало на първенството в средата на юни, отсъстват от заявките за този уикенд. Това са Титов/Георгиев (Мегапорт, Ситроен DS3 R3T Макс, 18 т.), Герджиков/Китанов (Мегапорт, Рено Клио RS, 15 т.) и Тодоров/Башкехайов (Боила, Рено Клио RS, 12 т.). А без да броим възможностите на трите тандема, това означава, че екипажите отдолу тутакси ще се възползват, за да променят позициите си.

До...

Троя финишира, сега БФАС да каже част ли е от шампионата

Понеделник, 03 Юли 2017 | София, RallyXpress
Троя финишира, сега БФАС да каже част ли е от шампионата

ДВАНАДЕСЕТ  ДНИ преди третото (или второто?) рали от националния шампионат по рали – Твърдица-Елена (15/16 юли), около класическото първенство има много повече объркване, отколкото някаква яснота.

Дали скромната българска експедиция в Чанаккале бе единствено добър опит за младите екипажи на Хюндай Рейсинг в Троя Рали или състезателите могат да се надяват, че ще им зачетат заработените в класирането точки? Кой да ти каже?

Би трябвало това да направи централата на автомобилната власт. Днес е шестия ден откак съобщението за „незачитането“ на турския кръг за шампионата отиде в електронното...

Издънка с „правило 12“ бърка дълбоко в джоба на тимовете

Вторник, 27 Юни 2017 | София, RallyXpress
Издънка с „правило 12“ бърка дълбоко в джоба на тимовете

КАЗУСЪТ СЪС незачитането на турското рали Троя като втори кръг от националния шампионат по рали тази година има две страни. Едната е чисто спортната и в основата и е голямата издънка в националните регулации.

Втората – чисто етичното отношение към комшиите, с чиито 14 екипажа след зимните договорки в Истанбул, гостите върнаха малко от лустрото на най-старото ни автомобилно рали, покриващо се все повече с патината на красивите спомени. Турците със сигурност разбират, че толкова имаме, толкова даваме…

Когато обаче става дума за „правило 12“ нещата придобиват друг вид.

Погледнато формално,...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев