• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

Анализи

Планинските държат все още високото нивото на БГ-спорта

Сряда, 05 Април 2017 | София, RallyXpress
Планинските държат все още високото нивото на БГ-спорта

ДАЛИ ТРАДИЦИЯТА или набраната инерция от последните години, но в пети пореден сезон националният шампионат в скоростните планински изкачвания продължава да държи най-високото ниво от четирите класически дисциплини на БГ-автомобилизма.

Като се има предвид, че спортът отдавна се е насочил по склона надолу, любопитно е да видим още колко сезона ще се запази това небивало чудо!

Така впечатленията от предишните години се налагат и сега, при това още в най-бързия и кратък анализ на изминалото първенство.

За да бъде оценено като добър шампионат, не е необходими тежки анализи, дълги сметки и...

Труден първи тестов ден на Дракона за Григоров Рейсинг

Четвъртък, 30 Март 2017 | Калояново, RallyXpress
Труден първи тестов ден на Дракона за Григоров Рейсинг

ОЧАКВАХ МНОГО повече от този първи тест на пистата Дракон – каза след края на първото излизане на новосглобения Пежо 208 R2 пилотът в екипажа на Григоров рейсинг Тим Григор Григоров (на снимката с навигатора Дани Миленков вдясно) – Категорично исках много повече от това - да загрея гумите, да направим настройки на амортисьорите…

„Но така и не направих повече от десетина пълни обиколки на пистата.“

Гришата допълва, че сега този първи тест, реално, ще се наложи да бъде преповторен, след като преди това се изясни откъде изникнаха неразбориите с прекъсването.

Неочакван проблем в електрическата...

Високоскоростни дебати вървят преди старта на Несте Рали

Вторник, 28 Март 2017 | Юваскийла, RallyXpress
Високоскоростни дебати вървят преди старта на Несте Рали

ОРГАНИЗАТОРИТЕ на най-скоростното от ралитата в световните серии – Несте Ойл (28/30 юли), са поставени пред доста трънлив проблем, обръщайки специално внимание на високите скорости в специалните етапи. Според помощник-директора на състезанието Кари Нуутинен (на снимката) трасетата на изданието на Несте Рали са били утвърдени още през януари.

Той обаче признава, че след Швеция, е силно вероятно въпросът за специалните етапи да бъде разгледан отново от Международната автомобилна федерация (ФИА).

Директорът на Несте Рали Финландия Кай Таркианен добавя: „Безопасността, разбира се, е нашият...

Фортуна помогнала на Мийки, шамароса Сайнц през 1998 г.

Понеделник, 13 Март 2017 | София, RallyXpress
Фортуна помогнала на Мийки, шамароса Сайнц през 1998 г.

В СОЦИАЛНИТЕ мрежи от неделя вечер насам на висока скорост вървят клиповете с излизането на Крис Мийки от трасето и разходката му през паркинга за автомобили, като това е комбинирано със снимките на Феран Фереро и удареният при обиколката на Ситроен-а Фолксваген Пасат. Тази снимка, заедно с шапката на Ситроен, надписаното „Sorry“ и автографа на ирландеца допълват темата за най-шокиращия финал в кръг от световните серии. Този фен, чийто нагънат Пасат стана символ на пребивалата този уикенд в Мексико Фортуна, е силно раздвоен.

Фереро няма представа дали ремонтира багажника на автомобила си или...

Колко загуби спортът заради представителност в Мексико

Събота, 11 Март 2017 | от Мартин Холмс, Мексико Сити
Колко загуби спортът заради представителност в Мексико

СЕГАШНАТА ПОЛИТИКА на Международната автомобилна федерация (ФИА) и промотора на световното първенство по рали за максимална представителност на възможността на световните серии взе драматичен обрат с пълното разстройване на графита на Гуанахуато Рали Мексико. Транспортните фирми, които трябваше да превозят състезателните автомобили след старта в Мексико Сити на 400 км в Леон бе блокирана в продължение на 6 часа. Така като резултат първите два специални етапа от класическото рали – Ел Чоколате 1 (54.90 км) и Лас Минас (11.68) бяха отказани.

Всеки отбор предварително аплодира решението на...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  »