• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи

Тежко и непредвидимо рали над Сливен очакват лидерите

Петък, 27 Юли 2018 | Сливен, Пресцентър на състезанието
Тежко и непредвидимо рали над Сливен очакват лидерите

НЕПРЕДВИДИМО, но и много и интересно състезание очакват лидерите на колоната в Монбат Рали Сливен. Участващите в официалната пресконференция екипажи Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2), Мирослав Ангелов/Недялко Сивов (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5) и Влад Козма/Флорин Дорца (Напока Рали Академия, ФИАТ Абарт 124) имаха почти едни и същи мнения, че времето ще бъде ключовия фактор в двата дни на ралито.

Тихомир Стратиев (шампион за 2017 г., Марина Моторспорт): „Днес направихме опознаването на етапите. Трасето е доста променено спрямо предни години, в което няма нищо лошо....

Рали Сливен основно изменено Чупи 10-годишните си рекорди

Събота, 21 Юли 2018 | София, RallyXpress
Рали Сливен основно изменено Чупи 10-годишните си рекорди

В СВОЕТО 38-о издание Монбат Рали Сливен не само е основно изменено като трасета на скоростните етапи, но и със заявените 48 екипажа чупи всичките си предишни рекорди за участие през последните десет години.

В случая важното е, че точно в това десетилетие започнаха и икономическите трусове, и кризата в ралитата, стегнали коланите едновременно и за състезатели, и за публика.

Продължителните зимни дандънии около датите на сливенският кръг и неговото място в календара на националното първенство сега показват, че непримиримата позиция на сливналии да имат за старта предстоящият уикенд, е била...

Редуцираното Твърдица: пакет с финансови-спортни причини

Понеделник, 02 Юли 2018 | София, RallyXpress
Редуцираното Твърдица: пакет с финансови-спортни причини

В 14-ОТО СИ ИЗДАНИЕ твърдишкият старт от шампионата за рали се явява сериозно редуциран. Най-малкото за това говори първото заглавие на състезанието, от което присъствалият в последните три години гр. Елена е отпаднал, а цялата дистанция е сведена до етапите единствено на община Твърдица.

Етапите, сравнено с 2017 г., са намалени с 2, тяхната дължина – с 43.27 км, а общата дистанция между старта и финала е свита с почти една трета – до 215.15 км.

По-добре ралито да е „сгънато“, отколкото да не е направено.  Поне така изглеждат отвън намеренията на домакините, които ще имат честта да вдигнат национален...

19 т. пасив: това е мотивация или ще е проблем за Себ Ожие

Вторник, 29 Май 2018 | София, RallyXpress
19 т. пасив: това е мотивация или ще е проблем за Себ Ожие

ЧЕТИРИ САНТИМЕТРА разлика в траекторията и грешни записки за етапа Виана до Костело 2 (26.73 км) се превърнаха за петкратния световен шампион Себастиян Ожие (Форд Фиеста WRC) в първия голям пасив от 19-т., но също му костваха и лидерството в сериите.

Това е четвъртият случай от 2014 г. насам, три от които са в рамките на 19 кръга от сериите, при които французинът се оказва в ролята на догонващ.

„Това по-скоро не е пилотска грешка, а грешка в записките“, обясни причината Ожие и пред сайта на световното първенство, и пред Нейл Пъркинс в Би-Би-Си 2.

Освен това, точно през първата половина на сезона, Ожие...

Григоров горд с екипа, има най-красивия спортен спомен

Понеделник, 21 Май 2018 | София, RallyXpress
Григоров горд с екипа, има най-красивия спортен спомен

ПОЧТИ ВЪВ ВСЕКИ разговор с RallyXpress пилотът на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров (на снимката), не пропуска да подчертае, че с първото участие в Тур Юропиън Рали (TER) в Румъния преди две седмици, не само целта на тима, но и неговата лична цел не е била да се печели победата в тези серии.

„Но когато в Трансилвания Рали видях, че имам скоростта, а тук (Рали Антиб Кот д’Азур – бел. ред.) придобих и допълнителна увереност, нещата се промениха“, заяви днес след пристигането си от Ница пилотът.

От Лазурния бряг и от състезание, в което отсечките са част от митичното Монте Карло, екипажът...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев