• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

Анализи

Чакат се големи размествания след финала на спринт Видин

Петък, 28 Юли 2017 | Видин, RallyXpress
Чакат се големи размествания след финала на спринт Видин

СЕРИОЗНИ РАЗМЕСТВАНИЯ се очакват след неделния финал на рали-спринта във Видин, втори кръг от крайно неясният дори и до момента шампионат в дисциплината за 2017 г. Причината е, че трите екипажа в генералното класиране, след дряновското начало на първенството в средата на юни, отсъстват от заявките за този уикенд. Това са Титов/Георгиев (Мегапорт, Ситроен DS3 R3T Макс, 18 т.), Герджиков/Китанов (Мегапорт, Рено Клио RS, 15 т.) и Тодоров/Башкехайов (Боила, Рено Клио RS, 12 т.). А без да броим възможностите на трите тандема, това означава, че екипажите отдолу тутакси ще се възползват, за да променят позициите си.

До...

Троя финишира, сега БФАС да каже част ли е от шампионата

Понеделник, 03 Юли 2017 | София, RallyXpress
Троя финишира, сега БФАС да каже част ли е от шампионата

ДВАНАДЕСЕТ  ДНИ преди третото (или второто?) рали от националния шампионат по рали – Твърдица-Елена (15/16 юли), около класическото първенство има много повече объркване, отколкото някаква яснота.

Дали скромната българска експедиция в Чанаккале бе единствено добър опит за младите екипажи на Хюндай Рейсинг в Троя Рали или състезателите могат да се надяват, че ще им зачетат заработените в класирането точки? Кой да ти каже?

Би трябвало това да направи централата на автомобилната власт. Днес е шестия ден откак съобщението за „незачитането“ на турския кръг за шампионата отиде в електронното...

Издънка с „правило 12“ бърка дълбоко в джоба на тимовете

Вторник, 27 Юни 2017 | София, RallyXpress
Издънка с „правило 12“ бърка дълбоко в джоба на тимовете

КАЗУСЪТ СЪС незачитането на турското рали Троя като втори кръг от националния шампионат по рали тази година има две страни. Едната е чисто спортната и в основата и е голямата издънка в националните регулации.

Втората – чисто етичното отношение към комшиите, с чиито 14 екипажа след зимните договорки в Истанбул, гостите върнаха малко от лустрото на най-старото ни автомобилно рали, покриващо се все повече с патината на красивите спомени. Турците със сигурност разбират, че толкова имаме, толкова даваме…

Когато обаче става дума за „правило 12“ нещата придобиват друг вид.

Погледнато формално,...

Две години и осем месеца трая „раждането“ на рали спринта

Сряда, 21 Юни 2017 | София, RallyXpress
Две години и осем месеца трая „раждането“ на рали спринта

ДВЕ ГОДИНИ И ПОЧТИ ОСЕМ месеца бяха нужни,  за да бъде завършено въвеждането на първия от т. нар. „нови“ шампионати в програмата и календара на Българската федерация по автомобилен спор (БФАС). „Раждането“ започна с много надежди и още повече „ура, да живей!“ около открития спринт Самоков през февруари 2014 г. Точно по това време се появиха и най-малко трима експерти, упорито претендиращи за бащинството на новата у дисциплина.

Обаче в края на същата година мераците им за „авторство“  у тях се изпариха в момента, в който се разбра, че шампионатът така и няма да бъде завършен.

Междувременно...

К’ва битка, к’ва история ще се пише? За к’ви 5 лв. говорим?

Четвъртък, 08 Юни 2017 | от Страшо Димов, София
К’ва битка, к’ва история ще се пише? За к’ви 5 лв. говорим?

НАЙ-МАЛКО ДВАМА и най-много други шестима могат да се окажат претенденти (включително действащият председател Владимир Илиев) за мястото на бъдещ като президент на БФАС по време на съботното общо събрание на клубовете.

Такива изглеждат възможностите, които в продължение на 93 дни упорито се джуркат от миксерите във фабриката за слухове.

До момента девет спрягани имена и… нито една официално обявена кандидатура. Програма или кризисни действия за излизане от черна ситуация? Номинации от клубове, които застават зад някое от тези „спрягани“ като глаголи имена?

Ама вие сигурно се шегувате?...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев