• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи

БФАС с панически опити да спаси БГ-ралито и своя имидж

Събота, 29 Септември 2018 | София, RallyXpress
  • обновена
БФАС с панически опити да спаси БГ-ралито и своя имидж

РАЗВИТИЕ ПО ТЕМАТА за червения картон за рали България! В БФАС панически правят всякакви опити, за да спасят нещо от имиджа на рали България, а покрай него и малкото останало от авторитета на управата на спорта.

Информацията, с която сайтът за новините в българския автомобилен спорт разполага, е базирана на разговорите с трима колеги от чужбина, както и с текста на е-мейл на Мениджъра за регионалните състезания на ФИА Жером Русел, в който се казва, че след разговор с директора на рали България, състезанието може би ще запази мястото си в календара на федерацията за догодина.

Така след...

Половината титли с решение от финала в неделя в Казанлък

Петък, 21 Септември 2018 | София, RallyXpress
Половината титли с решение от финала в неделя в Казанлък

ПЕТ ОТ ДЕСЕТТЕ титли в скоростния шампионат в планинските изкачвания за 2018 г. ще бъдат решени този уикенд над Казанлък, когато след неделните финали към известните след края на Осогово 2018 г. пилоти, ще се присъединят новите имена. На площада в Богослов преди по-малко от месец Ивелин Йотков (Грийн Фокс-Моторспорт, БМВ Е30, НС2), Александър Димитров-Пъчката (Грийн Фокс-М-спорт, Ситроен Саксо, НС4), Павел Шенков (Дианел Рейсинг, ВАЗ 2105, НС5), Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2, RC4) и Георги Митев-Рънара (Джордан Рейсинг Тим, Ситроен Саксо, RC5) си подпечатаха титлите.  

Но в четири от тях – НС2, НС5, RC4 и RC5...

Три клуба спасяват спринта, финалът в Сливен в ноември

Вторник, 04 Септември 2018 | София, RallyXpress
Три клуба спасяват спринта, финалът в Сливен в ноември

ТИХО И БЕЗ ИЗЛИШНО БЪРЗАНЕ, в годишния календар на БФАС се появиха датите на финалния (трети) старт от първенството на рали-спринт, който едновременно трябва да замести отказаното състезание в Панагюрище, но също и да спаси остатъка от честта на тази надпревара. Налага по спешност, след като от въвеждането на шампионата през 2014 г. до момента има един-единствен пълен сезон от 3 състезания.

За това, че управата е взела решение ва 17/18 ноември Сливен да е центъра на финалния спринт, в новините не се съобщава нищо.

Очевидно е, че ще се изчака известно време, преди да бъде публикуват протокола на...

Панайотов: Работата за юбилея започва веднага след финала

Четвъртък, 30 Август 2018 | Шумен, RallyXpress
Панайотов: Работата за юбилея започва веднага след финала

НАЙ-МАЛКО ДВА варианта на трасетата и почти толкова възможности за промяна на програмата на юбилейното рали Стари столици имат шуменци за следващата година. Тогава най-старата автомобилна надпревара, единственото бензиново състезание с непроменено във времето име и 49-годишна история ще отбележи половин век. От началото на този сезон Савко Панайотов (на снимката), който също без прекъсване е директор на Стари столици от 1986 г. насам, прави своите бележки как да бъде отбелязана кръглата годишнина.

Според ветеранът в рали-администрацията, работата по подготовката на 50-ата годишнина ще започне...

Мишел Нандан обяснява фаула на Хюндай в Несте Рали Финландия

Четвъртък, 16 Август 2018 | от Мартин Холмс, Босталзее/Германия
Мишел Нандан обяснява фаула на Хюндай в Несте Рали Финландия

ЛИДЕРИТЕ световните серии и при пилотите, и при производителите – Хюндай Моторспорт, имаха ужасяващо време в Несте Рали Финландия. Единственото спасително удовлетворение за тях бе ата 4-о място на Хейдън Падън, но също и не по-малко лошото представяне на най-близките им съперници M-Спорт. Нито един от трите пилоти на Хюндай (лидерът при пилотите първенство Тиери Нювил, Андреас Микелсен и Хейдън Падън) не записаха най-бързите времена и етапни победи.

Така че, в момента, в който директорът на екипа Мишел Нандан се появява в сервизния парк на ADAC Рали Германия, бе попитан как се е случило всичко...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев