• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи

И планинският шампионат бе „пробит“, вече е само 7 кръга

Петък, 21 Август 2015 | София, RallyXpress
И планинският шампионат бе „пробит“, вече е само 7 кръга

СЛЕД КАТО В продължение на четири последователни години, в които най-стабилният откъм програма и участия шампионат – скоростните планински изкачвания - имаше само един провален кръг (Търговище 2011 г. – вписан в календара, но практически непровеждаем заради трасето), сегашното първенството също получи своята първа „дупка“.

Преди два дни официалният сайт на БФАС (виж ТУК) обяви, че Узана отпада от календара, защото организаторите на габровския кръг не могат да изпълнят изискванията за сигурността на пилотите.

Далеч във времето е останал сезон 2010 г., когато от календара на планинското...

Шампионатът V1 Челиндж България зацикля на старта

Неделя, 31 Май 2015 | София, RallyXpress
Шампионатът V1 Челиндж България зацикля на старта

ДНЕС СЛЕД ОБЕД, веднага след края на спортният празник в Благоевград, специално подготвено трасе край Югозападният университет Неофит Рилски трябваше да приеме първия кръг от V1 Челиндж България във втория сезон на обявеният помпозно и започнал с големи надежди пистов шампионат на турските ВолкиКар у нас.

За старта всичко бе подготвено: със специален пресрелийз бяха разпратени редовните покани до журналистите с обещанието за новото начало на перспективния за млади пилоти шампионат.

Два дни по-късно обаче поканата бе последвана от електронно писмо, че първият от шестте кръга, предвидени за...

Контролирано плъзгане към долна мъртва точка в спорта

Четвъртък, 16 Април 2015 | София, RallyXpress
Контролирано плъзгане към долна мъртва точка в спорта

УТРЕ ВЪВ ВАРНА започва новия шампионат на България в кралската от автомобилните дисциплини и сегашното първенството е на прага след сезон, в който очите на рали-обществото у нас бяха умити от постиженията на български пилоти… в европейските първенства и купи.

Както и да го погледне човек, това си е пълен парадокс, който противоречи дори и на най-простата логика в спорта: силните изяви на международните трасета са резултат от силната вътрешна конкуренция. Но това правило изобщо не важи за българския автомобилен спорт.

От година-две, че и от повече време, той и особено ралитата, се намират в...

Единственият шампионат през годината без нито един гаф

Събота, 28 Март 2015 | София, RallyXpress
Единственият шампионат през годината без нито един гаф

АНАЛИЗИТЕ на изминалия сезон в първенството за скоростните планински изкачвания категорично показват, че през 2014 г. това беше единствената дисциплина, в която нямаше нито един гаф, а начертаната преди началото програма се изпълни стопроцентово.

Краят на сезона завърши там, където и беше планирано независимо, че малко десетина дни преди кюстендилският старт разпореждане от СБА в София забраняваше на местната структура да провежда и организира планинско Осогово.

Това беше обратното на практиката в продължение на близо три десетилетия, когато местния клон на съюза бе основния домакин на...

„Уникалният“ Ралиспринт без шампиони, не е дори в сайта

Събота, 21 Март 2015 | София, RallyXpress
„Уникалният“ Ралиспринт без шампиони, не е дори в сайта

В КРАЯ НА 2013 г. тогавашният все още секретар на Българската федерация по автомобилен спорт Георги Гвоздейков с гордост твърдеше, че предстои допълването на календара на годината с „уникален“ шампионат – този по ралиспринт.

Идеята си заслужаваше аплодисментите независимо, че уникалността на този тип състезанието от дълги години не прави впечатление в на запад от Калотина.

Последва пищна пресконференция в Пресклуб България, на която присъстваха пилоти, които от години са встрани от ралитата и отдавна вече са се специализирали трайно в пистовите състезания.

Но фактът, че Румен Дунев,...

«  10 11 12 13 14 15 16 17 18  » 
Автобои Неделчев