• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Анализи

Кошмарът на Пежо 208 на път да се стане жестока реалност

Понеделник, 21 Април 2014 | Ълстър, RallyXpress
Кошмарът на Пежо 208 на път да се стане жестока реалност

КОШМАРЪТ на първата френска „ер-петица“ – Пежо 208 Т16, изглежда започва да се превръща в реалност, след като двата автомобила на отбора отпаднаха в Обиколката на Ирландия почти поради същите проблеми, които станаха причина „двата лъва“ да отпаднат и по време на рали Акрополис, трети старт от тазгодишния шампионат на Стария континент. И в двата случая слуховете са свързани с прегряване на двигателя и проблеми в основния дизайн, за които се говори още преди хомологационните тестове за Пежо 208Т16.

Според разпоредбите обаче, сега тези проблеми не могат лесно да бъдат отстранени, още повече, че...

БФАС правят опити да тушират напрежението, избори на 3.10.

Четвъртък, 03 Април 2014 | София, RallyXpress
БФАС правят опити да тушират напрежението, избори на 3.10.

ОТ ДНЕС сутринта на сайта на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) е поместен протокола от вчерашното събиране на управителния съвет на автомобилната власт у нас. Това е първият случай от месеци насам, в който властта качва на официалния си електронен портал протокол от своите решения само часове, след като са били взети. Достатъчно е да се прочетат мотивите на точка 9.7 от вчерашните решения на управителния съвет, за да се разбере, че ден преди събранието в офиса на Тодор Каблешков 55 – нека да го кажем меко – се усеща началото на лека паника.

Ето мотивацията на т. 9.7 от решенията: „С...

И най-печелившият автомобил и шаси са на пилота...

Неделя, 02 Февруари 2014 | София, RallyXpress
И най-печелившият автомобил и шаси са на пилота...

КОЙ Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ рали автомобил на изминалото световно първенство? Дали това – по презумпция – трябва да бъде Фау-Вето на световния шампион Себастиян Ожие?

Или това е Фиеста-та, с която белгиецът Тири Нювил крайно неприятно изненада заводските топ-пилоти на М-Спорт Мадс Остберг и Евгени Новиков, завършвайки като сезона като първи подгласник на новия френски диктатор в световните серии?

Обичайното сравнение на спечелените точки и използваните шасита е изцяло в полза на 26-годишният Нювил.

В тринадесетте старта от шампионата на пилотите за 2013 г. със своя Форд Фиеста RS WRC (шаси №32, PX12 CPZ/GB)...

Задава ли се драматичен шампионат догодина?

Неделя, 01 Декември 2013 | София, RallyXpress
Задава ли се драматичен шампионат догодина?

МНОЖЕСТВОТО промени в регулациите за световното първенство през 2014 г. са само единият аргумент, че следващите световни серии ще бъдат изпълнени с много повече драматизъм отколкото тези в отминалия шампионат.

Причините са най-малко още две, от които най-важната е, че тимовете кандисаха за следващото първенство да не правят промени по автомобилите си и по този начин да запазят статуквото от 2013 г.

Дали обаче това е разумно, като се има предвид, че в шампионата влиза нов играч, който много внимателно седеше какво става на терените и, въпреки обявеното „ще събираме опит", корейците няма да се...

Новото LED осветление бавно си пробива път в световното

Неделя, 27 Октомври 2013 | Сало, RallyXpress
Новото LED осветление бавно си пробива път в световното

НОВИЯТ тип LED светещи тела, които автомобилите могат да използват в ралитата много бавно си намира мястото в световното първенство. Това показаха скоростните етапи, с които запозна 49-ото рали Каталуня-Коста Дуарта. На старта на предпоследния кръг от шампионата тези тела бяха представени много скромно и преди всичко от екипи, които не са в топ-10.

Факторът светлина в такива отсечки е изключително важен, а пилотът, който има най-много километри „на тъмно" е Яри-Мати Латвала. Ето как пилотът на Фолксваген Моторспорт обяснява важните моменти за шофирането с висока скорост през нощта.

„Страшно...

«  10 11 12 13 14 15 
Автобои Неделчев