• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Анализи

Шампионатът V1 Челиндж България зацикля на старта

Неделя, 31 Май 2015 | София, RallyXpress
Шампионатът V1 Челиндж България зацикля на старта

ДНЕС СЛЕД ОБЕД, веднага след края на спортният празник в Благоевград, специално подготвено трасе край Югозападният университет Неофит Рилски трябваше да приеме първия кръг от V1 Челиндж България във втория сезон на обявеният помпозно и започнал с големи надежди пистов шампионат на турските ВолкиКар у нас.

За старта всичко бе подготвено: със специален пресрелийз бяха разпратени редовните покани до журналистите с обещанието за новото начало на перспективния за млади пилоти шампионат.

Два дни по-късно обаче поканата бе последвана от електронно писмо, че първият от шестте кръга, предвидени за...

Контролирано плъзгане към долна мъртва точка в спорта

Четвъртък, 16 Април 2015 | София, RallyXpress
Контролирано плъзгане към долна мъртва точка в спорта

УТРЕ ВЪВ ВАРНА започва новия шампионат на България в кралската от автомобилните дисциплини и сегашното първенството е на прага след сезон, в който очите на рали-обществото у нас бяха умити от постиженията на български пилоти… в европейските първенства и купи.

Както и да го погледне човек, това си е пълен парадокс, който противоречи дори и на най-простата логика в спорта: силните изяви на международните трасета са резултат от силната вътрешна конкуренция. Но това правило изобщо не важи за българския автомобилен спорт.

От година-две, че и от повече време, той и особено ралитата, се намират в...

Единственият шампионат през годината без нито един гаф

Събота, 28 Март 2015 | София, RallyXpress
Единственият шампионат през годината без нито един гаф

АНАЛИЗИТЕ на изминалия сезон в първенството за скоростните планински изкачвания категорично показват, че през 2014 г. това беше единствената дисциплина, в която нямаше нито един гаф, а начертаната преди началото програма се изпълни стопроцентово.

Краят на сезона завърши там, където и беше планирано независимо, че малко десетина дни преди кюстендилският старт разпореждане от СБА в София забраняваше на местната структура да провежда и организира планинско Осогово.

Това беше обратното на практиката в продължение на близо три десетилетия, когато местния клон на съюза бе основния домакин на...

„Уникалният“ Ралиспринт без шампиони, не е дори в сайта

Събота, 21 Март 2015 | София, RallyXpress
„Уникалният“ Ралиспринт без шампиони, не е дори в сайта

В КРАЯ НА 2013 г. тогавашният все още секретар на Българската федерация по автомобилен спорт Георги Гвоздейков с гордост твърдеше, че предстои допълването на календара на годината с „уникален“ шампионат – този по ралиспринт.

Идеята си заслужаваше аплодисментите независимо, че уникалността на този тип състезанието от дълги години не прави впечатление в на запад от Калотина.

Последва пищна пресконференция в Пресклуб България, на която присъстваха пилоти, които от години са встрани от ралитата и отдавна вече са се специализирали трайно в пистовите състезания.

Но фактът, че Румен Дунев,...

Федерацията метна зрителите на кръстовище с 5 състезания

Петък, 17 Октомври 2014 | София, RallyXpress
Федерацията метна зрителите на кръстовище с 5 състезания

КОЛКОТО и каквито и да е опити да се направят, за да се открие уикенд като утрешния, заклетите почитатели на бензиновия спорт няма как да го намерят. За тази събота и неделя те са разкъсвани между четири старта от национални първенства и един ретро-войаж, чиито организатори не работят под шапката на националната спортна власт. Така че и без друго стремглаво намаляващата публика, ще трябва да избира между решителното състезание за пистовия шампионат в Хасково, уникалният рали-спринт във Видин, предпоследното състезание от програмата на V1 Челиндж България в Стара Загора, или оф-роуд...

«  8 9 10 11 12 13 14 15 16  » 
Автобои Неделчев