• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи

Шуменският мемориал си има своята тайна рецепта за успех

Четвъртък, 07 Април 2016 | София, RallyXpress
Шуменският мемориал си има своята тайна рецепта за успех

МНОГО ПРИЧИНИ могат да бъдат посочени за това, защо и как във втора поредна година шуменският Мемориал Валери Великов стига равнища, нетипични като трите класически дисциплини от целокупния ни автомобилен спорт. Онези, които пред април 2014 г. гледаха и говореха, че за да се определи това планинско като нашенски еталон за организация, трябва да видят дали същото ще се повтори и догодина. И в „догодината“ схемата се повтори, както най-вероятно това ще стане и през 2017 г. Дай бог, нещата да вървят така и в бъдеще.

Защото истинската причина за успеха сега, а и в предишния април, когато шуменци...

Ще се наложи ли планинския шампионат за №1 в България

Понеделник, 28 Март 2016 | София, RallyXpress
Ще се наложи ли планинския шампионат за №1 в България

ТЕНДЕНЦИЯТА скоростният шампионат в планинските изкачвания да се наложи като №1 сред трите класически дисциплини изглежда доста вероятно да се случи, ако тенденцията от последните три години би се запазила и през следващия сезон. Ралитата страдат от остър недостиг на участници, а в пистовите състезания крамолите и скандалите – макар през 2015 г. да бяха по-малко от предишния сезон – преобладаващо засенчват автомобилните интриги по трасетата. Така че планинското има всичките шансове, стига и този шампионат да започне и премине по начина, по който се изнизаха и предишните две състезателни...

Започва ли краят на диктатурата Фау-Ве?

Вторник, 19 Януари 2016 | София, RallyXpress
Започва ли краят на диктатурата Фау-Ве?

МНОГО МАЛКО вероятно изглежда започващото с рали Монте Карло 44-о световно първенство по рали съществено да се различава от миналия шампионат. За това говорят както малкото промени в отборите, така и фактът, че при основните конкуренти има козметични промени в техниката, ако не броим разбира се, появата на един-единствен напълно нов автомобил – i20 NG WRC на Хюндай. Но преди всичко това очакването, че световните серии 2016 ще са много близки по основните показатели до миналата година идва заради това, че този шампионат ще затвори една от важните глави в историята на рали-спорта.

Така че въпросът...

Край на объркването! М-Спорт-регистриран

Четвъртък, 14 Януари 2016 | Париж, RallyXpress
Край на объркването! М-Спорт-регистриран

СЛЕД ВЧЕРАШНОТО договаряне между М-Спорт и Международната автомобилна федерация (ФИА), М-Спорт Световен Рали Тим окончателно е регистриран за световните серии в групата на заводските производители. Това означава, че ангажиментите на екипа на Малкълм Уилсън вече са изяснени стопроцентово и екипът от Довънби хол ще участва във всички четиринадесет кръга от световния шампионат за 2016 г. Отделно регистрацията слага точка и на неяснотата как ще бъдат регистрирани останалите отбори в шампионата, ако М-Спорт не се окаже в листата на „производителите“.

Със споразумението тези въпросителни са...

Лига на рали-шампиони 2015: всички имена на 63 първенци

Четвъртък, 24 Декември 2015 | София, RallyXpress
Лига на рали-шампиони 2015: всички имена на 63 първенци

САЙТЪТ С НОВИНИТЕ в българския автомобилен спорт ви предлага имената на всички 68 шампиони и автомобилите, с които са спечелили титлите си през 2015 г. в световните серии, регионалните първенства на Международната автомобилна федерация (ФИА), най-бързите пилоти в двата варианта на надпреварите на асфалт и макадам (във Франция и Испания) както и във всички национални шампионати по света.

Списъкът с имената е направен от английския журналист Мартин Холмс, който от 40 години спазва тази традиция първо в годишника си Пирели Световно Рали, а сега в сп. Моторспорт Мънди.

Ето и кои са имената на тези 63...

«  8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  » 
Автобои Неделчев