• ...ТЕЖЪК И РЯДЪК ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ ЛИШАВАТ ЛЮБЕН КАМЕНОВ ОТ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДВЕ ОТ РУМЪНСКИТЕ ТИТЛИ...

  • ...ПРЕДСТОЯТ ДВА ТРУДНИ ДНИ ОТ ПОРЕДНИЯ РУМЪНСКИ УИКЕНД ЗА ПАНАГЮРСКИЯ ПИЛОТ ЛЮБЕН КАМЕНОВ...

  • ...КОШМАРНИ 100 М ЗА ПИЛОТА ИВАН ВЛЪЧКОВ - КОЛАТА ГАСНЕ В ЗАВОЯ КОКА КОЛА, БЪЛГА,ИНЪТ ГУБИ 4 ПОЗИЦИИ И БРОНЗ ОТ НЮРБУРГИНГ...

Анализи

Андреас Микелсен пожертван заради Себастиян Ожие?

Сряда, 06 Септември 2017 | Париж, RallyXpress
Андреас Микелсен пожертван заради Себастиян Ожие?

ИЗНЕНАДВАЩОТО изявление, направено от Ситроен-Рейсинг, че Андреас Микелсен е освободен от екипа, бе обяснено от директорът на тима Ив Матон (на снимката) в статия, публикувана на интернет страницата на най-авторитетното европейско спортно издание Л’Екип

Същият текст лично бе публикувана от Матон и в социалната мрежа Туитър.

Заглавието е повече от интригуващо: „Ожие, нашето приоритетно досие“ и под него дава обяснения, защо на Ситроен-Спорт се е наложило да откаже на норвежеца, „за да може да подпише в Хюндай Моторспорт.“

В текста от Матон също се отбелязва, че подписването на Себастиян...

Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

Неделя, 27 Август 2017 | Кюстендил, RallyXpress
Съботните квалификации оставиха 3 въпроса за днес

СЪБОТНИТЕ пресявки за финалния старт от шампионата на планинарите свиха въпросителните за неделя от пет на три. Отпадането на Косю Йорданов (ЕФКО Рейсинг Тим, Рено Меган, НС3 - двигател) след първото изкачване към Студен кладенец и това на заралията Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2, RC4) в третата тренировка вчера (двигател), а също и това формално отвориха вратите на Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Хонда Сивик) и Димитър Божилов (Дунев Рейсинг, Ситроен Саксо, RC2) към дублиране на титлите им от миналото първенство.

Миналото лято Дългия  направи това под Столетов, а тогавашният пилот на...

Пет индивидуални и отборна титла разиграват на Осогово

Петък, 25 Август 2017 | София, RallyXpress
Пет индивидуални и отборна титла разиграват на Осогово

КРАЯТ НА ШАМПИОНАТА в планинските изкачвания наистина ще се окажат финале гранде в дисциплината, след като пет индивидуални титли и новият отборен победител ще станат известни в неделя в късния след обед. Нещо, което се случва рядко в един шампионат, а още по-рядко това става в последното състезание за годината.

Освен това плюсовете в полза на финала над Кюстендил могат да се допълнят и от факта, че в момента и в шестте категории разликите между лидера преди Осогово и оспорващите мястото му пилоти са критично малки.

За двама пилоти – Юли Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2, 86 т.)...

Чакат се големи размествания след финала на спринт Видин

Петък, 28 Юли 2017 | Видин, RallyXpress
Чакат се големи размествания след финала на спринт Видин

СЕРИОЗНИ РАЗМЕСТВАНИЯ се очакват след неделния финал на рали-спринта във Видин, втори кръг от крайно неясният дори и до момента шампионат в дисциплината за 2017 г. Причината е, че трите екипажа в генералното класиране, след дряновското начало на първенството в средата на юни, отсъстват от заявките за този уикенд. Това са Титов/Георгиев (Мегапорт, Ситроен DS3 R3T Макс, 18 т.), Герджиков/Китанов (Мегапорт, Рено Клио RS, 15 т.) и Тодоров/Башкехайов (Боила, Рено Клио RS, 12 т.). А без да броим възможностите на трите тандема, това означава, че екипажите отдолу тутакси ще се възползват, за да променят позициите си.

До...

Троя финишира, сега БФАС да каже част ли е от шампионата

Понеделник, 03 Юли 2017 | София, RallyXpress
Троя финишира, сега БФАС да каже част ли е от шампионата

ДВАНАДЕСЕТ  ДНИ преди третото (или второто?) рали от националния шампионат по рали – Твърдица-Елена (15/16 юли), около класическото първенство има много повече объркване, отколкото някаква яснота.

Дали скромната българска експедиция в Чанаккале бе единствено добър опит за младите екипажи на Хюндай Рейсинг в Троя Рали или състезателите могат да се надяват, че ще им зачетат заработените в класирането точки? Кой да ти каже?

Би трябвало това да направи централата на автомобилната власт. Днес е шестия ден откак съобщението за „незачитането“ на турския кръг за шампионата отиде в електронното...

1 2 3 4 5  »