• ...ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА: НЕЯСЕН ДРЕБЕН ПРОБЛЕМ КАРА ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ДА ПРАВИ ДОПЪНИТЕЛЕН ВТОРИ ДЕН С ТЕСТОВЕ...

  • ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

Анализи

19 т. пасив: това е мотивация или ще е проблем за Себ Ожие

Вторник, 29 Май 2018 | София, RallyXpress
19 т. пасив: това е мотивация или ще е проблем за Себ Ожие

ЧЕТИРИ САНТИМЕТРА разлика в траекторията и грешни записки за етапа Виана до Костело 2 (26.73 км) се превърнаха за петкратния световен шампион Себастиян Ожие (Форд Фиеста WRC) в първия голям пасив от 19-т., но също му костваха и лидерството в сериите.

Това е четвъртият случай от 2014 г. насам, три от които са в рамките на 19 кръга от сериите, при които французинът се оказва в ролята на догонващ.

„Това по-скоро не е пилотска грешка, а грешка в записките“, обясни причината Ожие и пред сайта на световното първенство, и пред Нейл Пъркинс в Би-Би-Си 2.

Освен това, точно през първата половина на сезона, Ожие...

Григоров горд с екипа, има най-красивия спортен спомен

Понеделник, 21 Май 2018 | София, RallyXpress
Григоров горд с екипа, има най-красивия спортен спомен

ПОЧТИ ВЪВ ВСЕКИ разговор с RallyXpress пилотът на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров (на снимката), не пропуска да подчертае, че с първото участие в Тур Юропиън Рали (TER) в Румъния преди две седмици, не само целта на тима, но и неговата лична цел не е била да се печели победата в тези серии.

„Но когато в Трансилвания Рали видях, че имам скоростта, а тук (Рали Антиб Кот д’Азур – бел. ред.) придобих и допълнителна увереност, нещата се промениха“, заяви днес след пристигането си от Ница пилотът.

От Лазурния бряг и от състезание, в което отсечките са част от митичното Монте Карло, екипажът...

Кой и защо се плаши толкова много от ралиспринтовете БГ

Четвъртък, 17 Май 2018 | София, RallyXpress
Кой и защо се плаши толкова много от ралиспринтовете БГ

ОТЧЕТЛИВИ И БЕЗСПОРНИ доказателства, разбира се, липсват. Но за четири поредни години вече е повече от очевидно, че има хора в автомобилните среди, които силно се страхуват ралиспринтът да не прогресира.

Недолюбвано е спринтовото първенство и това си е. Отношението към него е като към незаконно дете от комшийката: не можеш да го отречеш и много-много не ти се иска да го виждаш...

Но кой или кои са недобюлващите, които съзнателно не се застъпват за най-младия от братята? По метода на изключването отпадат организаторите (домакините), отпадат клубовете и състезателите – такава е елементарна...

Начало с фаулстарт и гръцки финал без нито един протест

Петък, 11 Май 2018 | София, RallyXpress
Начало с фаулстарт и гръцки финал без нито един протест

ТОВА НЯМАШЕ да бъде българският шампионат на затворен маршрут (БШЗМ), ако всичко бе започнало спокойно на 29 април 2017 г. в Долна Митрополия и 6 месеца по-късно би приключило по същия начин на гръцката Серес.

Защото добре е известно от практиката през последните години, че ако има шампионат, в който протестите и последвалите ги свиквания на трибунала са равни на броя на състезанията, то това е тъкмо наричаното „пистово“ първенство на България.

Сезонът започна с фаулстарт и с отпадането на писта Долна Митрополия, след като военните не позволиха автомобилния шампионат да отбележи първата си...

756 дни Вито стиска палмата за най-ранен БГ дебют в спорта

Понеделник, 07 Май 2018 | София, RallyXpress
756 дни Вито стиска палмата за най-ранен БГ дебют в спорта

ОБРАТНО НА ОЧАКВАНЕТО на шефа на ЕФКО Рейсинг Тим Стефан Драганов, че в събота по обед ще падне рекорда за най-ранен дебют на български пилот в автомобилния спорт, това няма да се случи. „Зная, зная, че още няма да е той [Кристиян Христов], защото не е карал…“, нетърпеливо и предчувстващ вниманието на медиите към младия пилот, заявява Ефко-то. Все пак той не прави уточнението дали говори за най-млад пилот изобщо в българския автомобилен спорт или за най-младия участник в пистовото първенство на страната.

Ако е второто, то в 13:05 ч., със старта на първата квалификация на писта Бургас,...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев