• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Три дузини класни автомобили в старта на Бордър Каунти Рали

Сряда, 13 Март 2019 | от Страшо Димов/Тошо Христов, Джетбърг
Три дузини класни автомобили в старта на Бордър Каунти Рали

ЧЕТИРИ ТРАСЕТА, ШЕСТ ЕТАПА

2018 SCR Unknown MID
ВЪРХУ ЧЕТИРИТЕ трасета домакините на Бордър Каунти Рали са монтирали 6 скоростни етапа (един се кара два пъти, най-дългият – Поупс Хил, 12.4 м), които са с обща дължина от 72 км. От старта на Площада на абатството до финала там, за точно 12 състезателни часа, колоната трябва да измине 211.6 км.

ТОЧНО ТРИ ДУЗИНИ са класните автомобили, които застават на старта на първото от шесткръговото първенство на Шотландия рали – Бордър Каунти, чийто център е гр. Джедбърг.

Само на 16 км от границата с Англия, красивото градче на Кралица Мери Шотландска, сега приема началото на шампионата, след като първия кръг от програмата за 2019 г. в началото на месеца бе отменен.

Списъкът на участниците бе публикуван днес и включва предварително обявените 77 екипажа, на които предстои традиционното за Острова дъждовно макадамово надбягване в горските масиви и с двукратно сервизно обслужване във Форест Ентърпрайз парк.

В подножието на Абатството в Джетбърг в събота ще се проточи колона, на върха на която обаче ще са 10 Субару, 14 „кавалеристи“ от 6 до 9 версия, по 4 от хитовите „ер-пет“, WRCars от предишните сезони и S2000.

Всъщност листата със зоявките е разделен на 11 класа, последните ри от които обхващат съвременните автомобили по стандартите и хомологациите на Международната автомобилна федерация и измежду които реално ще бъдеопределен и новият шампион както на Шотландия, така и на Великобритания.

Три дузини класни автомобили в старта на Бордър Каунти Рали

ТРУДНО СРЕЩУ ФОРДОВЕТЕ… През зимата на 2017 г. нандем Деси Хенри и Лиъм Монихън имаха много главоболия срещу местните Фиеста, но и с каращият като тях Шкода Фабия R5 шведско-норвежки екипаж Фредрик Алин/Торстен Ериксен, които записаха първата чужда победа в крайграничното рали.


За другите 6 класа, за които се борят три дузини митични Форд Ескорт Mk I и Mk II (на Острова тези коли са на изключително висока почит!), или екзотиките като Талбо Сънбиим,  МG Метро 6R4 или Воксхол Чивет, едва ли трябва да се говори: всичко, което е годно за състезание е лъснато и е готова да бъде извадено на терена!

И точно около тези заявки се замисляш. Дори и само поглеждайки списък логично се питаш, дали в Шотландия, а и изобщо в Обединеното кралство, има достатъчно здрави и бързи спортни коли, които да прашастват по гаражите, само защото хомологациите им от ФИА са изтекли преди някое и друго десетилетие?

2019 SCONRC Border Rally

графика за rallyxpress: регламентът на бордър кауни рали
ПОНЕ ТУК НЕ ИМ ОТСТЪПВАМЕ… Точно както и у дома, регулациите за състезанието са подготвени стриктно според традициите и стандартите на престижно първенство.

Няма начин!

Ако британците са свикнали да си правят сметките точно, то шотландците са си откровени циции, за да позволят „стоката да залежава“. А при нас: броим ладите по държавата, броим „саксофони“-те в Саксоландия, а стартовите списъци я мина, я не половината на шотландското

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев