• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Румънците отменят Командау, отсечката с дълбоки коловози

Петък, 01 Февруари 2019 | Ковасна, RallyXpress
  • обновена
Румънците отменят Командау, отсечката с дълбоки коловози

ТОЧНО 68 МИНУТИ по-късно от предвидения часови график ще стартират рекордния брой заявени 50 автомобила в 12-ото издание на Зимното рали Ковасна в Румъния утре сутринта. Още вчера вечерта стана ясно, че коловозите по 12-киометровата Командау, която открива същинското рали, са толкова дълбоки, че не могат да бъдат заравнени дори и от снегорини. Това накара организаторите от клуба АутоКроно да минат към варианта с отмяната на трудно преодолимата отсечка. Така вместо в 9:08, за екипажите стартът ще е в 10:16 с 20-киломеровата Мика Сириу.

Днес вечерта бе увертюрата към полуснежното Ковасна, 1.3-километровият градски етап, който в по-голямата си част бе шоу за публиката, отколкото трасе и времена, от които да започне надпреварата.

Румънците отменят Командау, отсечката с дълбоки коловози

снимка за rallyxpress: петър христозов
НЕПРОХОДИМИ И ЗА 4Х4… Началото на 12-километровата Командау, която от клуба АутоКроно бяха принудени да отменят заради дълбоките коловози.


В този смисъл постиженията на трите наши екипажа – Георги Янков/Цветан Балджиев (Субару Импреза WRX), Петър Христозов/Теменужка Христова (Ситроен DS3 R1) и Светлозар Колев/Стефан Кордев (Рено Клио) са без абсолютно никакво значение.

„Добре направен етап, много публика, много камери, много шоу – но без времена, които да отиват на сметките на екипажите“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Ради Исаев, който води техническия екип на Колев/Кордев.

2019 KOV Joro Yankov AB Rom

снимка от сайта на ковасна рали във фб: ab-romania
ИМА И НЕЗАСЕГНАТИ ОТ ТЕМПЕРАТУРИТЕ МЕСТА… Българският екипаж Георги Янков/Цветан Балджиев по време на вчерашното опознаване на отсечките от зимното рали Ковасна.

„Доволен съм от градския етап и поведението на автомобила – каза за RallyXpress Янков. – Но не съм доволен от себе си. Бях малко повече скован, отколкото очаквах. А този етап бе за разкършване, както се казва…"

Петър Христозов каза: „Важното е, че сме здрави и си направихме удоволствието, а и това на публиката в Ковасна в този градски етап. Много ми допадна трасето, беше истинско шоу, имаше и българи, радващо е да видиш нашето знам. Но ми се струва, че след като стана по-студено, част от хората си отидоха. Не зная дали съм прав, но си мисля, че в България се събират повече хора на градските етапи…“

Така в съботния ден на колоната ще се наложи да мине през четири скоростни етапа, общата дължина на които е 55.60 км

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев