• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Петър Христозов: Пиша заявка за следващото зимно рали

Неделя, 03 Февруари 2019 | Ковасна, RallyXpress
Петър Христозов: Пиша заявка за следващото зимно рали

ПЛОВДИВСКИЯТ екипаж Петър Христозов/Теменужка Христова (на снимката) завършиха дебютното си състезание в румънските Карпати – Зимното рали Ковасна, на 16-о място в генералното класиране и четвърти в тукашният клас 9. „Дори, како се казва, вече пишем заявката си за участие тук през следващата зима!“, категорично казва Петър Христозов. В състезанието в петък вечер стартираха още два български екипажа, които обаче бяха принудени от техниката да прекратят участието си.

В ранната част на неделния ден първо строшена 3-а скорост, а след това и изхвръкнало предно ляво колело на Субару-то на Георги Янков/Цветан Балджиев, ги прати преждевременно в сервизната зона с надеждата, че през нощта ще успеят да намерят резерва на липсващия спирачен диск.

„За съжаление така и не успяхме и не стартирахме в днешните два етапа“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Жоро Янков.

Другият тандем – Светлозар Колев/Стефан Кордев (Рено Клио) пък беше поразен от спукания блок на скоростната кутия и двамата бяха върнати в сервизната зона, с което приключи румънското им участие.

„Много съм доволен, изключително доволен – обобщи Зимното рали Ковасна Петър Христозов. – Днес с Теменужка си говорихме, че направихме силна езда във втория ден, благодарение на малкото опит от съботата – накарахме се наистина добре.

Петър Христозов: Пиша заявка за следващото зимно рали

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
КАТО „ОТВЪРЗАНИ“ ЗА НЕДЕЛНИТЕ ОТСЕЧКИ… Макар и с минималния опит от първия ден, пловдивското семейство кара по предпоследния от етапите на Зимно рали Ковасна освободени от напрежението за времена и класиране, а с удоволствието от наученото в събота по първите им снежни километри.


2019 ROM Resultsi

ФИНАЛНИТЕ неофициални резултати в генералното класиране, според които двамата българи са на 16-о място.

„Бяхме освободени, отпуснати и, независимо, че не се интересуваме от времена и класиране, си тръгваме доволни от Румъния.“

Дванадесетото издание на Зимно Рали Ковасна бе последното по дата състезание, което обаче заради вече голямата си популярност, събра над 52 стартиращи екипажа – рекорд на заявените участници.

От чисто географска гледна точка, подобно състезание в зимните месеци наоколо няма, а отделно самите румънски организатори залагат много повече на удоволствието, че екипажите отново са на терена и по-малко на правила, лицензи и спортното напрежение, което така или иначе няма да се размине на пилотите в следващите топли месеци.

Макар в четвъртък и петък времето да сочеше затопляне и размекната снежна настилка по скоростните (това доведе до отмяна на първата от класическите етапи), в през нощта в петък към грейдерите, които изравняваха коловозите се добави и около 5 см нов сняг, така че Ковасна запази най-големия си коз!

Тазгодишното в издание на Ковасна доминацията бе изцяло на „ер-петиците“, две от трите унгарски автомобили на подиума бяха Форд Фиеста.

Състезанието бе спечелено от екипажа Антал Ковач/Гергели Ищови – 1.13:57.9 ч., следвани от Золтан Ленце – 1.14:39.7. Третите маджари на финала са Гергьо и Лили Сабо (Мицубиши Лансър Ево 9) – 1.14:49.7 ч.

2019 ROM winner HUN DP

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
ДОРИ БЕЗ КАПКА ФАТАЛИЗЪМ… Победителите  Антал Ковач и Гергели Ищови показаха абсолютен непукизъм, вземайки за стартов номер в колоната на Зимно Рали Ковасна отбягваната в моторните спортове „тринайсетица“.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев