• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Първи „класиците“ излязоха да правят опис на отсечките

Петък, 15 Март 2019 | от Страшо Димов/Тошо Христов, Джедбърг
Първи „класиците“ излязоха да правят опис на отсечките

ВИДЕОПРЕДСТАВЯНЕТО
НА БОРДЪР КАУНТИ РАЛИ

000
СЕЗОНЪТ започва! Това е заглавието на 2-минутния клип, с който е представено ралито край Джедбърг. Със седмица закъснение, състезанието открива сезон 2019 на SRC (клипът виж ТУК).

Първи „класиците“ излизат
да правят опис на отсечките


ПОЛОВИНАТА от класическите автомобили от миналото столетие – Форд Ескорт RS Mk I и II бяха извадени от техните пилоти, които заедно с навигаторите се използваха днешния крайно рядък слънчев ден, за да направят описание на скоростните етапи на 51-ото Бордър Каунти Рали, с чийто съботен старт започва първенството на Шотландия по рали (SRC). Практически SRC трябваше да потегли в началото на месеца със Сноумън Рали, но лошото време промени плановете за шампионата. Състезанието в Джедбърг е първото от 2017 г., след като седмица преди старта през миналата година, бе отменено.

Тогава причината бе не по-малкият брой на участващите екипажи, на средствата от чиито заявки се издържа в най-голяма степен Бордър Каунти Рали, а невъзможността заради времето да бъдат подготвени скоростните етапи в гарите.

В последствие обаче, нито една от предложените от организаторите на Бордър Каунти Рали дати за провеждане, не бе приета от шефовете на SRC и така шампионът завърши с 5 кръга и минимални разлики в челната шестица.

Първи „класиците“ излязоха да правят опис на отсечките

снимка: фейсбук страница на бордър каунти рали
НЕТЪРПЕЛИВИ… След като сезонът на SRCзакъсня с едно състезание, за старта на годината екипажите нямаха търпение вчера да започнат опознаването и описването на 60-те скоростни етапа от първото за годината надбягване.


Реално сега сегашното опознаване е от особено значение не само защото това е първото излизане на екипажите „на терен“, но и защото следващият старт от първенството на Шотландия СпейсСайд Стейджис Рали (20 април, етапи от 72 км) е в същия регион и част от схемата покрива двата старта.

Както започващото утре Бордър Каунти, СпейсСайд Рали е еднодневна надпревара, но по класическата схема, а не като приложимо по схемата спринтово състезание.

2018 SRC Jon Wink

АМБИЦИИ, КОИТО НЕ СА ОБЯВЕНИ… С един от най-модерните в момента автомобили он гамата на „ер-петиците“ – Хюндай i20 R5, Джон Уинк завърши сезона на 2 т. от вицето Дони Макдонълс.

Във вторият ден от опознаването вече са включени и реалните претенденти за титлата в генералното класиране на SRC.

В отсъствието на шампиона от миналия сезон Андрю Галъхър (Форд Фокус WRC), Джок Армстронг (Субару Импреза, шампион през 2015 и 2016) и също двойният победител в националния шампионат за 2014 и 2017 г. Юън Торбърн (Форд Фокус WRC 05) – но само под условие – се приемат като основните претенденти и за победата в Джедбърг, но и като вероятни шампиони.

Под условие, защото Дони МакДоналд (Форд Фиеста R5, 128 т.) е вицето на Галъхър от миналата година, а Джон Уик (Хюндай i20 R), Брюс МакКомби (Мицубиши Лансър Ево 9), всички те завършиха годината, разделяни само по на 2 т. от стоящият пред тях пилот!!

Засега публиката очевидно има шанс. Защото прогнозите за 60-процентовите валежи временно се опровергават. Слънце и лек дъждец се сменят без видима закономерност, за сметка на поривите на североизточния вятър, които са си постоянна величина.

Това означава, че на четирите трасета прахолякът няма да тормози зрителите, които като истински консерватори предпочитат класическата шотландска метеорология, отколкото изненадващите високи температури.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев