• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Ретро

Двукратният шампион започва сезона с бляскава победа

Понеделник, 18 Март 2019 | от Страшо Димов/Тошо Христов, Джетбърг
Двукратният шампион започва сезона с бляскава победа

ДВОЙНИЯТ шампион на Шотландия за 2014 и 2017 г. Юън Торбърн (Форд Фокус 2005) започна сезона с бляскава победа, завършвайки начело на класирането на Бордър Каунти Рали. За двамата това е първото рали, което печелят в шампионата на Шотландия (SRC) от 2017 г. насам!

Торбърн и неговият навигатор Пол Битън се справиха със силната конкуренция Гари Пиърсън/Дейл Боуън (Форд Фиеста R5), изостанали на 33 секунди от победителите, докато на третото място е „ево-деветката“ на Фреди Майни/Чарли Мол.

На двамата не достигнаха малко по-малко от 100 сек, за да са победители в първото за годината шотландско надбягване.

„Това...

Първи „класиците“ излязоха да правят опис на отсечките

Петък, 15 Март 2019 | от Страшо Димов/Тошо Христов, Джедбърг
Първи „класиците“ излязоха да правят опис на отсечките

Първи „класиците“ излизат
да правят опис на отсечките


ПОЛОВИНАТА от класическите автомобили от миналото столетие – Форд Ескорт RS Mk I и II бяха извадени от техните пилоти, които заедно с навигаторите се използваха днешния крайно рядък слънчев ден, за да направят описание на скоростните етапи на 51-ото Бордър Каунти Рали, с чийто съботен старт започва първенството на Шотландия по рали (SRC). Практически SRC трябваше да потегли в началото на месеца със Сноумън Рали, но лошото време промени плановете за шампионата. Състезанието в Джедбърг е първото от 2017 г., след като седмица преди старта през...

Три дузини класни автомобили в старта на Бордър Каунти Рали

Сряда, 13 Март 2019 | от Страшо Димов/Тошо Христов, Джетбърг
Три дузини класни автомобили в старта на Бордър Каунти Рали

ТОЧНО ТРИ ДУЗИНИ са класните автомобили, които застават на старта на първото от шесткръговото първенство на Шотландия рали – Бордър Каунти, чийто център е гр. Джедбърг.

Само на 16 км от границата с Англия, красивото градче на Кралица Мери Шотландска, сега приема началото на шампионата, след като първия кръг от програмата за 2019 г. в началото на месеца бе отменен.

Списъкът на участниците бе публикуван днес и включва предварително обявените 77 екипажа, на които предстои традиционното за Острова дъждовно макадамово надбягване в горските масиви и с двукратно сервизно обслужване във Форест...

С нечуван старт на 283 екипажа започва сезона на Острова

Вторник, 12 Март 2019 | Лондон, RallyXpress
С нечуван старт на 283 екипажа започва сезона на Острова

ПРЕДСТОЯЩИЯТ уикенд ще отбележи същинското начало на рали първенствата във Великобритания, когато в две различни ралита – едното валидно за шампионата на Острова, а другото – за титлата на Шотландия, ще стартират – не, не е грешка – общо 283 екипажа! Така говорят листите със заявките в Уест Корк Рали (Вбр) – 205 и изглеждащите скромни на този фон 78 имена в заявките на Бордър Каунти Рали (Шот.) В годишния календар и двете състезания са втори, но „планинците“ започват годината едва от Бордър Каунти Рали, след като поради лоши условия, откриващото Сноумен Рали бе отменено.

На старта на Уест Корк...

Гр. Григоров връща BG-рали в европейското първенство 2019

Четвъртък, 07 Февруари 2019 | София, прес-съобщение
Гр. Григоров връща BG-рали в европейското първенство 2019

Предстоящият сезон се очертава силен за един от безспорно най-добрите рали състезатели у нас - Григор Григоров  (на снимката) е първият българин, който се регистрира за участие в шампионата Джуниър ERC през този сезон.

Така той прекъсна дългогодишната пауза за страната ни в един от най-големите международни шампионати. 

Състезателят на Енекод ще участва със своя състезателен автомобил Пежо 208 R2 и отново ще бъде с екипа си Григоров Рейсинг Тим. 24-годишният пилот няма търпение да се включи в шампионата.

По думите му точно шампионата на младежите в европейското първенство е правилният път към...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев