• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Министерството отказа лиценз на казанлъшкия Дамасцена

Сряда, 01 Юли 2020 | София, RallyXpress
Министерството отказа лиценз на казанлъшкия Дамасцена

НА КАЗАНЛЪШКИЯ клуб АСК Дамасцена-Алба е било отказано за вписване в регистъра на действащите в страната спортни клубове по силата на чл.9, т.1, ал.1 от Закона за физическото възпитание и спорта. За този отказ, за вписване, искането за който е било отправено от страна на Автомобилната федерация на България, управата е било уведомена на 30 юни със специално писмо от министерството на Кралев, като в мотивите се посочва и нарушението на процедурата, заради която е направен отказа.

В изпратеното до АФБ уведомлително писмо (долу виж факсимилето) от държавната институция се сочи, че в членуването на казанлъшкия автомобилен клуб е допуснат порок, който се поражда от  членството на юридическо лице в АСК-то, а това противоречи на нормите на Закона за физическото възпитание и спорта.

Информацията за първия подобен отказ, направен за лицензирането на автомобилен клуб в страната сайтът за новините в българския автомобилен спорт научи от свой източник в АФБ, след като вчера управата на федерацията е имала своето поредно заседание.

На сбирката на УС на федерацията е било взето решение, АФБ от своя страна също да откаже регистрацията на казанлъшкия клуб и основанието за това е разминаването с изискванията на Закона за физическото възпитание и спорта на Министерството на младежта и спорта.

Този отказ на АСК Дамасцена-Алба обаче не е окончателен и казанлъшкият клуб може да подаде ново искане до националната федерация за регистрация, но след като бъдат отстранени онези противоречащи на ЗФВС моменти.

Министерството отказа лиценз на казанлъшкия Дамасцена

ФАКСИМИЛЕ от писмото, изпратено до АФБ, което RallyXpress успя да получи благодарение на г-н А.А. от една от горемите национални федерация в олимпийските спортове.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев