• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Етър Рейсинг Тим пак повтаря предстартовата си процедура

Петък, 28 Август 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Етър Рейсинг Тим пак повтаря предстартовата си процедура

АНГЕЛОВ С ПЪРВАТА ОТ
ПОВТОРНИТЕ ЗАЯВКИ

2017 TVA Miro PP 000
МЕЖДУ 15 И 20 са регистрираните до момента пилоти за планинско Раховец-Лясковец, окончателният срок за който изтича в полунощ на идващия понеделник. Доброто за домакините е, че засега не се чакат петте минути преди 12, за да бъдат изпратени регистрациите. Първата от тях е на пилота на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов (на снимката). Миро планираше новият скин на новата му R5 Ево да бъде показан именно в това състезание, отменено заради пандемичните причини. Отделно да припомним, че именно в този старт миналата година Ангелов спечели първата си победа в генерално класиране от планинския (6 спечелени манша), което състезание е след успехът му в Осогово миналата неделя.   

ЗА ВТОРИ ПЪТ в рамките на по-малко от 50 дни, великотърновските организатори на планинско Раховец-Лясковец повтарят предстартовата процедура за отложеният заради пандемичната обстановка втори кръг от скоростното първенство.

То бе планирано за 11/12 юли като втори старт от шампионата. Но 3 дни преди старта на състезанието, по разпореждане на Областната управителка г-жа Детелина Борисова и по рекомендация на Областния кризисен щаб, на територията на областта се отмениха всякакви масови мероприятия.

Така в разместените дати от програмата на „планинарите“ миналият уикенд бе за планинско Осогово, а следващата събота и неделя ще е състезанието над Лясковец като трета поредна дата в шампионата.

„Така че сега повтаряме всичко от самото начало – каза днес вечерта директорът на планинско Раховец-Лясковец Димитър Стефанов. – Небивала ситуация, в която едни заявки са получени, а след отказа (първоначалния – бел. ред.) таксите за участие са върнати… други сега предстоят да тепърва предстоят да бъдат направени…“

Стефанов обаче е доволен, защото от общината отново са наредили трасето да бъде окосено, независимо, че е било подготвено още за първоначалната дата.

Ако има нещо, което кара Стефанов да гледа оптимистично към следващия уикенд това е, че както и в седмицата преди отмяната, така и сега, заявките вървят с изненадваща регулярност.

Онова, което пък в клуба отчитат като минус, който може и да окаже влияние върху броя на участниците е, че в рамките на три седмици Раховец-Лясковец е третия пореден старт, два от които (миналия уикенд над Богослов и идният – край Горна Оряховица – бел. ред.) са от един шампионат, а между тях – спринта в Дряново.

Ще бъде любопитно в събота списъкът на първия спринт и този на Осогово 2020 да бъдат сравнени, за да се види кой от пилотите в Дряново може да се окаже евентуално „висящ“ или „отписан“ за третото планинско.

Етър Рейсинг Тим пак повтаря предстартовата си процедура

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев