• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

ВАС осъди БФАС на 3000 лева, сагата с лиценза е приключена

Сряда, 04 Ноември 2020 | София, RallyXpress
ВАС осъди БФАС на 3000 лева, сагата с лиценза е приключена

ОРИГИНАЛНИЯТ ТЕКСТ
НА СТРАТНИЦАТА НА ВАС

2020 VAS 001
ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ на Решение 13598 от 3 ноември 2020 г., взето от петчленния състав с председател Любомир Гайдов и членовете Илияна Дойчева, Георги Георгиев, Росен Василев и Славина Владова, може да бъде видян ТУК

ДНЕС НА ОФИЦИАЛНИЯ портал на Върховния административен съд (ВАС) се появи решението на петчленния състав по административно дело № 7145/2020, касаещо заповедта на министър Красен Кралев за отнемането на лиценза на Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС).

С Решение 13598/3. 11. 2020 г. на продължилият точно 655 дни спор за правилността на взетото от министър Кралев решение за отнемането на лиценза на БФАС се слага точка на една изкуствено и напълно излишно поддържана от ръководството на бившата автомобилна власт правна процедура.

Решението на Петчленния състав - II Колегия, което е взето на 15 октомври 2020 г. и е окончателно, без да подлежи на обжалване, се казва:

„Оставя в сила решение № 3840/12. 03. 2020г. на Върховен административен съд по адм. дело № 6276/2019 г.

Осъжда сдружение Българска федерация по автомобилен спорт със седалище и адрес на управление в гр. София, ж.к. Манастирски ливади, бул. Тодор Каблешков, № 55А, ет. 2, офис 3, да заплати в полза на Министерството на младежта и спорта разноски в размер на 3000 (три хиляди) лева, възнаграждение за един адвокат.“

ВАС осъди БФАС на 3000 лева, сагата с лиценза е приключена

ФАКСИМИЛЕ от решението на Петчленния състав - II Колегия на Висшия административен съд, взето на 15. 1. 2020 г. и публикувано днес на интернет страницата на ВАС.


ПО-ВАЖНИТЕ МОМЕНТИ В КАЗУСА

В ПОРЕДИЦАТА от линкове, които връщат лентата на събитията около оспорената министерска заповед, може да се проследи по-важните моменти по казуса:

» Решението на ММС за лиценз на АФБ и съобщението на сайта (ТУК);
» Декларацията и апела на БФАС и решението да съди Министър Кралев (ТУК)
» Писмото на Генералният секретар на ФИА до инж. Панчев и СБА (ТУК)
» Поставяне въпроса за лиценза пред Парламента на страната (ТУК)
» Организираните от БФАС протести на пилотите (ТУК)
» Изпратените писма до министър-председателят, до БОК и ММС (ТУК)
» Решението на Тричленния състав на ВАС по жалбата на БФАС (ТУК)


В изложените мотиви по решението са засегнати абсолютно всички факти, за които сайтът с новините в българския автомобилен спорт успяваше да информира своевременно своите читатели.

От момента на отнемането на лиценза на БФАС от автомобилния съюз, до днешната публикация на страницата на ВАС, споровете за легитимността на взетото от министър Кралев решение на 19 април 2019 г. продължиха точно 21 месеца и 16 дни или 131 работни седмици .

При това продължилият дълго процес по изясняването на фактическите обстоятелства в оспорваното от БФАС и нейният председател Владимир Илиев решение на Красен Кралев, е резултат не толкова на обърканото от корона-вируса време, колкото от педантичното и детайлно разглеждане на всеки един от изложените по делото фактите.

Съдебната сага започна след 18 януари 2019 г., след като Съюза на българските автомобилисти (СБА) – виж ТУК - суспендира властта на автомобилната федерация да управлява спорта на територията на страната.

20190119 BFAS Stop Lizens

ФАКСИМИЛЕ от публикацията на RallyXpress за отнемането на лиценза на БФАС.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев