• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Национални

Жан Тот със специален клип до общността и за обединението ѝ

Четвъртък, 19 Март 2020 | Париж, RallyXpress
Жан Тот със специален клип до общността и за обединението ѝ

В КАНАЛА НА Ю-туб днес бе публикуван 65-секунден клип, с който президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и Специален пратеник на ООН за мобилността – Жан Тот, отправи своето послание не само до общността на моторспорта, но и до всички автомобилисти за обща борба срещу разпространението на COVID-19. Това обръщение се очакваше и е напълно логично в светлината на развоя на пандемията около коронавируса, още повече, че в спортните рубрики и всички календари на самата федерация отказаните състезания се увеличават всекидневно.

:: Клипът с обращението и
призивите на президента
Жан Тот...

Шокиращ Кале! Вещае ли той рязката смяна на поколенията?

Понеделник, 17 Февруари 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Шокиращ Кале! Вещае ли той рязката смяна на поколенията?

ШОКИРАЩИЯТ финал на 19-годишният Кале Рованпера безснежното Швеция Рали вчера се очакваше. Още повече, че качествата на хлапето бяха очевадни години преди още да е стъпил в WRC2 преди две години, където завърши 3-и в края на сезона. Първото място при „профитата“ в WRC2 миналата година подсилиха очакваното през 2020 г.

Друг е въпросът, че наричаният вече вундеркинд в ралитата финландски тийнейджър поднесе изненадата си доста по-рано от очакваното това да се случи след още два-три старта в сериите.

Отгоре на всичко Кале записа с „първо“ в кариерата си най-добро време в шейкдауна, първи спечелен...

Пилотът, дори бързо да кара, идва момент,в който чуква 70

Четвъртък, 30 Януари 2020 | Бургас, RallyXpress
Пилотът, дори бързо да кара, идва момент,в който чуква 70

„НЕ, ТОЧНО днес не работя - каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт един от сегашните бургаски ветерани Тодор Тотев (на снимката) – подготвяме за обяд едно „подгряване“ - нали като запалиш мотора, малко го оставяш да поработи, преди да потеглим… довечера!“ Такава е двуетапната програма, която Тотев е подготвил за юбилея си, който отбелязва днес. Юбилей? Да, кръгла годишнина! Както с мнозина други състезатели през годините и той открива, че дори и бързо да е карал колите си, идва денят, в който чукват 70 лазарника.

За 17-кратният шампион в класовете и в генералните класирания...

Бачо Илия записа 85 лазарника Жив и здрав да си Майсторе!

Сряда, 08 Януари 2020 | София, RallyXpress
  • обновена
Бачо Илия записа 85 лазарника Жив и здрав да си Майсторе!

ЗА РАЛИ СПОРТА днешния ден е особен. Днес най-най- почитаният от българските пилоти – Илия Чубриков (на снимката), доайенът на родния автомобилен спорт навършва 85 години. Това не са просто 85 лазарника, а възраст, спортна кариера и авторитет, с каквито малцина биха могли да се похвалят.

За постиженията, срещу повечето от които за нашия спорт стои и определението „за първи път!“ си струва да се говори единствено като доказателствата за онова, което Бачо Илия е дал на спорта (и то не само у нас!).

Защото нито победите, нито титлите струват нещо, ако не е пътят, по който е трябвало да се мине заради...

Почитат паметта на Радо Петков идната събота на гроба му в Енина

Петък, 27 Декември 2019 | от Страшо Димов, RallyXpress
  • обновена
Почитат паметта на Радо Петков идната събота на гроба му в Енина

ОТ ГОДИНА време една от най-ярките звезди на автомобилния спорт у нас – Радослав Петков (на снимката) блести не в списъка на заслужилите ветерани, а на историческия небосклон на българските ралита.

Новината за кончината на Радо Зъбчето бе една от първите, но и най-неприятните, с които започна сезон 2019 г. Не му стигнаха някакви си два месеца, за да изпълни 73 години, 50 от които бяха отдадени изцяло и безкористно на спорта, в който енинецът бе оставил без остатък цялата си душа, и цялото си сърце.

„Ей, да знаеш, когато си отидем [нашето поколение], [спортът] ще се разпада…“, пророчески и както винаги...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев