• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Национални

Сотбис продаде Ланча-та на Хенри Тойвонен за €839 653

Понеделник, 28 Септември 2020 | Лондон, RallyXpesss
Сотбис продаде Ланча-та на Хенри Тойвонен за €839 653

ПОБЕДНИЯТ автомобил Ланча Делта S4 (виж колажа по-долу), с която през 1985 г. фантастичният финландец Херни Тойвонен (на снимката) завърши на финала в Бат, Англия британското RAC Рали, бе продадена преди дни от аукционната къща Сотбис за рекордните 764 375 паунда (точно €839 653.86).

Новият собственик на „стрелата“, разбира се е останал анонимен, а за обявата, че Сотбис е изложила на страницата си автомобила на легендарната финландска рали-фамилия, първи в края на миналата година писа авторитетният британски сайт на сп. Аутоспорт.

Обявата на сайта на най-старата на Острова аукционна къща бе поставена на 24...

Среща с медиите: домакините питат, общинари се разсейват

Сряда, 16 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
Среща с медиите: домакините питат, общинари се разсейват

ДВА ОСНОВНИ и доста парливи въпроса, поставени днес от спортния директора на шуменското рали Стари столици Валери Балабанов- Барни (на снимката) по време на традиционната среща с медиите от града, са останали без какъвто и да е отговор и висящи във въздуха.

Присъстващите на импровизираната пресконференция представители на общината предпочетоха да се правят на разсеяни, вместо да отговорят на точно поставените питания, отнасящи се както до отказа на Община Шумен за използването на градския символ - Арената, така и какви бяха през миналата есен истинските причини, които са довели юбилеят на...

В Шумен: три десетилетия на профи подкрепа за пресата

Вторник, 15 Септември 2020 | от Страшо Димов/София
В Шумен: три десетилетия на профи подкрепа за пресата
ГОДИНИТЕ и състезанията така се търкалят, че в един момент всички в спорта привикват даденостите и ги приемат като нещо обичайно. Точно така е обичайно за пилотите, които карат в шуменското рали, когато с микрофон в ръка и камерман – някой от двамата Вальовци, в бокса ветеранът Иван Серафимов (на снимката) събира интервюта и кадри за поредния си филм.

За повечето от младото поколения бай Иван е един от високите стандарти на телевизионната журналистика в моторните спортове. Така е 21 години.

Иначе речено, някои от автомобилните звезди сега, дори не е била родена, когато Серафимов е правил...

Юбилейния старт заплашен да мине като обичайната кушия

Събота, 29 Август 2020 | Шумен, RallyXpress
Юбилейния старт заплашен да мине като обичайната кушия

МНОГО ВЕРОЯТНО е юбилейното рали Стари столици (19/20 септември) да мине така, както и всичките предишни 49 старта на най-старото автомобилно състезание в България, надпревара, която е една от националните икони в този спорт.

Неговият юбилеен старт трябваше да бъде през миналата есен, но заради идейно-административната война БФАС vs АФБ, чието национално ниво се премести и на регионално равнище, тържеството за кръглата годишнина бе преместено за тази година.

И докато кароновируса правеше поредица от промени в календара, шуменци правеха планове как по-добре да отбележат годишнината на...

Етър Рейсинг Тим пак повтаря предстартовата си процедура

Петък, 28 Август 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Етър Рейсинг Тим пак повтаря предстартовата си процедура

ЗА ВТОРИ ПЪТ в рамките на по-малко от 50 дни, великотърновските организатори на планинско Раховец-Лясковец повтарят предстартовата процедура за отложеният заради пандемичната обстановка втори кръг от скоростното първенство.

То бе планирано за 11/12 юли като втори старт от шампионата. Но 3 дни преди старта на състезанието, по разпореждане на Областната управителка г-жа Детелина Борисова и по рекомендация на Областния кризисен щаб, на територията на областта се отмениха всякакви масови мероприятия.

Така в разместените дати от програмата на „планинарите“ миналият уикенд бе за планинско...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев