• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Национални

Днес: Автомобилното войнство 330 минути на живо в интернет

Петък, 18 Декември 2020 | София, RallyXpress
Днес: Автомобилното войнство 330 минути на живо в интернет

СЛЕД НЕОТКЛОННО спазвана в продължение  точно на 20 години традицията на автомобилния спорт призовете да бъдат тържествено връчвани на пищна и чакана церемония края на годината, в ковид-корекциите попадна и шампионската гала за 2020 г.

Тя ще бъде утре, резонно – в офиса на автомобилната федерация, ще е социално-дистанцирана за награждаваните, под точен график (виж по-долу) и с неизбежните вече маските.

С две думи – възможно най-малко контактно, но и в същото време – възможно виртуално най-достъпно.

Защото това ще е първият случай, в който цялото автомобилно БГ-войнство, всеки един от първенците и...

Бачо Илия си отиде. Спортът осиротя без своята Легенда!

Понеделник, 07 Декември 2020 | от Страшо Димов, София
  • обновена
Бачо Илия си отиде. Спортът осиротя без своята Легенда!

НИКОГА ЗА 40 ГОДИНИ в занаята не ми е било толкова трудно да пиша… Новината, че Бачо Илия, истинската Легендата в автомобилния ни спорт, доайенът на бензиновите дисциплини, иконата на българския мотоциклетизъм и на нашите ралита Илия Чубриков си е отишъл от този свят, ме потресе така, както нищо до момента в БГ-автомобилизма не ме е шокирало толкова. В дома си в София, след трудна и тежка битка с най-коварната болест, само месец преди да закръгли 86 години, иконата на бензиновите спортове у нас ни беше напуснал в неделя в ранния след обед след изключително масивен кръвоизлив, срещу който дори и...

Без още една от БГ-легендите: Големия Цар си замина за Горе

Петък, 04 Декември 2020 | Село Бъта, Панагюрско, RallyXpress
Без още една от БГ-легендите: Големия Цар си замина за Горе

СЛЕД ДЪЛГО и продължило повече от 2 години и половина боледуване, от колоната на българския автомобилен спорт напусна Иван Царски – Големия Цар (на снимката), една от легендарните личности на моторните дисциплини у нас. Бай Иван, зад произнасянето на чието име винаги се е усещал огромният респект, почина снощи вечерта в дома си в село Бъта, на 74 годишна възраст.

Като истински балканджия, Бай Иван казваше нещата такива, каквито са и басма не цепеше на никого и в спорта, и в живота. Вероятно заради това и когато говореше, рядко се намираха хора, които да не виждат колко далеч напред гледаше този...

ВАС осъди БФАС на 3000 лева, сагата с лиценза е приключена

Сряда, 04 Ноември 2020 | София, RallyXpress
ВАС осъди БФАС на 3000 лева, сагата с лиценза е приключена

ДНЕС НА ОФИЦИАЛНИЯ портал на Върховния административен съд (ВАС) се появи решението на петчленния състав по административно дело № 7145/2020, касаещо заповедта на министър Красен Кралев за отнемането на лиценза на Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС).

С Решение 13598/3. 11. 2020 г. на продължилият точно 655 дни спор за правилността на взетото от министър Кралев решение за отнемането на лиценза на БФАС се слага точка на една изкуствено и напълно излишно поддържана от ръководството на бившата автомобилна власт правна процедура.

Решението на Петчленния състав - II Колегия, което е взето на 15...

Технически експерт: Няма как на око да се хване разликата!

Петък, 16 Октомври 2020 | София, RallyXpress
Технически експерт: Няма как на око да се хване разликата!

НЯМА КАК ТАКАВА разлика в теглото да бъде хваната случайно! Това заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт технически експерт в ралитата, чието мнение бе потърсено, да научи за фрапиращата глоба от €30 000.

„Квитанцията“ за това бе написана в Алхеро на имената на тимовия бос на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо и мениджъра на отбора Ален Пенансие.

При това санкцията е една от най-високите, налагани на отбор от световните серии, като €20 000 от глобата остават под условие, че подобно нарушение рецидивира по-късно във времето.

Това е вторият случай, при който познаващият правилата на...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев