• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Национални

Първият спринтов шампион ще се пробва като навигатор

Вторник, 13 Април 2021 | Пловдив, RallyXpress
Първият спринтов шампион ще се пробва като навигатор

ЛЮБОПИТНА размяна предстои да бъде открита в листата със заявките за пещерския спринт тази събота и неделя, който по график предстои да бъде публикуван утре вечер на официалния портал на Автомобилна федерация България (АФБ).

Това е смяната на местата вътре в кокпита, както и промяната на обичайната бегачка за пловдивския екипаж на ЕФКО Рейсинг Тим Костадин (Шпльоки) Щерев и неговият регулярен ко-пилот Николай Арабаджиев.

Нормално, в пловдивското Субару Импреза WRX на дясната седалка е първият официален шампион на България в ралиспринта (2016 г., две победи) Коце Щерев, на дясната – със...

Герджиков/Китанов с разходка, Титов-с кратък тест на Дракон

Неделя, 11 Април 2021 | София, RallyXpress
Герджиков/Китанов с разходка, Титов-с кратък тест на Дракон

ЗА ТРИ ЕКИПАЖА на Мегапорт Рейсинг, които са гарантирани за съботния старт на шампионата в спринтовата дисциплина – шампионът на RC3 Емил Денев/Тодор Йорданов и неговото „вице“ - Огнян Герджиков/Николай Китанов (двамата с Рено Клио RS, RC3), както и Антон Титов/Динко Георгиев (Пежо 208 R2, RC4) единствено остава да дойде опознаването на Пещера, за да влязат в новия автомобилен сезон. Като цяло – ако не се броят обичайните дреболии - подготовката им за голямото начало вече е приключила.

Единственият от този секстет, за когото неделният стартът ще е напълно ново преживяване, е Тодор – зетя на Емо...

Без Янков/Балджиев в Пещера, пречката е един снимачен ден

Четвъртък, 08 Април 2021 | София, RallyXpress
Без Янков/Балджиев в Пещера, пречката е един снимачен ден

EКИПАЖЪТ на АРТ Моторспорт Георги Балджиев (на снимката) и неговият навигатор Цветан Балджиев отпадат от старта на първото спринтово състезание за тази година, още преди екипът да е подал заявката си за участие в рали-спринта на Пещера следващия уикенд.

Двамата състезатели са шампионите на страната за миналата година (49 т.) за миналата година в категорията на излезлите от хомологация автомобили (Е1).

„Причината е доста прозаична – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Цецо Балджиев. – Отмениха почивните дни за Жоро и по тази причина няма да може да имаме уикенда за...

9.64G е била силата на удара в катастрофата на българите

Сряда, 31 Март 2021 | от Джордже Пецу, Букурещ
9.64G е била силата на удара в катастрофата на българите

РУМЪНСКАТА федерация по спортен автомобилизъм (ФРАС) нареди разследване на инцидента, който стана с българския екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев в петък, в самото начало на 50-ото рали Брашов.

Първите резултати от анализа на системата за следене на състезанието чрез GPS сочат, че скоростта на Пежо-то преди удара е била 105 км/ч.

Спирането от въпросната скорост до 0 (нула) е станало за 3 секунди, а силата на удара, измерена от датчиците, инсталирани на автомобила, е 9.64G.

Цялото разследване ще бъде готово до седмица, след което ще бъде публикувано.

:: В социалните мрежи вече
няколко от мениджърите
на...

Трите заводски отбора в WRC подписаха хибридния контракт

Сряда, 31 Март 2021 | от Марк Уилфорд, Мюнхен
Трите заводски отбора в WRC подписаха хибридния контракт

И ТРИТЕ СЕГАШНИ производители, участващи в сериите на WRC приеха нова хибридна ера на спорта, като се ангажираха да се регистрират и да участват в Световния рали шампионат на ФИА от 2022 до 2024 година. Хюндай, M-Спорт Форд и Тойота са обещали своето бъдеще на серийната автомобилна серия, която ще претърпи значителна промяна през 2022 г.

От идната година автомобилите от най-висок клас ще се захранват от комбинация от електрически двигател и сегашните двигатели с вътрешно горене.

Споразумението включва равен принос от ФИА и производителите към разходите за разработване на новата технология, която...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев