• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Ст. Чолаков: Владимир Илиев казва неистини за Българка

Четвъртък, 23 Май 2019 | от Стефан Чолаков, Сливен
Ст. Чолаков: Владимир Илиев казва неистини за Българка

РЕАКЦИЯТА на организационния координатор на планинско Българка Стефан Чолаков (на снимката) на публикуваното вчера на сайта на БФАС съобщение, дойде днес сутринта. В телефонен разговор, сливналията описа накратко, как всички предписания, направени от БФАС по устройването на третия кръг от шампионата, са били изпълнени. „И въпреки, че всяко от предписанията е направено и промените са факт, на сайта е качена „новината“ относно планинско Българка. Не можах да повярвам на очите си, когато го видях [написаното]…“ категоричен е Чолаков.

Ето какво той описа още около работата и промените по състезанието, направени през последните дни:

„Всичко от написаното от Владимир Илиев в сайта на БФАС (съобщението „Относно планинско Българка“ – бел. ред.) за състезанието е неистина. Всеки ред има по няколко такива неистини, които са в стил Владимир Илиев.

Организаторите от АСК Булсим, на които помагаме аз, както и членовете на АСК Дианел, са изпълнили всички изисквания на Специалния правилник, приет от БФАС.

Предписанията на Димитър Георгиев, председател на Комисия Планинско, са изпълнени точка по точка. Включително и това, че логото на БФАС трябва да бъде поставено на официалните документи.

Ст. Чолаков: Владимир Илиев казва неистини за Българка

колаж: rallyxpress
И ТОВА СПОРЕД ПРЕПОРЪКИТЕ… Логото на сливенското състезание, „затворено“ между две емблеми…Предписанията на Комисия сигурност – Юлиян Телийски и Йордан Тодоров-Джордана, по отношение на постове – изпълнено на 100 процента.

Забележките от Петко Манолов и Николай Златков, членове на Управителния съвет на БФАС – изпълнени. По техни предписания преместихме техническият преглед и откриването от центъра [на Сливен] и се скрихме в гората на старта. Убеден съм, че нашето виждане е да бъдем до публиката – е правилното. Петнадесет години откриването сме го правили на центъра на града… Там хората си правиха снимки с автомобилите, децата се снимаха с любимите си пилоти.

Сега, по новите правила – не може. И това изпълнихме. По завоите хората виждат една кола и човек с каска. Като ги срещнат на улицата – няма да ги познаят!

Всички длъжностни лица са по назначенията на БФАС. Има договореност по отношение на ангажираност и заплащане за времеизмерването на БФАС в лицето на Янко Калев.

Кое, според Илиев, не е изпълнено? Тиражирането на неистините на господина продължават с текста, че няма да се присъждат точки за шампионата на БФАС. Както разбрахме – няма такъв шампионат на БФАС!

След отнемането на лиценза от Министерство на младежта и спорта благодарение на Владимир Илиев, БФАС няма право на спортна дейност. Този човек използва федерацията като еднолично дружество, за обслужване интересите на приятелски кръгове, публикувайки заблуждаваща и подвеждаща информация.

2019 BUL Mantinela

снимка за rallyxpress: архив на булсим
ПЪРВО КОСЕНЕТО, ПОСЛЕ МОНТАЖА… В дните до понеделник и тази „дефектирала“ мантинела предстои да бъде заменена, но преди монтажа върви „поддръжката“ на озеленяването…

Този човек ще бъде запомнен с две неща: вечната оставка в джоба (е, да бръкне и да я извади) и с това, че благодарение на неговото управление БФАС остана без лиценз за спортна дейност.

На Илиев не трябва да се позволява, след унищожението на БФАС да унищожи и автомобилния спорт.

Трети ден чакаме едноличното решение на Владимир Илиев. Това е след последния ни разговор с Николай Златков.

 Какви са причините за това?

Всичко е, защото просто отказахме да заплатим втори път за виза, а и да бяхме платили, как БФАС би издала виза, като няма право на това. В нарушение на закона?

Решението на група пилоти да не участват в националния шампионат, е поръчка на Илиев. Тези пилоти се подиграха с труда на членовете на Булсим и Дианел по подготовката на състезанието, подиграха се с многобройните фонове от цяла България.

Но всяко зло за добро – тяхното неучастие ще направи състезанието по-интересно и непредсказуемо. Искам да се обърна към всички милеещи за автомобилния спорт (пилоти, фенове, длъжностни лица, клубове, спонсори)– да се обединим и покажем, че автомобилния спорт е съществувал преди управлението на Илиев и ще продължи и след и без него.

Планинско Българка има издадена виза от националната спортна власт, изпълнили сме всички изисквания на Специалния правилник, Наредба, Международен спортен кодекс… Всички участващи и класира ли се пилоти, ще получат точки за националния шампионат на България.

В състезанието може да се участва с лицензи издадени от БФАС или АФБ. Категорично заявявам, че опита на Владимир Илиев след унищожението на БФАС да унищожи и автомобилния спорт - няма да успее.

Заповядайте на планинско Българка, радвайте се на отлично подготвено трасе и многобройна публика!

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев