• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

Яка битка в първата част на съботния ден, двама са аут

Събота, 11 Май 2019 | Шумен, RallyXpress
Яка битка в първата част на съботния ден, двама са аут

PEЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2019 Timing Solushon
СЛЕД ЗАБАВЕНАТА работа по сървъра, който осигурява резултатите на живо в мрежата и след двучасовото отсъствие на времена в мрежата, резултатите от днешните 11 скоростни отсечки и развоя на борбата в първия ден от 50-ото международно рали можете да следите на живо в мрежата на следния адрес

http://timingsolution.mk/rally_bg_day1.html

СТРАХОВИТА битка се води в първата част от съботния ден на 50-ото международно рали България, в която третина националните шампиони за миналата година Мирослав Ангелов/Еди Сивов (на снимката) оглавяват общото класиране с разлика от 8.0 сек. пред новият екипаж на БАМС Димитър Илиев/Петър Стойчев и със 17.9 пред румънския тандем Д. Гъртофан/Мурза.

И трите екипажа са с Шкода Фабия R5, което обяснява и разликата между това трио и следващият ги четвърти екипаж (виж класирането от линка в дясното каре.)

Лесно е да се предположи, че започнала като битка на близка дистанция на най-дългия етап от България – откриващият състезанието Бялата вода (15.77 км), спорът между тримата тепърва предстои в съботния ден.

Яка битка в първата част на съботния ден, двама са аут

снимка: rallyxpress
ВИДЕОАНАЛИЗ ЗА ТИМА И ЕКИПАЖА… Игнат Исаев е направил гримаса, следейки на екрана на лаптопа как Миро Ангелов се е справил с един от възловите завои по трасето на легендарната отсечка Валери Великов.


На Бялата вода тримата завършиха с времена, които ги вкарваха в секунда, след втория Ангелов/Сивов водеха с 1.1 на Илиев/Стойчев, а в края на четвъртата отсечка – класическото Валери Великов, разликата вече беше 8.0 сек.

При първия сервиз днес край шуменската Тобол джамия, доста любопитно бе поведението на това трио. Вниманието на Гъртофан бе приковано единствено в резултатите, Митко Илиев бе запотен след почти 32 км езда, а Миро Ангелов се заканваше, че му трябва повече работа с бързите завои.

2019 BUL Mitko Ilit 001

снимка: rallyxpress
СТУДЕНА ВОДА СЛЕД 30 КМ… Митко Илиев отпива глътка студена минерална вода, след като е пристигнал в сервизната зона на шуменските отсечки.

За всички е ясно, че завързаният трибой има да изяснява няколко въпроса. Първият е, дали Миро Ангелов ще успее да продължи с броя на етапните победи срещу Гъртофан-баща от Сърбия Рали 2018 (5:5), след като днес повече от самото начало на рали България.
Ще успее ли Митко Илиев да излезе от кризата, която логично го преследва след 8-месечното отсъствие от скоростните етапи след рали България 2018 г.

Какъв ще е отговорът Дан Гъртофан, който очевидно тук не се чувства особено комфортно или поне не така комфортно, както в Сърбия през септември миналата година.

2019 BUL Dancho Bron 001

снимка: rallyxpress
БЪРЗА ПРОВЕРКА НА БРОНЯТА… Носителят на купата за Зона Балкани от ЕRT Йордан Атанасов, под погледа на своя ко-пилот Янаки Янакиев оправя бронята на своето Мицубиши Лансър.

Само за по-малко от 30 км от колоната отпаднаха два екипажа – този на Дунев Рейсинг – Калин Бенчев/Александър Спиров (Субару Импреза WRX) и Ясен Обретенов/Калоян Шантанов (Флат Аут, БМВ Е30).

Двамата софиянци приключиха с уЦчстието си в България 2019, след като на Бялата вода удрят задния диференциял (Бенчев: „Нямаме резервен!“) и за втора поредна година сами си създават техническите главоболия в рали България.

Варненците пък извадиха щур късмет, бракувайки „бавареца“ на Бялата вода, след като Обретенов изпусна контрола над автомобила, спрял се встрани от отсечката.

2019 BUL Yasen Obr Flat 001

снимка: rallyxpress
КРАТКОТО СЪСТЕЗАНИЕ… Колата на варненци е „паркирала“ пред самия обектив на предаването Рейсинг Екстрийм, след като Явор Обретенов е изтървал своето БМВ на етапа Бялата вода.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев