• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

Двойният Синдел ли ще реши класирането на рали България?

Неделя, 12 Май 2019 | Варна, RallyXpress
  Двойният Синдел ли ще реши класирането на рали България?

ДНЕШНОТО двойното преминаване на скоростния етап Синдел – всяко от които по 15.53 км може да се окаже възлови за крайното класиране на юбилейното издание на рали България. Това е така, защото след като на първото и второто преминаване на класическата отсечка Аладжа манастир, двойната победа на Илиев/Стойчев (БАМС) успяха да вземат етапните победи, разликата с лидерите Ангелов/Сивов е сведена до 1.8 сек. Това е и борбата за първото място във Варна днес след обед, след като Мицубиши-то на третите в подреждането до момента – Атанасов/Янакиев (АРТ Рейсинг Тим) изостава от двете „ер-петици“ с 1:46.3 мин.

  Двойният Синдел ли ще реши класирането на рали България?

снимка за rallyxpress: петко станчев
С КРЕХКА ПРЕДНИНА Е ЛИДЕР… След като Миро Ангелов стартира в неделя с аванс от 2.6 се, Митко Илиев заличи 1.4 сек, след което шампионът усети по тила си леденият дъх на наближаващият го пилот на БАМС.


Дали Дан Гъртофан (третата Шкода Фабия R5) ще успее да заличи 54-те секунди преднина на двамата варненци е повече от спорно. Оставащите три етапа са общо 35.6 км, което означава, че за да спечели срещу българите, румънците трябва са по-бързи от съперниците си с по 1.516 сек на всеки един от оставащите километри.

„Сега, бате, г’лей кво ще ги правим на макадама!“, заканва се да увеличи разликата с Илиев/Стойчев двойният шампион при навигаторите Еди Сивов. На вчерашната пресконференция той също се закани, макар и в по-различна форма: „Даваме им Аладжата, после да му мислят…“

2019 BUL Mitko Iliev PS 004

снимка за rallyxpress: петко станчев
ХАРЕСА МУ ДА ПЕЧЕЛИ… Вчерашното забавление за Митко днес се превърна в обичайната страст към победите, две от които осемкратният национален шампион спечели със старта на неделния ден-.

Така последния ден от 50-ото международно рали България ще бъде фокусиран на две места – битката за първото място и спорът за третата позиция.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев