• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Новините

Гоце Делчев: ново ловно поле в планинския шампионат '19

Вторник, 12 Февруари 2019 | София, RallyXpress
Гоце Делчев: ново ловно поле в планинския шампионат '19

ДВЕ НАПЪЛНО независими едно от друго събития за шампионата в планинските изкачвания се случват на 6 януари 2019 г. В този ден сайтът с новините в българския автомобилен спорт RallyXpress публикува анализа Задава се брутална промяна в географията на планинските? (виж ТУК).

Точно по същото време в офиса на софийския Дунев Рейсинг печатат и подготвят документите за предстоящия управителен съвет на БФАС, с които отбора на именития пилот Румен Дунев (на снимката) предлага организирането на второто по дата и петото в скромния до този момент „каре-календар“ планинско изкачване в Гоце Делчев.

„Безспорно...

Правят музей на Радо Петков на етаж в сервиза в с. Енина

Неделя, 10 Февруари 2019 | с. Енина, RallyXpress
Правят музей на Радо Петков на етаж в сервиза в с. Енина

ВЧЕРА БЛИЗКИТЕ и приятелите автомобилен ас Радослав Петков (на снимката) в гробищния парк на с. Енина, отслужиха панехида за 40-те дни от кончината за бляскавия български състезатели. Радо Петков напусна колоната на най-известните в близкото ни минало звезди в ралитата след тежко и продължително боледуване на втория ден от тази година. Повече от 30 души изслушаха заупокойните молитви на очето от черква Свети Георги в Енина, а повечето от тях получиха и специални възпоменателни плакети,  направени от Петър Стоянов, човекът, който остана до последно най-близо до легендата.

„Такива плакети...

Какво е Накуро Рали, гледано и осигурено от 7900 километра

Петък, 08 Февруари 2019 | София, RallyXpress
Какво е Накуро Рали, гледано и осигурено от 7900 километра

В НАШАТА работа разстоянията вече не са изобщо не решаващи при сегашните комуникационни възможности. Това заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт лидерът на българските времеизмервачи Иван Маринов, който от дистанция 7900 км осигуряваше обработката на резултатите от кенийското Накуро Рали за мрежата. Докато в София Маринов правеше това от офиса на I&N, на сливенският спец Янко Калев бе отредена работата „на терен“. В ралитата, реално такава операция за екипа на таймкипърите е първа.

„Въпреки това, в интерес на истината, това сме го правили преди няколко години и по време на...

Бърз полет до Найроби! Наши таймкипъри мерят и в Накуро

Четвъртък, 31 Януари 2019 | София, RallyXpress
Бърз полет до Найроби! Наши таймкипъри мерят и в Накуро

ОТ ГОДИНА и половина за екипа от времеизмервачи на Иван Маринов маршрутът София – Найроби стана точно толкова познат, колкото и пътуването на таймкипърите до кое и да е от българските състезания. Отборът им вече е тясно свързан не само с международните ралита на кенийците, не само с подготвителното кандидатско Сафари 2019, но и с кенийския национален шампионат по рали (KNRC), който стартира тази събота в Накуру, на около 200 км от столицата. А това означава, че на летището в Найроби ще има посрещач и автомобил за наш’те.

Този път обаче това няма да е тандемът Иван Маринов-Янко Калев, а само Калев (на...

Сливен става и център на ветеранската каста в спорта

Неделя, 20 Януари 2019 | Сливен, RallyXpress
Сливен става и център на ветеранската каста в спорта

ЗА ПО-МАЛКО от година, инициативата на бай Иван Дончев (на снимката) два пъти през годината – през зимата и в разгара на лятото, да прави преброяването на ветеранската маса в автомобилния спорт, навъртя три издания.

Последните две – в Сливен, което изглежда ще превърне града под Сините камъни не само в истинския център на автомобилния спорт у нас, но и в центъра на втеранската каста от пилоти, навигатори, ралиджии, пистаджии, планинари, механици и администратори.

„Мина и тази наша среща и мина добре, склонен съм да го кажа“, обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт бай Иван.

...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев