• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Бърз полет до Найроби! Наши таймкипъри мерят и в Накуро

Четвъртък, 31 Януари 2019 | София, RallyXpress
Бърз полет до Найроби! Наши таймкипъри мерят и в Накуро

ОТ ГОДИНА и половина за екипа от времеизмервачи на Иван Маринов маршрутът София – Найроби стана точно толкова познат, колкото и пътуването на таймкипърите до кое и да е от българските състезания. Отборът им вече е тясно свързан не само с международните ралита на кенийците, не само с подготвителното кандидатско Сафари 2019, но и с кенийския национален шампионат по рали (KNRC), който стартира тази събота в Накуру, на около 200 км от столицата. А това означава, че на летището в Найроби ще има посрещач и автомобил за наш’те.

Този път обаче това няма да е тандемът Иван Маринов-Янко Калев, а само Калев (на снимката горе), за когото уикендът ще е 100 на 100 в път.

„Промениха се нещата в последния момент и вместо два дни, работата по Накуро Рали ще е в един ден, а предвиденият преди това семинар с работещите екипи на състезанието отпада“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт сливналията преди днес да хване аероплана за Найроби през Истанбул.

Промяната в работата на екипа обаче не е единствено отпадналия семинар, а и в цялата обща схема, която при предишните три визити през тази година и половина се осигуряваше от тандема.

Сега Калев ще бъде „на терен“ („Отсечките са върху 4 трасета и ще бъда на всеки един от финалите, за да подсигурявам работата на екипа и техниката“: Янко Калев), докато Маринов ще обработва резултатите… в софийския офис на I&N.

Бърз полет до Найроби! Наши таймкипъри мерят и в Накуро

снимка: архив на rallyxpress
ТОЗИ ПЪТ НЕ СЕ СЪБРАХА… За разлика от предишните африкански мисии, когато работеха рамо до рамо, сега Янко Калев и Иван Маринов (вдясно) ще работят разделени от близо 8000 км.


„В дните преди Накуро Рали, шефката на комисията за WRC Мишел Мутон трябваше да е направила оглед по вече сглобените трасета за кандидатското Сафари, така че, заедно със семинара, щеше да е направена една стъпка повече по Сафари – допълва Калев. – Плановете на мадам Мутон обаче са се променили и така единствено ще обработваме резултатите, за да бъдат „в ефир“.

По-голямата част от бъдещите трасета на кенийското Сафари са именно в региона на Накуру, а и при предишните визити нашите са успели вече да обучат двама-трима от кенийските маршали за работата с българската техника.

Макар Накуро Рали да е еднодневна гонка (8 отсечки, 163 км и дистанция от 324 км), за Калев натоварващото ще е 12-часовата совалка между финалите на 4 трасета и коректната работа на техниката за излъчваната към София информация.

:: С №1 от рампата в Накуру ще
потегли действащият шампион
на Кения Карл „Флаш“ Тундо
(Шкода Фабия
R5). Общо  за
първия кръг на KNRC са били
регистрирани 20 екипажа.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев