• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

35 автомобила регистрирани за финала на шампионата

Сряда, 21 Октомври 2020 | Благоевград, RallyXpress
35 автомобила регистрирани за финала на шампионата

ПРОГРАМАТА ЗА УИКЕНДА

DIAMO New Logo
:: Събота, 24 октомври 2020 г.
Административен и технически преглед: 08:30ч до 11:10 ч. - пл. Македония; Официално откриване на състезанието: 12:00 ч. - пред Ларго Мол, Благоевград; Брифинг с пилотите: пред Ларго Мол – 13:00 ч.; Спира се движението по трасето! – 13:00 ч.; Отвеждане до сервизния парк – 13:00 ч.; Начало на трите манша в официалната тренировка: 14:00 ч.

:: Неделя, 23 октомври 2020 г.
Спира се движението по трасето – 10:00 ч.; Старт на трите състезателни манша - 11:00 ч.; Церемония по награждаване - 30 мин. след финиширането на последния автомобил.

ОБСТОЯТЕЛСТВАТА наложиха, след две поредни промени в датите на планинско Благоевград, финала на шампионата да бъде тук. Дали съм доволен от това?

„Ще мога да го кажа едва след края на състезанието“, това каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът и основател на планинско Благоевград Георги Стоянов (на снимката).

Пандемичната обстановка тази година преобърна много традиции, включително и тази състезанието на ДИАМО да бъде откриващата надпревара в шампионата на планинските изкачвания, правейки я от чакан пролетен старт в късен есенен финал.

Това е първият случай в историята на авторитетния старт, при който финалът на гонката ще е и краят на сезона в най-масовия и вероятно най-тачен от пилотите шампионат.

Както сочи списъка, изпратен от домакините, не само основните претенденти за титлите в общото класиране и отделните класове ще бъдат на линия, но също и малко неочакваното завръщане – ако изпълни заявката си – на мултишампиона в планинските изкачвания Илия Царски (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9).

По-рано през месеца панагюрецът отказа участията в пистовото първенство, но може би има да довършва задълженията по спонсорския си договор и той се е регистрирал за старта.

35 автомобила регистрирани за финала на шампионата

ФАКСИМИЛЕ от списъка на регистрираните 35 автомобила, участието на които ще е последния акорд на състезанията в този скоростен шампионат.

» ВЪЗМОЖНИТЕ И НЕВЪЗМОЖНИТЕ
ВАРИАНТИ ЗА ТИТЛИТЕ В СЕЗОН 2020


УТРЕ САЙТЪТ с новините в българския автомобилен спорт ще предложи на своите читатели всички варианти за имената на пилотите и отборите, които след финала на благоевградското състезание ще могат да се смятат за новите първенци в планинските изкачвания.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев