• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Честит ви 24 май! И за миг не спирайте да се просвещавате!

Неделя, 24 Май 2020 | София, RallyXpress
Честит ви 24 май! И за миг не спирайте да се просвещавате!

ДНЕС, СЛЕД 6-ти септември, идва другият най-светъл и най-български празник – Денят на Буквите, какъвто няма в нито едно кътче на света! Затова и Денят на светите братя Кирил и Методи се отбелязва за 169 път като официален национален празник, най-истинско тържество на българския дух. Защото – без каквото и да е съмнение – където и в момента да има българин по света - няма начин да не отбележи за себе си този толкова родолюбив момент, каращ те да чувстваш неподправената гордост!

Все още непълно позната е огромната силата на буквите, онова, което може да постигне словесността, да ни може всеки божи ден да имаме просвета и култура.

Ето защо RallyXpress ви пожелава нито за един миг да не спирате да се учите, да се просвещавате и непрекъснато да градите себе си не само като много можещи, но и като много знаещи люде.

Защото, ако българинът е бил познат с нещо, то това е било любовта към буквите, към книгите, читалищата и школата – все думи, които с новите технологии за младите отдавна-отдавна са овехтели.

Честит ви 24 май! И за миг не спирайте да се просвещавате!

снимка: интернет


Сега не е нужно да отидеш в библиотека, за да събереш информация за какъвто и да е проблем – Мрежата е насреща. Но не четете просто, а мислете и помнете.

Не забравяйте, че няма по-добър „режисьор“ на прочетеното в един роман от вашата фантазия. А четенето на книга е точно онази тренировка, от която вашето т. нар. сега фентези има нужда!

Но по-важното – пазете чист нашия език. Сещате се, нали – не само и в четирите посоки на света – няма друг такъв ден, няма подобен празник и ден, създаден да възхваля възможностите на велика нацията. Че за да видят – мъдри сме толкова, защото сме и толкова древни!

Честит ви празник и бъдете горди българи!

Не само заради 24 май и не само в този ден, а защото горд е родът български. Откак свят светува.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев