• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

Турска R5 на ТОК Спорт с пит стоп за ремонт при Боби Григ

Петък, 21 Февруари 2020 | Русе, RallyXpress
Турска R5 на ТОК Спорт с пит стоп за ремонт при Боби Григ

ПОНЕ НА ПОЛОВИН дузина хора в автомобилната общност на България днес стомасите им силно са се свили от притеснение, прочитайки поста на Боби Григоров, който мрежата тутакси разпрати до стотици реципиенти. Селфито на русенският състезател с видински корени, направено на фона на една снежнобяла Шкода Фабия R5, качена на платформа и текста: „Най-после на Българска земя“, нямаше как да се изтълкува, освен като извънредна новината. Само си представете комбинацията - един изключително бърз и атрактивния пилот зад волана на чешка R5 в шампионата ни през 2020 г.!

Звънеййки на смартфона на Боби Григ, пилотът вдигна, смеейки се силно, очевидно разбрал повода за разговора.

„Не, не е наша – обясни видинчанинът.- На турския ТОК-Спорт, ама се наложи ремонт на колесара. Естествено, че няма да пропусна да се обадя когато пристигне и нашата…“

2020 RUS Bobi i R5 repear 0

колаж: rallyxpress
СТРEСТНАЛОТО КОНКУРЕНЦИЯТА СЕЛФИ… Постната  на фейсбук-страницата на Боби Григоров снимка на бялата Шкода Фабия R5.

Разбира се, че в това можем да сме сигурни. Най-малкото, защото през есента на 2018 г., когато екипът Григоров/Миленков се обзаведе с новия си Мицубиши Лансър Ево, двамата не пропуснаха да се похвалят.

В такъв случай оставаше единствената българска възможност – това е автомобилът, който пътува от Швеция за Турция, а караванът се кара от шуменеца, Петър Илиев който добре знае, на къде най-близо до границата и на кого може да разчита.

„Това е същата [„р-петица“], с която шведът Понтус Тидеман завърши на 3-о място в WRC2 в Швеция“, поясни Григоров, след като повредата на колесара е отстранена в сервиза на пилота.

Турска R5 на ТОК Спорт с пит стоп за ремонт при Боби Григ

снимки: личен архив на боби григоров и личната страница на понтус тидеман
СЛЕД РЕМОНТА… Колесарът и натоварената на него R5 (горе) – на колонката и на задното крило личат ясно емблемите на турския екип ТОК Спорт. Същият автомобил в ръцете на Понтус Тидеман по време на най-късото в историята на WRC през последните 25 години състезание от сериите. 


„Е, ще мина за кратко през Шумен, че детето онзи ден имаше рожден ден и съм му купил подарък и… после в Турция, че има национално рали, далеч, някъде към границата с Грузия…“

След това за Пешо Илиев, който е един от дузината признати добри български механици, работещи за чужди тимове, предстои да замине с ТОК Спорт за Гуанахуато Рали Мексико. „Не зная кога най-рано ще се върна…“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев