• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Стартът на Раховец-Лясковец отменен заради пандемията

Сряда, 08 Юли 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Стартът на Раховец-Лясковец отменен заради пандемията

ЗАПЛАШЕНО ЛИ Е И
РАЛИТО В ТВЪРДИЦА

САМО ПЕТ ДНИ след отложеното планинско в Лясковец трябва да стартира и първия кръг от шампионата на страната по рали – Твърдица-Елена. Тази година форматът му е разширен с влизането на състезанието и в Еленския Балкан, а протоколът на щаба във Велико Търново визира цялата област, част от която е и Елена. Така ситуацията със забавеното до последния момент твърдишко рали се затяга допълнително, защото на организаторите явно ще се наложи да правят промени, най-малкото с елиминирането на частта от надпреварата в Елена. Без да говорим, че първият скоростен етап – градската надпревара край пътния възел на Твърдица за Нова Загора, по принцип събира на едно място прекалено голям и в случая – особено рисков – брой от фенове…

ПРЕДИ ПО-МАЛКО от час, директорът на планинското състезание Раховец-Лясковец Димитър Стефанов е бил официално уведомен от областната управителка – г-жа Детелина Борисова, че поради препоръка на Областния кризисен щаб се отменят на всякакви масови мероприятия.

„Преди  минути ми се обади кмета на Горна Оряховица, че състезанието не може да се проведе, поради препоръка на областния кризисен щаб за забрана на всякакви масови мероприятия“ – написа Стефанов във Вайбър.

Това означава, че планираният тази събота и неделя втори кръг от планинския шампионат в скоростните изчаквания временно отпада от програмата.

 Препоръката на Областният кризисен щаб е направена на базата на завишаване броят на дневно регистрираните случаи на COVID-19 в страната и област Велико Трново.

„Много съжалявам, но това е действителността. – написа в своето съобщение до сайта с новините в българския автомобилен спорт във Вайбър Димитър Стефанов. - Така, че ще търсим нова дата след падане на забраната.“

Стартът на Раховец-Лясковец отменен заради пандемията

ФАКСИМИЛЕ от Протокола на Областният кризисен щаб за област Велико Търново.


Предвид станалото очевадно разпасване и незачитане на личните мерки за сигурност, което се наблюдава все по-масово и на все повече места в страната, очакването за подобно действие от страна на кметицата г-жа Борисова, бе обосновано предвидима мярка.

В този смисъл преди две седмици, направеното от шуменския клуб Шумен Аутоспорт при провеждането на първото от класическите състезания, наистина заслужава внимателен анализ от страна на спортната власт, особено като се има предвид, че множеството фенове и публиката на специалния рок-концерт в Шумен не само показа изключителна противоепидемиологична дисциплина, но специално внимание заслужава профилактичната дейност на организаторите на състезанието.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев