• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Подготовката не спира, не се чака само краят на тайм-аута

Вторник, 21 Април 2020 | София, RallyXpress
Подготовката не спира, не се чака само краят на тайм-аута

ЧРД, ПРОКУРОРЕ, ДА ИЛЯДИШ!

2020 Emo Denev
ПОЧТИ на патерица, сайтът с новините в българския автомобилен спорт иска да честити втората година от седмото десетилетие на един от ветераните в автомобилния ни спорт – Емил Денев, повече познат в гилдията като Прокурора.
Бъди здрав, пази се, че сезонът ей-сега ще започне и задължително трябва да бъдеш на старта!

АКО ЗА СПОРТА сезонът вървеше в обичайния си ритъм и по календар, а не с непредвидения вирусен тайм-аут, в следващите два-три дни, и особено през уикенда, основната тема щеше да е стартът над Делвино. Но както и откриването на сезона и шампионата в планинските изкачвания в Шумен, така и благоевградската класика засега е поставена на изчакване.

Тази година „короната“ - поне до момента – удължи с близо с месец обичайният мъртъв сезон краят на едното и началото на другото първенство.

Но колкото и неясно да е кога точно пилотите ще се съберат за първи път на старта, реално подготовката за 2020 г. не е приключвала.

Това сочат и разговорите с отделни клубове в страната, и наблюдението на сайта с новините в българския автомобилен спорт. Това се забелязва и в личните фейсбук страници на състезателите, които не пропускат да постнат снимки от работата по автомобилите.

Накратко апелът #stayhome по никакъв начин не значи „спри да работиш“!

Още повече, че за по-голямата част от пилотите намалялата работата с клиентите им дава предостатъчно допълнително време, за да се заровят в бегачките.

Трасето на писта Дракон също е необичайно празно и тихо за това време на активния бензинов сезон.

„Но пък изобщо не сме спирали да работим по поддръжката на трасето – заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Христо Стоилов. – Разбира се, обичайните работи, за които в активните месеци през сезона остава малко време…“

2020 DRA time aout 001

снимки: личен архив на христо стоилов
НА ДРАКОНА Е ПРАЗНО И ТИХО… но работата по поддръжката на трасето не е спирала нито за ден.

Плевенчанинът Росен Костов-Резината, който през 2019 г. имаше повече изяви като препаратор на спортни автомобили, отколкото като пилот, сега има достатъчно време, за да се хване с поредната „106“, работейки по която да завърши за очаквания сезон.

„А, обикновена „енка“, ама за рали и спринт“, уточнява сегашните си приоритети Резината, познат със своята крайна пристрастност към френските лъвчета, и особено, ако моделът е „сто и шестица“.

Плановете на Резината са, че новата бегачка ще е подготвена единствено за две от четирите класически дисциплини в календара на АФБ – рали и ралиспринт.

Подготовката не спира, не се чака само краят на тайм-аута

снимки: личен архив на росен костов-резината
ВИНАГИ ИМА КАКВО ОЩЕ ДА СЕ СВЪРШИ… Плевенският състезател сега работи по блока на поредната „106“, която да пусне в шампионатите по рали и в спринтовете през 2020 г.

КАЛОЯН СТАНЧЕВ: ПАРАЛЕЛНО РАБОТИМ ПО 4 ВАРИАНТА ЗА КАЛЕНДАРА

2019 Kaloyan Stanc 005ГЕНЕРАЛНИЯТ секретар на Автомобилна федерация на България Калоян Станчев (на снимката) категорично заяви днес за БТА, че когато и да бъдат отменени антивирусните ограничения и мерките около Извънредното положение, АФБ ще направи възможното всички шампионати да бъдат проведени, независимо от окастреният им вариант. Четири нови варианта за спортният календар на автомобилния спорт за сезон 2020 г. се правят в този момент от УС на Автомобилна федерация на България (АФБ), след като в сила влязоха извънредното положение и мерките за противодействие на заразата от корновируса.

Седем състезания от календара, включващ общо 48 старта, първият от който трябваше да бъде преди седмица с планинското състезание в Шумен, временно са отложени.

„Сега работим по четири нови варианта за календара, които да бъде осъществен до края на годината, след като извънредното положение бъде отменено – каза за БТА генералният секретар на АФБ Калоян Станчев.

Той е категоричен - АФБ ще направи необходимото тазгодишните възможни състезания, макар и в намален брой, да бъдат проведени, а резултатите от тях – зачетени за шампионатите в края на годината.

„Налага се редуциране на състезанията в шампионатите, за да бъдат подбрани така, че в оставащите месеци на активния сезон да се осъществят онези стартове, които са най-значими за първенствата.“

Станчев е категоричен, че за на календара, който в момента се преработва, федерацията ще се базира на отделни критерии, за да подреди списъка на състезанията. Всеки един от работните варианти щял да предвижда и да е съобразен с очакваните моменти за прекратяването на извънредното положение, както като се вземат предвид възможностите на организаторите-домакини.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев