• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Пистата Дракон до Калояново отваря вратите си за тестове

Понеделник, 04 Май 2020 | Калояново, RallyXpress
  • обновена
Пистата Дракон до Калояново отваря вратите си за тестове

ХРИСТО СТОИЛОВ: И В ТЕСТОВЕ
МЕРКИТЕ ЩЕ СА ДРАКОНОВСКИ

Izo Syoilov 011
„ЩЕ БЪДЕМ максимално стриктни при провеждането на изпитанията, в които строго ще се спазват правилата за дистанция между пилоти и механици, а и между самите тях, за да сме напълно в изискуемите рамки на санитарните предписания при сегашните условия и рестрикции, наложени заради заразата“, каза за RallyXpress Христо Стоилов (на снимката).

:: От днес сутринта е отворено
и трасето на пловдивската
Лаута Картинг Трак
.

ОТ ДНЕС ПО ОБЕД единственото трасе за автомобилни състезания у нас – пистата Дракон край пловдивското село Калояново, отваря вратите си за тестове.

Това се разбира от съобщението на собственика на комплекса инж. Христо Стоилов, което е направено на фейсбук страницата на Дракона.

До часове се чакат точните условията, които шефовете на  трасето ще публикуват на портала на пистата, както и на фейсбук-а, които състезателите ще трябва да спазват при провеждането на тестовете за отборите си.

:: Условията, мерките и
начините, при които ще
бъде възможно ползването
на трасето Дракон за
индивидуални спортни
занимания на открито може
да видите в карето по-долу.

Първата обиколка, в една от бившите си бегачки, по трасето ще бъде направена от Стоилов и мениджъра  на екипа на трасето Емил Иванов.

Пистата Дракон до Калояново отваря вратите си за тестове

колаж: rallyxpress
СЪОБЩЕНИЕТО, с което на фейсбук страницата на писта Дракон-а е обявено отварянето на трасето – засега – само за тестове.


За автомобилни тестове писта Дракон бе затворена в деня, в който бе обявено извънредното положение в страната, но реално червения светофар на трасето бе запален ще на 18 декември.

Времето оттогава до днес бе използвано от екипа на пистата, за да бъде подготвен комплекса за момента, в който за Дракон-а ще се запалят зелените светлини за състезанията от националното първенство, както и надпреварите от аматьорските формати.

20200504 Dracon Track open

снимка за rallyxpress: личен архив на христо стоилов
ГОТОВИ ДА  ПОСЕЩНАТ ПЪРВИТЕЕКИПИ... На Христо Стоиов и Емо Иванов предстои да завъртят първите 2048 метра за тази състезателна година.

СПЕЦИАЛНИТЕ МЕРКИ, КОИТО ЩЕ ПРИЛАГАТ НА ТРАСЕТО

2015 DRacon New LogoEТО ПЪРЛНИЯТ текст на заповедта, на ръководството на писта Дракон, даваща възможност да се упражняват индивидуални спортни занимания от утре. Тази заповед на Христо Стоилов ще бъде размножена и изложена на входа на съоръжението, както и на най-видимите места по пистата. Това разпореждане е във връзка със заповед № РД – 01-249/03. 05. 2020 г., т.3.5а. на Министъра на здравеопазването, свързана с допускане упражняването на индивидуален спорт на открито.

На писта Дракон ще действат следните мерки и  изисквания към външните лица, извършващи спортна дейност на съоръжението:

:: Писта Дракон няма да провежда масови мероприятия свързани със струпване на много хора на едно място за неопределен период от време.

:: Писта Дракон ще осигури възможност за упражняване на индивидуален спорт на открито всеки ден без понеделник от 9:00 до 18:00

:: Въвежда се предварително заявяване на фейсбук страницата на пистата - „Писта Дракон – Калояново” на лични съобщения един ден предварително от датата на ползване, като капацитета за ден ще бъде 10 пилота с не повече от един механик.

20200504 Dracon Order

колаж: rallyxpress

В тази връзка се въвежда
пропускателен режим на входа.

:: За спазване на мерките за хигиенна безопасност боксовете в сервизен парк ще бъдат разположени минимум на 7 м. разстояние един от друг, като всеки пилот и неговият механик трябва да спазват необходимото разстояние един от друг (мин. 2,5 м.). Същите да бъдат снабдени с маски и ръкавици.

:: Препоръчително е използване на лични каски. Задължително е използването на боне в случай, че се използват каски от пистата.

:: Всякакво струпване на хора на територията на пистата е абсолютно забранено и ще доведе до принудително отстраняване на нарушителите на тази разпоредба от територията на съоръжението.

:: Попълването на декларации ще става на специално обособено място на открито, поединично от всеки пилот, при абсолютно спазване на санитарни изисквания.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев