• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Късметлийски екип носи втори пореден успех за Мегапортите

Неделя, 20 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
Късметлийски екип носи втори пореден успех за Мегапортите

ВРЕМЕНАТА НА ЖИВО

2016 Time Keeping
ДВУДНЕВНАТА НАДПРЕВАРА в юбилейния старт на шуменското Стари столици може да следите на живо ТУК

ВТОРА ПОРЕДНА победа в най-старото рали на България – юбилейното 50-о Стари столици, записа шампионите на България за 2019 г. и лидери в класирането на първенството след Твърдица-Елена Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев.

Двамата повториха победата си тук в Шумен отпреди две години, но също така и първото място от откриващото състезание в шампионата за 2020 г, завършвайки след 9 скоростни етапа и 100.04 състезателни километра за 52:06.5 мин.

Всъщност рали Стари столици повтори дословно класирането от финала на рали Твърдица-Елена, след като заради регистрирането си в Е1, софийският екипаж Георги Янков/Цветан Балджиев (АРТ Моторспорт, Мицубиши Лансър Ево 9) не влизат в подреждането на шампионата…

Късметлийски екип носи втори пореден успех за Мегапортите

снимка за rallyxpress: петко станчев
ШЕСТ СЕДМИЦИ, ПЕТ СЪСТЕЗАНИЯ, ПЕТ ПОБЕДИ… Такава е равносметката на Мирослав Ангелов, който с победата си от Шумен направи сериозна заявка за третата си поредна титла в националното първенство.


„Успяхме ли да направим състезанието интересно? – риторично пита първенецът от шуменското рали. – Даваме малко аванс на конкуренцията и после… печелим“.

Верен на своя консерватизъм, а защо не и на доза суеверие, в това състезание Ангелов бе с филмения екип единствено в двете церемонии – тази по откриването на състезанието и онази, при която получи наградите си за „столиците“.

През цялото рали шампионът караше с познатия жълт гащеризон, същият който пази историята от повечето победи на пилота.

Само в рамките на 6 седмици Ангелов спечели общо пет състезания – две ралита (Твърдица и Шумен), две планински (Кюстендил и Лясковец), допълнени от първото място и в един рали-спринт (Дряново). Пресметнато прецизно, за това време на сметката на пилота са победите в 16 скоростни етапа, 9 планински манша или общо 186.47 състезателни километра.

2020 STS Angelov PS 003

снимка за rallyxpress: петко станчев
С РАБОТНИЯ ГАЩЕРИЗОН В КОКПИТА… В шуменското състезание, както обикновено, Миро Ангелов използва „късметлийския“ си екип.

От деветте специални етапа, Мегапортите загубиха само два, като любопитното е, че това бяха откриващите скоростни тестове вчера и днес и бяха спечелени от Мицубиши-тата на Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт) и Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов (АРТ Моторспорт).

Точно те, както и се очакваше – са именно двамата са състезателите, които изостанаха от победителите с 41.6 сек.

С точките от Стари столици и актива, който двамата имат от второто си място в Твърдица и са екипажът, който е най-близо до Ангелов/Гаджев – 75.2 т.

2020 STS Atanasov PS 003

снимка за rallyxpress: петко станчев
ШАНСОВЕТЕ ЗА ТИТЛАТА ОСТАВАТ… Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов са единственият екипаж, който може да прави сметки, дали е в състояние да прескочи сегашните лидери в класирането за титлата в предстоящото сръбско състезание.

Трети в общото класиране е екипажът Георги Янков/Цветан Балджиев (АРТ Моторспорт, Мицубиши Лансър Ево 9). Те са на 2:47.7 мин зад победителите, но няма да бъдат на подиума за награждаването, тъй като карат в група Е, включваща автомобилите, които са извън действащите спортни стандарти.

Това бе първото състезание за екипажа с новия им автомобил, което те завършиха по перфектен начин.

Така на третото място на подиума ще застанат сливенчаните Дилян Станков/Йордан Йорданов (Булсим, Пежо 208 R2), които вчера направиха фаулстарт и заради това изпуснаха бонус-точките за първия ден. Двамата изостават от първенците с 3:26.5 мин.
 
2020 STS Stankov PS 003

снимка за rallyxpress: петко станчев
СИЛЕН УИКЕНД ЗА СЛИВЕНЧАНИ… Дилян Станков и Йордан Йорданов успяха да компенсират фаул-старта си от вчера, но също и да изпреварят силно каращият панагюрски пилот Денис Станчовски, който става все по-опасен съперник за екипажа.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев