• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Край на интригата в Ихтиман или видинско продължение?

Събота, 17 Октомври 2020 | Ихтиман, RallyXpress
Край на интригата в Ихтиман или видинско продължение?

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2020 Ihtiman Off Logo
ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ от петте скоростни теста, както и подреждането на екипажите след всяка скоростна отсечка и крайното класиране от втория спринтов старт край Ихтиман, може да следите ТУК

САМО ШЕСТ ТОЧКИ делят преди финала на неделния кръг в шампионата на сприн временният лидер в класирането на шампионата в спринта – Мирослав Ангелов (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5 Ево) от вторият за момента – 19-годишният панагюрец Денис Станчовски (Автоцар, Пежо 208 R2, 24 т.).

Което означава, че изходът на това състезание може да предопредели, дали интригата в първенството ще приключи днес около 15 ч. или ще остане жива за едно видинско продължение през следващия месец.

Срещу рутината на Ангелов младежът от Автоцар може да противопостави все по-нарастващата си скорост, допълнена с огромната амбиция на младостта. Двете си проличаха не само от класирането на екипажа в Дряново (второ място), но особено силно бе демонстрирано в Сърбия, където Станчовски и Явор Брънков оставиха зад себе си половин дузина екипажи, имащи тройно по-дълъг спортен стаж в ралитата и се класираха първи до подиума.

Ако се броят конете и се гледа техниката обаче, двамата от Автоцар имат минимални шансове срещу Ангелов/Гаджев и тяхното Ево.

Край на интригата в Ихтиман или видинско продължение?

снимка: rallyxpress
ЛОГИЧНИТЕ ФАВОРИТИ... Георги Гаджев и Мирослав Ангелов са лидери в шампионата на рали спринт и са основните претенденти за победа в Ихтиман.


Отделно Ангелов веднъж вече е бил шампион в тази дисциплина и има достатъчно зрели претенциии да си иска титлата обратно. Най-малкото, защото загуби да повтори успеха си от 2018 г., пропускай преди година (само с точка разлика от първенците Тодоров/Аврамов – виж ТУК), състезанието в Ихтиман заради неучастието в това надбягване.

2020 SER Stanchov SD 011

снимка: rallyxpress
МЛАДОСТ И АМБИЦИЯ, ДОПЪЛНЕНИ СЪС СКОРОСТ... Денис Станчовски и Явор Брънков доказаха от началото на сезона, че не им липсва нито едно от качествата, за да претендират за титлата в спринта.

Така за Станчовски успешният вариант, даващ му шанс за титлата, е тъкмо в дунавското продължение. А такова продължение, дори и при очакваното силно представяне на Ангелов – той е и фаворитът в Ихтиман - очевидно ще е неизбежно.

Това сочат всичките десет теоретично разиграни варианти за класирането на двамата (те не включват отпадане поради технически причини – бел. ред.) на финала утре на площад Освобождение.

Което пък означава, че и при победа на екипажа на Мегапорт Рейсинг (60 т.) и второ място за Станчовски/Брънков, отговорът на въпроса за петата национална титла, очевидно ще трябва да се даде бъде на площад Бдинци във Видин.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Нова визия за новия екипаж. Преди година в спринта на Ихтиман се появи нов тандем, в който, откъм опита на терен, навигаторът бе абсолютен дебютант. Във второто състезание на миналия сезон в шуменското Рено Клио Макси се оказаха заедно двама от членовете на Комисия Рали към федерацията – пилотът Добрин Борисов и неговият шеф комисията, а през октомври 2019 г. дебютиращ навигатор Пламен Иванов. Както се казва в такива случаи – да видят нещата от другата страна на бариерата. Двамата ги видяха добре, представиха се идеално в Ихтиман (9-и в общото класиране и първа победа в НС3). В края на сезона – втори в категорията. Сега при завръщането си в Ихтиман, фамозното шуменско Клио е с нова, макар и недовършена визия, завършена в петък вечерта от Станислав Дочев, познат на близките си приятели като Слона.  

2020 IHT Slona work

снимка за rallyxpress: личен архив на дочев и борисов
ПО КЪСНА ДОБА И В НЕВЕДОМ ЧАС… (вдясно) Слона трескаво работи, за да може от Шумен Макси-то да бъде рано сутринта на път максимално готово (вляво).

2020 IHT JIko Ivanov SD» Промяна в датата на Видин? Както гласи мълвата, разнесла се сред пилотите, по време на изключително скромно посетената и откъм публика, и откъм шефове на спорта церемония по отриването на рали спринт Ихтиман (шега!), много е вероятно обявеният за 7 и 8 ноември трети кръг от шампионата да бъде изтеглен със седмица по-рано. Това беше потвърдено от основателя на крайдунавския спринт и фактически двигател на състезанието Иван Иванов-Жико (на снимката). Той уточни за сайта с новините в българския автомобилен спорт, че яснота ще имам в момента, в който има повече информация от страна на общинските власти в града. Това се очаква да стане в началото на следващата седмица.

» Последен преговор. Така може да се определи срещата на четирима от радистите в Пловдив, които в неделя ще играят ролята на най-квалифицираните маршали на деликатното трасе на Любница (8.77 км), което в ихтиманското спринтиране се кара на два пъти. На снимката -Любо Косев (на снимката долу, крайният вдясно) обсъжда детайлите на графика със своите колеги.

2020 IHT Lubo Radio

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев