• ...ФИНЛАНДСКИЯТ СТАРТ ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЕ РАЗДЕЛЯ С НАЙ-СТАБИЛНИЯ СПОНСОР В ШАМПИОНАТА...

     

  • ...ПАНДЕМИЯТА В БЕЛГИЯ СЕ РАЗРАСТВА, ВЕРОЯТНОСТТА WRC РАЛИ ИПЪР ДА БЪДЕ ОТМЕНЕНО СЕ УВЕЛИЧАВА С ВСЕКИ ДЕН...

  • ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ МАНШ НА ДЕЛВИНО, ЦАРСКИ ДЕМОНСТРАТИВНО НАПУСКА БЛАГОЕВГРАД...

Захариев: Всичко по трасетата на спринта е 100% завършено

Понеделник, 12 Октомври 2020 | Ихтиман, RallyXpress
Захариев: Всичко по трасетата на спринта е 100% завършено

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2020 Ihtiman Off Logo
ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ от петте скоростни теста, както и подреждането на екипажите след всяка скоростна отсечка и крайното класиране от втория спринтов старт край Ихтиман, може да следите ТУК

МИНАЛИЯТ уикенд е бил последната проверка както и „преговор“ за разположението на охранители и маршали, която директорът на втория спринт от шампионата тази година – Емил Захариев (на снимката) и направил заедно с представителите на Пътна полиция в градеца.

„И мога да го кажа напълно категорично, че всичко по трасетата за състезанието вече е 100-процента завършено“, обяви Захариев пред сайта с новините за българския автомобилен спорт днес по обед.

Второто издание на рали-спринта в Ихтиман е идната събота и неделя, когато шампионът ще бъде преполовен.

Като човек от спорта, за който сигурността и безопасността на публика и състезатели е култова точка, част от неделния проверка по трасетата е била фокусирана на преминаването на колоната през Махала Любница, което директорът на състезанието смята за възлова точка от програмата.

По тази причина, още от миналата седмица Захариев е подготвил специални, достатъчно видими и запомнящи се листовки, които в неделя са поставени на сградите в махалата.

Захариев: Всичко по трасетата на спринта е 100% завършено

снимка: архив на организаторите на спринта в дряново
ПОДГОТОВКА ОЩЕ ОТРАНО… Началото на август. Стефан Чолаков, който ще е председател на спортните комисари за спринта в Ихтиман и Емил Захариев работят по маркирането на местата за радиопостовете на скоростните етапи на състезанието.


„И, разбира се, на видно място на витрината на смесения магазин, за да бъдат уведомени хората в които часове ще бъде състезанието и в кои ще бъдат отворени пътищата – обяснява Захариев.

Като допълва също, че още отпреди десетина дни – по думите на продавачката в хоремага на Любница - местните хора знаели за състезанието и били наясно, че ще има закрити часове за движение.

Каквото и да описва около завършената вече подготовка на рали спринт Ихтиман 2020, Захариев непрекъснато се връща към Любница.

2018 DRY Punto Rare

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
ПОД ПРОЗОРЦИТЕ И КРАЙ ДУВАРИТЕ… Екипажът на габровския АРА Моторспорт Пламен Георгиев и неговата щерка Габи Георгиева, прекарват своя ФИАТ Пунто Абарт по тесните улички на с. Българени.

Причината е, че от всичките 9 локации, които са приемали този шампионат, единствено в Дряново има състезателно трасе, което преминава минава през населено място – селцето Българени.

„Затова и тук ще имаме специално 8 маршала с радиовръзка, които ще покрият етап от близо 9 км, а отделно към тях ще има и полицейски служители.“

Вече се писа, че още през 2019 г. в Общината са предугадили, че едно подобно спортно събитие има голям потенциал, а това се усеща особено осезателно сега, в края на миналата седмица, когато дупките по пътищата са запълнени със т. нар. „студен асфалт“, но и на около метър-метър и половина встрани от пътищата са орязани храсти и малки недорасляци така, че траекториите в завоите са идеално очертани и чисти.

„Примерно за общинския път в горната част на етапа Язовира – някъде около 3 – 3.3 км към Равни Рът и Нейчовец – ширината там е колкото за един автомобил! – видимостта за екипажите направо е перфектна“, завършва Емил Захариев.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев