• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Дъжд-мъгла раздела колоната във Вида на имащи/нямащи…

Неделя, 08 Ноември 2020 | Видин, RallyXpress
Дъжд-мъгла раздела колоната във Вида на имащи/нямащи…

АНГЕЛОВ ОТКРИВА СМЕТКАТА
СИ ВЪВ ФИНАЛНИЯ РАЛИСПИНТ

2019 SLI MiroJoro 000
ЛИДЕРЪТ в класирането на шампионата по ралиспринт тази година – екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Шкода Фабия R5 Ево) спечели Синаговци, постигайки време от 3:58.550 мин. Втори, на почти половин минута зад победителите е екипажът на АРТ Моторспорт Никола Мишев/Янаки Янакиев, трети – на 2 сек. от екипажа на варненския екип са Денис Станчовски/Явор Брънков . Двата екипажа карат Пежо 208 R2.

СЛАБ ДЪЖД и мъгла паднаха час и половина преди старта на ралиспринт Вида тази сутрин. Над трасетата на финалния кръг от шампионата е мъгливо, а скоростните етапи са силно влажни или мокри и така условията на играта се обърнаха почти на 180 градуса.

Като цяло пътищата на 4-те специални изпитания  във видинският спринт са с асфалт, който пилотите определят като хлъзгав.

От тази сутрин към това определение екипажите ще допълват и „много“, а в записките си навигаторите та много места ще слагат по две-четири червени удивителни.

Промяната е неприятна и по още една причина – вчерашното опознаване на отсечките бе направено на сухо и приятно време, така че днес записаното от ко-пилотите ще важи една наполовина като диктовка.

„Не, от създаването на състезанието през 2014 г., то нито един път не се е провеждало в дъждовни условия“, заяви неговият основател и един от пилотите в колоната от 24 автомобила Иван Иванов-Жико.

Той обаче прави и уговорката, че валящият дъжд е по-добрата опция от това валежът да спре и мокрите трасета, допълнени с нападалите листа и шума да направят асфалта още по-лигав.

Дъжд-мъгла раздела колоната във Вида на имащи/нямащи…

снимка: интернет
РАНО СУТРИНТА, ПРЕДИ СТАРТА… В центъра на Видин вече е мокро, а по трасетата е мъгливо, влажно и с листа, които дъжда е свалил на земята.


Така че сега предимство в състезанието ще получат онези от екипажите, които имат мокри гуми, а като цяло скоростите на спринта ще слязат надолу. Точно по тази причина двата румънски екипажа – Тудур Патрутою/Арнолд Кайтану (Пежо 106) и Емануел Ресига/Дниса Ресига (Форд Фиеста ST) на практика трябва да се изключат от конкуренцията.

„Ако продължи така да вали – ще сме на опашката“, коментира Патрутою, отбелязвайки, че за състезанието и техния екипаж, и на семейството Ресига е разчитало на сухи трасета и е спестил разходите по нови гуми за мокро.

От тази обстановка плюсовете са на страната на Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Ево), който има сравнително добър остатък от мокри гуми още от миналия сезон.

В същото време дъждът неприятно изненадва екипа на Автоцар, които разполагат с мокри и медиум гуми, но те от доста време престояват в гаража на панагюрския тим.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев